Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumum ve Biraz da öneri lazım...

Cvp: Akvaryumum ve Biraz da öneri lazım...

uçtan su atma olsaydı iyiydi. sirkülasyon ve filtre verimi açısından. bitkiyi mavi damla damlatılmış suda bekletirsen iyi olur (bio ichthyo) bu işte iyi ürün. sonra akvaryuma koyarsın.

daha düz bir taş bulabilirsen koy. işini görür. ben filtreyi dibe oturttum kum çekimi olmuyor tabi alt kısmı kapalı ise. alacağın lambanın ön çanak kısmı geniş olsun. neodym tip ampul alırsan girmesi için ona da sanırım 12 cm çap uygundu.

Bulamadım malesef bi lamba ya netten sipariş verecem artık
mailto:/ARMATUR-VITO-VT067IRIS-67-MANDALLI-SPRALLI-SPOT-E27-SIYAH-5300800,PR-108432.html

bu uygun olur sanırsam ? Gecenin ilerleyen saatlerinde resimleri de paylaşırım muhteşem gözüküor şuan:)

cem' Alıntı:
uçtan su atma olsaydı iyiydi. sirkülasyon ve filtre verimi açısından. bitkiyi mavi damla damlatılmış suda bekletirsen iyi olur (bio ichthyo) bu işte iyi ürün. sonra akvaryuma koyarsın.

daha düz bir taş bulabilirsen koy. işini görür. ben filtreyi dibe oturttum kum çekimi olmuyor tabi alt kısmı kapalı ise. alacağın lambanın ön çanak kısmı geniş olsun. neodym tip ampul alırsan girmesi için ona da sanırım 12 cm çap uygundu.

Şu an için saol cama verecek bir akıntı yatarrın ama ürün resmi aşağıdaki gibi , o aparatı direk suya doğru 90 derecelik açı ile suyada verebilirim ? Bu daha yararlı bir işlem mi olur ?

images

mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=3457

bendeki de bu tip alttaki çıkışlarda 4 tane var. ben ön ucunu kırdım. belirgin bir tazyik sağladım. kabarcık yapması arttı gecede ses yapmaması için cama çeviriyorum ucu ses kesiliyor.

akvaryum içindeki kir ve tortular döndüğü ve filtreye yaklaştığı sürece nasıl konumlandırdığının önemi yok. sadece hayvanların girdaba yakalanmayacak şekilde rahat yüzmeleri iyi olur.

Kum kalınlığı bence güzel. Rahat edecektir. Filtre konusunda önerim şu. Bu fıskiye aparatı rahatça her yöne dönüyorsa ve suyu eğimli akıtabiliyorsa ileri doğru püskürtsün ki suyu hareketlendirip daha iyi sirkülasyon sağlasın. Filtre arka cama kenara doğru takılıp boru ileri doğru ama fıskiye yana döndürülerekte sağlanabilir. Yan cama takılıp gene bir ayar ile su karşıya doğru verilerekte sağlanabilir.

Şu şekilde yaptım yanlış anlamadıysam uygunmudur?

Çok güzel olmuş. Böylece çıkan su akvaryumun diğer tarafına bir akıntı ile gidip alttan filtre ile çekilecek. Su akvaryumda dolaşmış olacak.

tam kıvamında olmuş. bitki hoşuma gitti. ipek mi, nerden aldın onu ağzım açık kaldı.:drool:

Çok teşekkür ederim yardımlarınız için ..umarım daha güzel olacak en kısa zamanda..
Bitki çok güzel oldu beklediğimden güzel çıktı tomurcukları yemeğe calıştı sonra bıraktı çok komikti allahtan koparacağı bir madde değil ama izliyorum hep.

Ürün Link : mailto:/evcil-hayvan-petshop/litolity-ipek-ve-plastik-bitkili-akvaryum-dekoru-76407505

Birkaç kare resim...
kx59g.jpg

kx59z.jpg

kx5b6.jpg

kx5b8.jpg

Bu tosba abiler sahibini tanır mı?? Sesini falan yoksa sadece içgüdüsel yemek verdiğimiz için mi şımarıklıklar yapar ? Kütük ona çok güzel bir sığınak ve uyku yeri oldu bu arada :)

Bir de bu ürün uygun mudur 60w lık ampul ve kullanım için mailto:/ARMATUR-VITO-VT067IRIS-67-MANDALLI-SPRALLI-SPOT-E27-SIYAH-5300800,PR-108432.html

Bir yönlendirmeniz olursa sevinirim.

Teşekkürler.

Bu arada filtre hakkında bir sorunum var sanırım ya da ben tam olarak ne işe yaradığını bilmiyorum veya beklentim çok :)

Suyu gayet iyi temizliyor berraklık çok güzel , akıntı tamam , gel gelelim tüm yem artıkları gibi ne malzeme varsa eminim çoğunu alıyordur ama bir o kadar da filtre nin altında topluyor onları hiç çekmiyor bile ?? Bu normal birşey mi? Ya da ben filtre denince şunu mu anlamalıyım ;

Suyu temizler 1 parçada olsa artık falan bırakmaz akvaryumda flitreler gibi ?

orçun o tomurcukları çıkar bitkiden şimdi olmasa da biraz büyüdüğünde koparacaktır, yuttumu onları çıkaramaz, o açıdan tehlike arz ediyor. benimkiler bitkileri komple taştan söküyor. ses ve görüntüye geliyorlar ama tek düşündükleri şey yemek başka birşey bekleme. hani kediye nankör derler ya onu diyen kaplumbağa görmemiştir.

genelde bu lambalar 40 w uyumludur. ama müşteri hizmetlerini arayıp sorabilirsin. kablo kalınlığı gözükmediği için yorum yapamıyorum.

filtre ne kadar çekse de bir miktar yerde olur. sirkülasyon yerdekileri kaldırmadığı sürece emmez. iyi çalışması için haftada iki defa sünger temizliği iyi olur.

vay :))) nankör kediler vayyy:)) evet o tomurcukları çıkartcağım.. bana da baya süpheli geldi.

Filtre konusunda bir değişiklik yapmama gerek yok o zaman ? 2 watt olması ile 8 yada 12 w olması emiş gücü ile mi alakalı oluyor?

evet motorun gücü o oranda artıyor.

mailto:/ARMATUR-VITO-VT067IRIS-67-MANDALLI-SPRALLI-SPOT-E27-BEYAZ-5300830,PR-108431.html
Sanırım siyah olan kalmamış. Aynısının beyazından var gözüküyor. Ben 60 w takılabilsiğini hatırlıyorum. Ama sormadan almamalı.
Bitki çok güze. Bende o markanın bitlikerini kullanıyorum.
Daha güçlü filtre havalanan parçaları daha uzKtan çekebilir tabiki. Bu biraz güçsüz olabilir. Ama kirliliğe oranla dip çekim sıklığı ayarlanarak bu akvaryumda idare edilebilir. Tekrar tekrar masraftansa daha büyük akvaryuma geçerken uygun filtre edinmek iyi olur.
Kaplumbağa sima olarak sık gördüğü kişiye alışır. Yani zarar görüp görmeyeceğini hatırlamaya başlar. Birde kısa süreli hafızaları ve be yapıldığını anlamaları çok kuvvetli. Yem ile kandırıp akvaryumdan kaplumbağayı çıkarınca diğeri yem dahi uzatsam yakalayabileceğim bir noktaya dahi uzun süre gelmiyor. Bu sebeple artık önce onu alıyorum. Diğeri yemi güvenlikten daha çok sevdiği için riski göze alıyor :)

Kuru alan konusuda çok önemli tabi.

Peki kullandığım flitreyi baz alarak şu ürünü alsam bana dip temizlemesi yaptırmadan tüm artıkları fln çeker mi ? Yani değer mi? mailto:/urun_detay.aspx?kat=239&urn=8261

BU çekim gücünden tospa etkilenmez herhalde ?

orçun en iyi filtrede olsa yerdeki pislikler havalanmadıkça çekmez. yani bir parça olacaktır. karbonun belli bir ömrü var sonra kaldırıp atıyorsun. ucunda uzatma "L" boru olanlar uygun olur.

Çekim gücünden değilde akvaryuma suyu hızlı verip aşırı akıntı yapmasın. Alınacak iç filtre debisi akvaryum su hacminin 6 katı olsa kafi gibi. Yani suyu saatte 6 kez çevirmesi kafi. Daha fazlası rahatsız edici akıntı yapabilir.

Anladım artık onu , yer yer dip temizlemesi yapacağız :) Bu arada bir akvrayum daha kuracağım onun arge araştırmasını yapıyorum.Bu ufak olanı kız arkadaşıma vereceğim:):)

120lt bir akvaryumun ortalama fiyatı nedir acaba ?

http://www.dizaynakvaryum.com/cama-cam-akvaryum.asp
Burada örnek akvaryumlar ve fiyatları var.

Tabi akvaryum büyüdükçe , dış flitre zorunluluğu + iyi bir ısıtııcı masraflarda doğru oranda artacak.((

250tl bütçe ile 120litre lik iyi bir iç filtre ve ısıtıcı kum fln yapabilirmiyiz sizce?

Bence o akvaryuma dış filtre en iyisi. Yoksa o bütçe iç filtre ve diğer ekipmanlar için akvaryum dahil hemen hemen yetecektir.

Ya gönül dış flitreden yana ama onu almaklada bitmiyormuş ki :) Extra onada malzeme alacas nerden baksan 150tl ısıtıcı dış flitre yapacak ortalama yanlış hesapamıyorsam....

mailto: bu dükkanı nasıl bilirsiniz?

Geri