Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Anladım tşkler kabuklarında plakalar var ondan demiştim iyi gelirmi diye kum bilgisi için tşklerMerhaba,
Hayvanın kabuk boyu 8cm den küçükse mango kökü almanıza gerek yok.
Reslerde sarı silis kullanıyoruz bu hayvanlar kumu yiyor. Vitasand pro78 marka sarı silis kum sterilize edilerek paketleniyor sadece tozunu almak için yıkıyoruz. Kimyasal değmemiş ufak leğende el yakmayan sıcaklıkta su koyup mıncıklayarak tozu açığa çıkarıp suyu döküyor yeni su ile devam ediyoruz. Ta ki toz gidene kadar doldur boşalt şeklinde. Sonra akvaryuma alıyoruz. Markasızlar kir, petrol artığı barındırabiliyor. Bunları ayıklamak gerekiyor.
Merhaba,
Reslerde sarı silis kullanıyoruz bu hayvanlar kumu yiyor. Vitasand pro78 marka sarı silis kum sterilize edilerek paketleniyor sadece tozunu almak için yıkıyoruz. Kimyasal değmemiş ufak leğende el yakmayan sıcaklıkta su koyup mıncıklayarak tozu açığa çıkarıp suyu döküyor yeni su ile devam ediyoruz. Ta ki toz gidene kadar doldur boşalt şeklinde. Sonra akvaryuma alıyoruz. Markasızlar kir, petrol artığı barındırabiliyor. Bunları ayıklamak gerekiyor.
Tşklerr çok sagol bilgiler içinElinize sağlık akvaryum tamam bir de uygun kuru alan oldu mu tamamdır.
Beyazlık kireçten. Haftada bir yavaşça ve baskı uygulamadan kabuğu diş fırçası ile fırçalayıp akvaryum suyu yada emsal sıcaklıkta su ile durulayın.
Diş fırçasını ıslatıp sofra tuzu döküp öyle fırçalayın. Bu taşlamış olanı çıkarmaz ama yeni oluşumları önler.
Merhaba,
Beyaz silis aldık kaç kere yıkadım hatırlamıyorum akvaryuma aldık hazırladık herşeyi dobiyi dışarı aldık ama akvaryumu bulanık yaptı gecer mi bekleyeceğiz değil mi?Elinize sağlık akvaryum tamam bir de uygun kuru alan oldu mu tamamdır.
Beyazlık kireçten. Haftada bir yavaşça ve baskı uygulamadan kabuğu diş fırçası ile fırçalayıp akvaryum suyu yada emsal sıcaklıkta su ile durulayın.
Diş fırçasını ıslatıp sofra tuzu döküp öyle fırçalayın. Bu taşlamış olanı çıkarmaz ama yeni oluşumları önler.
Suyu boşalttık yavas yavas su koyuyoruz filtre kullanmıyoruz dobi çok kprkmuştu ondan by kumu iyice yıkadım dobime zarar vermez dimiResmini çekip atın. Bulanıklık derecesine bakayım.
İç filtreyi fişini çekip altından poşet geçirerek çıkarın yıkayın. 1 saat sonra bir daha ve ertesi gün bir kez daha.
Yoğunluk fazla ise bir miktar su alıp yerine temiz suyu yavaşça dökün bu süreyi kısaltır.
Ertesi gün bir kısmı tabana oturur.
Her genel temizlikte önce kumu karıştırıp tozu havalandırın suyu öyle alın.
Bir iki genel temizlik sonrası toz kalmaz.
Bulanık olsa az birşey dobiyi koyabilirmyim içine genedeResmini çekip atın. Bulanıklık derecesine bakayım.
İç filtreyi fişini çekip altından poşet geçirerek çıkarın yıkayın. 1 saat sonra bir daha ve ertesi gün bir kez daha.
Yoğunluk fazla ise bir miktar su alıp yerine temiz suyu yavaşça dökün bu süreyi kısaltır.
Son hali iyi olduResmini çekip atın. Bulanıklık derecesine bakayım.
Kum nasıl olmuş cem bey akvaryumda sizce vala kusuruma bakmayın sizden ögrendiklerimle ilerledim çok sagolun çok sormam ondanHafif bulanıklık sorun değil. Hayvanı ısı uygun hale geldiyse alın.
Vitamini suya damlatmıyoruz.
Yemleri ne marka?