Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum Kuracağım

Cvp: Akvaryum Kuracağım

Plastik kaliteleri arasında topper ile saklama kabı çok farklıdır. Saklama kapları ucuz olduğundan en adi plastikten yapılır. Cd kapından dahi salınımı daha yüksektir. Suyunda sıcaklığını düşünürsek ben çok uzun bir kullanım önermem. Saklama kaplarınıda geçici olarak yada sadece tatilde kullanın dememizin ilk sebebi camdan daha sağlıksız olması.

Zephyrus' Alıntı:
Ben dvd kabı değilde cd kabından yapmıştım biraz küçük ama şimdilik iş görüyor keskin kısımlarınıda 3 kat falan bantla kapattım. Böyle bir şeyide düşünürsen anlatabilirim

Bant su içindeki rampa köşelerinde ise çözülme durumu kaplumbağalar için ısırmaları yada yutmalarında doğrudan, suya salacağı yapışkanla zamanla risk taşır. Kuru alandaki banlarda zamanla ayrılma yaparsa hayvan merakla ısırma yada tırmalama yapıp yapışmasına sebep olabilir. Tabi tam olarak yerlerini bilmediğim için olasılıkları yazıyorum.

AEK' Alıntı:
Plastik kaliteleri arasında topper ile saklama kabı çok farklıdır. Saklama kapları ucuz olduğundan en adi plastikten yapılır. Cd kapından dahi salınımı daha yüksektir. Suyunda sıcaklığını düşünürsek ben çok uzun bir kullanım önermem. Saklama kaplarınıda geçici olarak yada sadece tatilde kullanın dememizin ilk sebebi camdan daha sağlıksız olması.

Zephyrus' Alıntı:
Ben dvd kabı değilde cd kabından yapmıştım biraz küçük ama şimdilik iş görüyor keskin kısımlarınıda 3 kat falan bantla kapattım. Böyle bir şeyide düşünürsen anlatabilirim

Bant su içindeki rampa köşelerinde ise çözülme durumu kaplumbağalar için ısırmaları yada yutmalarında doğrudan, suya salacağı yapışkanla zamanla risk taşır. Kuru alandaki banlarda zamanla ayrılma yaparsa hayvan merakla ısırma yada tırmalama yapıp yapışmasına sebep olabilir. Tabi tam olarak yerlerini bilmediğim için olasılıkları yazıyorum.

Hocam tam aldım geldim. Şimdi söylenir mi :( neyse bir süre kullanalım sonra bir şey düşünürüm. Zaten suya değen kısmı az olacak. Gerekir ise onu farklı bir madde yaparım öyle olur mu?

AEK' Alıntı:

Zephyrus' Alıntı:

Eritmem gerekicek her türlü o zaman

Barış zaten camdan kuru alan yapana kadar plastik kullanacaksın. Eh bunu komple akvaryum olarak kullananlar dahi var. Sende sadece rampa suya temaz edecek. Şimdilik hızlıca kuru alanı bununla halletmiş ol. Zamanla camdan daha komplike bir kuru alan yaptırırsın.

Barış zaten geçici bür süreliğine yapmayacakmıydın bunu ?

Zephyrus' Alıntı:
AEK' Alıntı:

Zephyrus' Alıntı:

Eritmem gerekicek her türlü o zaman

Ben olsam ya eritirdim yada keskin kenarlarıda halı kaydırmaz gibi bir malzeme ile kaplardım. Bunu akvaryum silikonuyla yapmak gerek.

bumble bee' Alıntı:
Barış zaten geçici bür süreliğine yapmayacakmıydın bunu ?

Evet hocam ama en azından 15 tatile kadar 4 5 ay idare etsin diye soruyorum. :)

AEK' Alıntı:
Barış zaten camdan kuru alan yapana kadar plastik kullanacaksın. Eh bunu komple akvaryum olarak kullananlar dahi var. Sende sadece rampa suya temaz edecek. Şimdilik hızlıca kuru alanı bununla halletmiş ol. Zamanla camdan daha komplike bir kuru alan yaptırırsın.

Evet hocam. Aynen öyle. 15 tatile kadar idare eder sonra camdan bir tane yaptiririm. :)

Bu arada rampa için hangi maddeyi önerirsiniz?

O kadar zamanda bir sorun olmaz. İnsanlar aylarca bu kabı komple kullanıyorlar. Ama 15 tatilde yeni çözüme geçmek iyi olur.

AEK' Alıntı:
O kadar zamanda bir sorun olmaz. İnsanlar aylarca bu kabı komple kullanıyorlar. Ama 15 tatilde yeni çözüme geçmek iyi olur.

Tamam hocam çok teşekkürler. Yarın iyice düzene sokunca resim çekerim atarım artık. Yalnız resimlerde yansımalar oluyor camdan dolayı. Artık kusura bakmayın :) Hadi iyi akşamlar arkadaşlar :)

Sorun değil. Önemli olan sistemi bir görelim, belki ufak birkaç ayrıntıya değinmek gerekir. Bu arada rampayı ve kuru alan zeminini kaplamayı unutmamalı.

Doğru onuda belirtmekte fayda var. Tabiki bence gene doğal olan taş ama ağırlık eğebileceği için halı kaydırmaz ile kaplamakta fayda var. Rahat tırmanması için iyi olur.

Tabi kuru alan zemininide kaplamak gerekir.

AEK' Alıntı:
Doğru onuda belirtmekte fayda var. Tabiki bence gene doğal olan taş ama ağırlık eğebileceği için halı kaydırmaz ile kaplamakta fayda var. Rahat tırmanması için iyi olur.

Tabi kuru alan zemininide kaplamak gerekir.

Yok hocam anlatamadim da onu sonra belirtirim. Ben rampa sadece suya dediği için rampayi ayrı bir maddeden yapayım dedim. :) sağolun hocam. Yarın resimleri atarım. Eksikleri belirleriz hep beraber. Herkese tekrardan iyi akşamlar ;)

Anladım, yük olacağı için saklama kabuına içeriden uzanıp eğim verilecek cam koymak imkansız. Kuru alan eğilir. Daha hafif ikinci malzeme pleksi ile aynı şekilde içeriden uzanan rampa yapıştırılabilir. Birde gene cd kabı içeriden aşağı uzanacak şekilde yapıştırılabilir. Buda sonuçta daha sert bir malzeme. Bir nebze daha sert bir plastik olduğu için bu tercihlerle daha sağlıklıolabilir. Ama 5-6 ayda tek başına o rampa çok salınım yapamaz bence. Tabi bu sürede ya cam yada pleksi kuru alan tasarımı yavaştan oluşturulup 5-6 ay sonra kısa sürede hayata geçirilecek duruma gelirse çok iyi olur.
İyi akşamlar :)

mailto:/2d9zezd.png

gece gece resim biraz eğreti oldu ama idare et. kabı bu şekilde kesersen daha sağlam olur gibi geldi. rampa arkasına sabitleyeceğin parça 1. den çıkarıp uygun eğime göre şekil vereceğin parça olacak.

cem' Alıntı:
mailto:/2d9zezd.png

gece gece resim biraz eğreti oldu ama idare et. kabı bu şekilde kesersen daha sağlam olur gibi geldi. rampa arkasına sabitleyeceğin parça 1. den çıkarıp uygun eğime göre şekil vereceğin parça olacak.

Hocam değişik bir şey yaptım. Dün eve akşam gelebildim. O yüzden resim atamadim buraya. Şu an da çalışıyorum. Vaktim oldukça resimleri yüklerim. Yalnız kuru alana hemen Alıştı benim kerata. Hiç korkmuyor bizden de. :) daha doğrusu benden :)

Bu ilk resim :) Kuru alanim. Devamı gelecek :)

mailto:/img43/3386/qki0.jpg

Lamba biraz yakın ama onu sonra bi şekilde halledicem. Yalnız Lamba çok ısınıyor. Birsey olur diye korkuyorum?? Aşırı ısınıyor. Elimi degdiremiyorum. Keşke kaliteli bir Lamba olsaydı :/

Buda filtre üzerinde dinlenirken. :)

mailto:/img845/571/0lsm.jpg

Kuru alanı sabitlediğin cetvel çok orjinal :) yöntem diğer arkadaşlarada ilham verir. Uvak olduğu için uzanamazda.
Kuru alanın girişi içeri kıvrımlı kesilince atlama riskide ortadan kalkmış. Bu açıda bet göÜkmesede rampanın sonundan uzanma şansıda yoktur sanırım.
Lamba dediğin gibi biraz uzaklaşsın. 15 cm uygun olur. Birde her ihtimale karşı bir ara oda derecesi ile o bölge ısısına bak derim.
Lambanın ısınması normal. 42 w olandan kullanıyorsun sanırım. Bu lambada 52 w kullanma.

Hayvan filtrenin üzerinde çok şirin çıkmış. Kabuk değişimi son evreye giriyor. Üst kabuk plakaları parçalı fazla sayıda. Standart olanlardan farklı genetik olarak. Ama sorun değil.

Cvp: RE: Akvaryum Kuracağım

AEK' Alıntı:
Kuru alanı sabitlediğin cetvel çok orjinal :) yöntem diğer arkadaşlarada ilham verir. Uvak olduğu için uzanamazda.
Kuru alanın girişi içeri kıvrımlı kesilince atlama riskide ortadan kalkmış. Bu açıda bet göÜkmesede rampanın sonundan uzanma şansıda yoktur sanırım.
Lamba dediğin gibi biraz uzaklaşsın. 15 cm uygun olur. Birde her ihtimale karşı bir ara oda derecesi ile o bölge ısısına bak derim.
Lambanın ısınması normal. 42 w olandan kullanıyorsun sanırım. Bu lambada 52 w kullanma.

Hayvan filtrenin üzerinde çok şirin çıkmış. Kabuk değişimi son evreye giriyor. Üst kabuk plakaları parçalı fazla sayıda. Standart olanlardan farklı genetik olarak. Ama sorun değil.

Hocam 60w kullanıyordum ama çok ısınıyor o yüzden şimdilik kullanmıyorum Lambayı. Uygun bir tane hafta sonu alacağım. Ecolite 42w falan bulursam uygun olur sanırım?

Kabuğu bana da farklı geliyor. Ama kötü bir farklılık değil bence :) sonra ayrıca kabuğun resmini de atarım buraya. :)

O mandallı lamba maksimum 40 w uyumlu. Çıkarman iyi olmuş. Ecolite 42 w sorun olmaz.

Kabuğu bencede güzel. Genetih hata yada doğuştan standar dışı plaka oluşumu diyebilirsin. Sık rastlanan bir durum olmadığı için ilgi çekicidir :) Yaşamsal olarak dediğim gibi hiç bir sıkıntı teşkil etmiyor.

Geri