Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum Kuracağım

Cvp: RE: Akvaryum Kuracağım

AEK' Alıntı:
O mandallı lamba maksimum 40 w uyumlu. Çıkarman iyi olmuş. Ecolite 42 w sorun olmaz.

Kabuğu bencede güzel. Genetih hata yada doğuştan standar dışı plaka oluşumu diyebilirsin. Sık rastlanan bir durum olmadığı için ilgi çekicidir :) Yaşamsal olarak dediğim gibi hiç bir sıkıntı teşkil etmiyor.

Tamam hocam. Yine arada resim atarım. Çalıştığım için biraz zor oluyor. Zaman zor buluyorum yazmaya. :) Yarın alırım zaten Lambayı da. Tekzen 'de falan vardır heralde. Maşallah mutlu olduğunu belli ediyor. Bende sevindim. İyiki almışım akvaryumu. Zaman gösterecek ama inşallah ilerde 100 lt sehpası yanında falan alırım bir tane..
İyi Forumlar :)

Cvp: Akvaryum Kuracağım

barış kuru alan güzel olmuş o cetvel işi benimde hoşuma gitti. yalnız kaçma olasılığı oluşturmuş. orayı sonradan bir şeyle kapatırsın. hayvan daha ufak. arkadaşlara da güzel örnek oldu. hayvan büyüdüğünde ağırlaşırsa ön kısım eğilecektir. ön yanlardan cama tahta mandal takıp üst ucunu kabın üstündeki çıkıntı içine sokup sabitliyebilirsin.

lamba ısınıyor onun çaresi yok arkasındaki delikler ısının çıkması için iyi bazı lambalarda o deliklerde yok. şimdilik 40 w uygun olur.

kaplumbağa konusunda emre ile aynı fikirdeyim aynısını yazmayım bir daha. sadece güzel bir büyüme potansiyeli gösterdiğini ekleyeyim.

İnşallah çabucak atar eski plakaları da yeni kabuğunu görürüz bi an önce :) şahsen göze kötü gelen bir durum yok diye düşünüyorum :) Lambayı dediğim gibi kısa sürede temin etmeye çalışıyorum :) şu anda yemleri daha yeter ama yem çeşitliliği az mıdır sizce? Raffy I ve P var şu anda?

raffy p'de mineral var. ya tetra al yada 6 cm'yi geçtiyse kabuk boyu agil al. tetra ot türevlerine geçişte önemli bir yere sahip.

cem' Alıntı:
raffy p'de mineral var. ya tetra al yada 6 cm'yi geçtiyse kabuk boyu agil al. tetra ot türevlerine geçişte önemli bir yere sahip.

Yok hocam daha 6 olmadı :) tetra hangisinden hocam, tam isim verebilir misiniz?

Zaten hayvan ağırlığı kuru alanı etkileyecek boyuta gelmedin 15 tatilde falan camdan bir kuru alan yapılacaktı. Geçiş için güzel bir düzenek oldu.

tetra reptomin içinde yosunlu içerik olduğu için iyi gelecektir. raffy P'nin kırmızılarını ayırıp sadece çarşamba günü verebilirsin. bu vitaminin yem hali olduğu için ekstra vitamin vermene gerek yok. pazar günüde devit verebilirsin. uvb ampulün yoktu diye hatırlıyorum. tetra reptomini 100 ml'lik al belki yemez bazı hayvanlar karides türevlerine bayıldığı için yeme konusunda direnir. fazla alıp ziyan etmemiş olursun.

AEK' Alıntı:
Zaten hayvan ağırlığı kuru alanı etkileyecek boyuta gelmedin 15 tatilde falan camdan bir kuru alan yapılacaktı. Geçiş için güzel bir düzenek oldu.

Evet hocam. Kuru alan yetersiz kaldığında camdan yaptırmakta fayda var. Ama o zamana kadar hiç belli olmaz belki yeni akvaryum bile yaptırabilirim :) hep söylediğim gibi önemli olan zaman ve yer sıkıntısı. Üniversite de yer olursa bakacak hiç sorun olmaz ;)

Cem bey bir dahaki yem siparişimde o yemden de alacağım teşekkür ederim :)

Bu arada Lambayı da değiştirdim bugün. Şunu aldım uygun mudur ki??
http://www.amazon.co.uk/Osram-Classic-Halogen-Energy-Saver/dp/B001W2EWB8

Soft ampuller idealdir. Bu halojen olduğu için fazla ısı verip, akkor teli çok parlak olur.

arkadaşlar benim 8 aydır almıs oldugum bir kaplumbağam var ve bilinçsiz olduğum için 8aydır ona ölüm fanusunda baktım simdi öğrendiklerimden yola çıkarak size bir kaç sorum olacak filtre için bana önerebileceginiz bir ürün ve site ismi verir misiniz? ayrıca ben akvaryumu 70*40*50h boyutunda yaptırmayı dusunuyorum buna uygun bir lamba kaç w olmalıdır bu konuda hiç bilgim yok uvb lambasını nerden alcam ozelliği ne olmalıdır nasıl akvaryuma takıcam lutfen detaylı bir bilgi verirmsiniz dış filtre olayına girmelimiyim ? akvaryumu camcıda yaptırcam ve kuru alanıda camdan yaptırmayı dusunuyorum onu oraya nasıl sabitliycem slikonla falan mı ? bu siteye yeni üye oldum bir türlü özel mesaj atamıyorum uyarı alıyorum lütfen bana yardımcı olun

Özel mesaj ile bilgi paylaşımı yasak. Hem tek kişiden değil bir çok kişiden öneri alıp en uygunu bulabilirsiniz. Diğer konuda size cevap verdim. Karar verdiğiniz ölçüyü tam belirtirseniz tüm ekipmanları yazarım. İstanbul da yada bauhaus olan şehirde iseniz ısıtma ampulü ve mandallı lambasını öneririm. İç filtre sudaki görünen kirleri toparlar ve kısmen teziler. Dış filtre ise yararlı bakteri kültürü ve içerisindeki malzemelerle örneğin idrarın yolaçtığı amonyak gibi zararlı oluşumları içerisinde tutarak su değerlerinin uygun şartlarda olmasını sağlar. Tabiki ideal olan budur.

İsterseniz yeni bir konu açarakta önerileri alabilirsiniz. Böyle karışık gitmeyiz. Birazdan size uygun tüm ekipmanları yazarım. Kuru alanı camdan yaptırıp akvaryum üzerine oturtabilirsiniz. Böylece yapışmaya gerek kalmaz. Benim kuru alan konumu okuyabilir resimlerini görebilirsiniz. Az çok geliştirip öneride bulunurum.

kolaylık açısından dış filtre diğer özelliklerini geçersek daha uygun sürekli temizleme derdin olmaz. ikincisi lambalar için zamanlayıcı almakta sürekli aç kapa derdini ortadan kaldırır.

cem' Alıntı:
kolaylık açısından dış filtre diğer özelliklerini geçersek daha uygun sürekli temizleme derdin olmaz. ikincisi lambalar için zamanlayıcı almakta sürekli aç kapa derdini ortadan kaldırır.

bu saydıklarınızdan pek anlamıyorum halosoft buzlu ampul falan sanırım bi elektronikçiye gitsem iyi olacak zamanlayıcıyı nerden alacağım.bu arada AEK için soyluyorum siteyi kullanmayı henüz beceremiyorum kusura bakmayın bir oraya bir buraya yazıyorum^^ cevabınızı okudum çok açıklayıcıydı

istanbul'da değilim erzurum'da yaşıyorum maalesef güvenilir bir esnaf yok bu şehirde bana en kötü malzemeleri bile satarlar en iyisi diye o yuzden sıze soruyorum.bauhaus.da yok online satışına baktım mandallı kalmamıs

Diğer konuya bu hususuda ekledim. Isıtma ampulü ve mandallı lamba.

bu durumda her şeyi internetten alacaksın. ampule gelirsek elektrikçi dükkanlarına bak 60 wattı geçmeyen buzlu camlı ampul vardır mutlaka. zamanlayıcı, lambayı aldıktan sonraki iş. yine de hesaplı bulabilirsen bu dükkanlardan alabilirsin en fazla 15 tl'dir.

en azından akvaryum malzemelerinin fiyatına internetten bakıp petshoptan denk fiyatlara bulabilirsen alabilirsin. benim erzurumda bildiğim bir petshop dadaş sinemasının önündeki pasajın içinde solda.

cem' Alıntı:
bu durumda her şeyi internetten alacaksın. ampule gelirsek elektrikçi dükkanlarına bak 60 wattı geçmeyen buzlu camlı ampul vardır mutlaka. zamanlayıcı, lambayı aldıktan sonraki iş. yine de hesaplı bulabilirsen bu dükkanlardan alabilirsin en fazla 15 tl'dir.

en azından akvaryum malzemelerinin fiyatına internetten bakıp petshoptan denk fiyatlara bulabilirsen alabilirsin. benim erzurumda bildiğim bir petshop dadaş sinemasının önündeki pasajın içinde solda.

tamam oraya uğrarım o zmn

Arkadaşlar kaplumbağamın yemi azaldı. Ona yem alacağım. Her zaman juenden aldım ama bu sefer iç filtreye ( eheim 2010 ) sünger alayım bir tane dedim. Bulamadım orada. Ne yapayım ? Teleskop akvaryum diye bir yerde var ama size bir danışayım dedim.

Petshoplarda bulabilirsiniz

Teleskopla olan kendi sorunu bir kenara koyarsam bile gayet kotu ve canli sagligina saygisiz bir sirket

Alisarp' Alıntı:
Petshoplarda bulabilirsiniz

Teleskopla olan kendi sorunu bir kenara koyarsam bile gayet kotu ve canli sagligina saygisiz bir sirket

Tamam hocam. O zaman süngeri biraz daha erteliyorum. Şimdilik yem siparişi geçeceğim sadece.

Sünger özelliğini çok yitirdiyse bulana kadar elyafla destek yapmalı. Elyaf altta olsun.

Geri