Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akvaryuma ihtiyacım var

elfaticii

Bronz 5 Üye
akvaryum aldığınız ya da yaptırdığınız güvenilir yerler neler? benim hiçbir fikrim yok ve bütçem kısıtlı. hangisi benim için haha uygun olur?

Ekli dosyalar

• file_000000002fe4624395ce43db5ce2b526.png
    file_000000002fe4624395ce43db5ce2b526.png
    1.6 MB · Görüntüleme: 15
akvaryum aldığınız ya da yaptırdığınız güvenilir yerler neler? benim hiçbir fikrim yok ve bütçem kısıtlı. hangisi benim için haha uygun olur?
Bütçeniz kısıtlıysa ikinci el ilan sitelerine bakın. İkinci el akvaryumlar çok ucuza bulunabiliyor. Camlar çatlak değilse bir kutu akvaryum silikonuyla yeniler kullanırsınız.

Beyefendinin dediği gibi ikinci eller daha mantıklı. Onlar size uygun değilse, 120 litrelik plastik saklama kapları da geçici süreliğine uygun olabilir.

Şimdilik bu ürünü geçici olarak kullanıyorum mesela.
Çarşida 1200tl pahalı dedi almadim internet fiyatları uçmuş.

Çarşıda en pahali dukkanda bile 120 lik 3 katı daha ucuz.

Hayvanın kabuk boyu kaç cm?

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı?

Kullandığınız bütün ekipman ve takviyelerin görselini atın.

Akvaryumun ve hayvanın görselini atın.

merhaba geç cevap için üzgünüm.
siz bana 80 35 50h ve 7 mm cam kalınlığında bir akvaryum önermiştiniz. sizce fotoğrafını paylaştığım akvaryum kaplumbağam için uygun olur mu (6 yaşında)

Ekli dosyalar

• 20250816_220551.jpg
    20250816_220551.jpg
    416.7 KB · Görüntüleme: 24
  • 20250816_220745.jpg
    20250816_220745.jpg
    365.7 KB · Görüntüleme: 24
satıcı açıklamaya bu şekilde yazmış. ısıtıcıyı sonra kendim alsam olur mu çünkü bütçemi aşıyor. fakat hiç bilmiyorum hangi ısıtıcı kalitelidir vs

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-08-16-22-26-31.jpg
    Screenshot_2025-08-16-22-26-31.jpg
    237.2 KB · Görüntüleme: 14
satıcı açıklamaya bu şekilde yazmış. ısıtıcıyı sonra kendim alsam olur mu çünkü bütçemi aşıyor. fakat hiç bilmiyorum hangi ısıtıcı kalitelidir vs
O akvaryum o kadar etmez.

Filtrenin maddi degeri yok ucuz birşey.

Isıtıcıda çin mali herhalde sifir fiyatina satıyor.

Bu akvaryum yerine 80 litre gıda kabı alin.

Kuru alani kendiniz yapın.

Tetra 100W ısıtıcı yeterli olur.

Ampul sadece bunu kullanıyoruz.

Kuru alanı bu şekilde yapın
Kuru alanı bu şekilde yapın.

Kuru alan yaparken taş ve çim gibi malzemeler kullanmayın.

Taştan soğuk yer. Çim ise pislik tutar göz ve kulak enfeksiyonuna neden olur.

Akvaryum ve kuru alan üstü tamamen açık olmalıdır ama kuru alan duvarları kaçmaması için yüksek olmalıdır.

Kuru alana rahat çıkabileceği şekilde tasarımını yapın. Suya salınım yapacak Veya bakteri tutacak veya soğuk yemesine neden olacak malzemeler kullanmayın.

Bu şekilde askılı kuru alan yapabilirsiniz. Pprc boruları kaynak makinesi ile birleştirin. Üstüne 1. Kalite meyve kasası kaplayın.
20250731_135028.jpg

Veya bu şekilde tabana oturtmalı yapabilirsiniz.
IMG-20250801-WA0004.jpg

Veya bu şekilde 4 parça cam kestirip akvaryum slikonu ile yapıştırın.
Dikkat edin kuru alandan kacamayacak kadar kuru alan camları yuksek olmalı.
IMG-20250802-WA0008.jpg

Veya meyve kasasından şu şekilde kuru alan yapın.
IMG_4584.jpeg

Kap 500tl. Meyve kasası 120tl.

Ekipmanları da attigimi alabilirsiniz.
O akvaryum o kadar etmez.

Filtrenin maddi degeri yok ucuz birşey.

Isıtıcıda çin mali herhalde sifir fiyatina satıyor.

Bu akvaryum yerine 80 litre gıda kabı alin.

Kuru alani kendiniz yapın.

Tetra 100W ısıtıcı yeterli olur.

Ampul sadece bunu kullanıyoruz.

Kuru alanı bu şekilde yapın
Kuru alanı bu şekilde yapın.

Kuru alan yaparken taş ve çim gibi malzemeler kullanmayın.

Taştan soğuk yer. Çim ise pislik tutar göz ve kulak enfeksiyonuna neden olur.

Akvaryum ve kuru alan üstü tamamen açık olmalıdır ama kuru alan duvarları kaçmaması için yüksek olmalıdır.

Kuru alana rahat çıkabileceği şekilde tasarımını yapın. Suya salınım yapacak Veya bakteri tutacak veya soğuk yemesine neden olacak malzemeler kullanmayın.

Bu şekilde askılı kuru alan yapabilirsiniz. Pprc boruları kaynak makinesi ile birleştirin. Üstüne 1. Kalite meyve kasası kaplayın.
20250731_135028.jpg

Veya bu şekilde tabana oturtmalı yapabilirsiniz.
IMG-20250801-WA0004.jpg

Veya bu şekilde 4 parça cam kestirip akvaryum slikonu ile yapıştırın.
Dikkat edin kuru alandan kacamayacak kadar kuru alan camları yuksek

Kap 500tl. Meyve kasası 120tl.

Ekipmanları da attigimi alabilirsiniz.
çokk teşekkür ederim önceliğim akvaryum diğer ekipmanları hallederim her türlü. gıda kapları mantıklı geldi ama plastik olduğu için sakıncalı olmaz mı? formda birisi öl.m akvaryumu gibi bir şey demişti plastikler için

çokk teşekkür ederim önceliğim akvaryum diğer ekipmanları hallederim her türlü. gıda kapları mantıklı geldi ama plastik olduğu için sakıncalı olmaz mı? formda birisi öl.m akvaryumu gibi bir şey demişti plastikler için

Ölüm kabı ayrı.

Ölüm kapları ufak olduğu için buna hem ekipman sığmaz. Hemde hayvan yuzemedigi için kabuğu çürür.
Hemde plastiği zararlıdır.

Gıda kabı suya salınım yapmayan bpa içermeyen plastikten yapılır. Bu yemek için uygun bir malzeme.

Büyük olduğunu için hayvan rahatça yüzer.

Ekipmanlarda eksiksiz uyar.

Bende uzun zamandır kullanıyorum hayvan sağlıklı ve mutlu.

Şuanki akvaryumunuzum ve kullandığınız butun ekipman, takviye ne varsa fotoğrafını atar mısınız.

Zararli takviye varsa onları kullanmayın.

Piyasada satılan herşey guvenli değil.

akvaryum olarak bunu kullanıyorum onun için küçük biliyorum. yeni akvaryum alana kadar bunda bakmak zorundayım. filtre alacaktım petshop buna olmaz dedi suyunu ve akvaryumunu kendim temizliyorum. kuru alandaki çimleri yediği için söktük. takviye olarak mineral damlatıyorum. kaplumbağam şu anda sağlıklı ama mutlu olsun istiyorum

Ekli dosyalar

• 20250427_114415.jpg
    20250427_114415.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 8
akvaryum olarak bunu kullanıyorum onun için küçük biliyorum. yeni akvaryum alana kadar bunda bakmak zorundayım. filtre alacaktım petshop buna olmaz dedi suyunu ve akvaryumunu kendim temizliyorum. kuru alandaki çimleri yediği için söktük. takviye olarak mineral damlatıyorum. kaplumbağam şu anda sağlıklı ama mutlu olsun istiyorum

Icinde su yok mu? Susuz olmaz. Rahatça yuzebilecegi kadar su koyun şimdilik.

Akvaryumun hiç idare eder tarafı yok. Hareket edecek alan kalmamış.

Evet çimler her açıdan zarar.

Takviye ne kullanıyorsunuz. Gorseli var mı.

su koyuyorum o fotoğrafı temizledikten sonra çekmiştim. yem olarak fotoğraftakini ve kurutulmuş karides veriyorum, ek olarak bazen yumurta beyazı ve pişmiş balık veriyorum çok iştahlı. elimden geldiğimce iyi bakmaya çalışıyorum ama akvaryumun idare eder bir yanı yok dediğiniz gibi. ve ilginiz için çok teşekkür ederim

Ekli dosyalar

• sahibinden.com_20250816_213753_.jpg
    sahibinden.com_20250816_213753_.jpg
    1.9 MB · Görüntüleme: 4
Geri