Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumum

oguzhanok

Bronz 2 Üye
Merhaba akvaryumumu kurmadan araştırma yapmıştım aslında, ancak bazı konularda eksik bilgim olduğunu ve yanlışlıklar yaptığımı bu foruma üye olduktan sonra öğrendim. Örneğin taban kumu en kısa zamanda silis ile değiştireceğim. Soft ampul bulamadığım için şimdilik 46Watt klasik ampul kullanıyorum. 
  • Paylaştığım resimlerde tavsiyelerinizi lütfen belirtin.
  • Mandallı lambanın konumu sizce uygunmu? 

mailto:/albums/jj136/appaloosa06/20161129_212710_zpsex9zkaly.jpg[url=http://s271.photobucket.com/user/appaloosa06/media/20161129_212756_zpst8duf2j4.jpg.html]mailto:/albums/jj136/appaloosa06/20161129_212756_zpst8duf2j4.jpg[url=http://s271.photobucket.com/user/appaloosa06/media/20161129_214011_zpsveo0e7rp.jpg.html]mailto:/albums/jj136/appaloosa06/20161129_214011_zpsveo0e7rp.jpg[/url][/url]

Isıtma lambasının mesafesini ayarlamak için kaplumbağayı ikame kibrit kutusu yada emsal birşey koyup ( bu kaplumbağanın yükseltisi kadar olacak) üzerine cam derece yatırıp lambayı üstüne tutacaksın. Yarım saat kadar sonra dereceye bakıp ona göre mesafe ayarı yapacaksın. 32 derece olacak.

İlk konumlandırma mesafen 15 cm olsun ona göre aşağı yukarı ayarı yaparsın.

Cvp: Akvaryumum

cem' Alıntı:
Isıtma lambasının mesafesini ayarlamak için kaplumbağayı ikame kibrit kutusu yada emsal birşey koyup ( bu kaplumbağanın yükseltisi kadar olacak) üzerine cam derece yatırıp lambayı üstüne tutacaksın. Yarım saat kadar sonra dereceye bakıp ona göre mesafe ayarı yapacaksın. 32 derece olacak.

İlk konumlandırma mesafen 15 cm olsun ona göre aşağı yukarı ayarı yaparsın.

Camdaki termometrenin gösterdiği değer bana yanlış bilgi verir mi Cem Bey?

Bahsettiğim lav kayası kuru alan uygun mu?

Birde Akvaryum içerisinde bitki var onları alayım mı?

Hocam ahm gammarus kalitesi nasil? fiyati cok ucuz seraya ve digerlerine gore, haliyle suphe uyandiriyor.

Silis ile birlikte ipek yapraklı bitki de iyi olur. Gerçi 8 cm kabuk boyu civarı yolmaya başlıyorlar ama bu sürede görsel açıdan iyi olur. Çok dallı olursa bacak ve boyun derilerini sürtüp atabilirler. Bitkileri göremedim canlı bitkileri ot türevliye geçtiklerinde yiyorlar. Bitki plastik ise yine salınımdan dolayı çıkarmalısın.

Soldaki poliüretanı çıkar. Hem salınım yapar, hem kir tutar hem de hayvanlar zaman içinde sıkışabilir.

Mango yada mopani kökü alabilirsin ilerde de altına girip kaşınmada kullanıyorlar. Yalnız aldığında nasıl steril edeceğini anlatırım.

Kuru alan kısmı da sorunlu taşlar düşüp altında kalabilir. Çok delikli bu iyi bakteriler yanında zararlı olanları da üretecektir. Bunun yerine alternatif ara ya akvaryum üstü ya da akvaryum içi bir kuru alan düşün. hazır kuru alanda olabilir.

Küçük hayvanlar için CD kabından kuru alan yapan arkadaşlar var. Çengelli vantuzla cama tutturuyorlar üzerine de halı kaydırmaz koyuluyor. Yapımı ile ilgili you tube da video vardı. Plastik yoğurt kabı ve dikdörtgen plastik kaplardan da yapılabilir.

Hazır akvaryumlarda cam kalınlığı 6 mm dir. Dolayısıyla cam üstü cam kuru alan ağır gelecektir.

Oyuklu olan dekora dikkat iceri girip sıkışmasınlar başıma geldi farketmesem boğuluyorlardi.

Azman' Alıntı:
Hocam ahm gammarus kalitesi nasil? fiyati cok ucuz seraya ve digerlerine gore, haliyle suphe uyandiriyor.

Diğerlerini kullanmadım ama bunda da bir sıkıntı görmedim, diğerlerini de denemiş olan forum üyeleri bilgi verirse bende öğrenmiş olurum.

O derece plastik doğrudan ısı altına koyarsan net biri veri alınması zor. Termometrede yanabilir. Evde kullanılan cam derece de olur.

Ahm türk malı. Gammarusa gelirsek emsaldir diye düşünüyorum ama fırınlanma emsal mi bilmem.

Bir tek bu yem varsa yanına sera raffy P ve eheim professional food' da al. Öncelik raffy P olsun.

cem' Alıntı:
O derece plastik doğrudan ısı altına koyarsan net biri veri alınması zor. Termometrede yanabilir. Evde kullanılan cam derece de olur.

Ahm türk malı. Gammarusa gelirsek emsaldir diye düşünüyorum ama fırınlanma emsal mi bilmem.

Bir tek bu yem varsa yanına sera raffy P ve eheim professional food' da al. Öncelik raffy P olsun.

Söylediklerinizi dikkate alarak akvaryumu yeniden düzenleyeceğim
Raffy P de var ayrıca sera reptilin de var onu nasıl kullanacağım

Bitkiler canlı yiyorlar şimdi kaldırıyorum onları yediklerinin zararı olmuş mudur?

Akvaryum gayet hoş duruyor, lakin taşların oynamadıgından emin olun.Meraklı olacaklar taşları itecekler , aralarına sıkısacaklar. Dekorasyon guzel taş pürüzsüz, salınım yapmayan veya mango koku olsa daha iyi olurdu. Bitki olması güzel , Anubias barteri öneririm. Cok sert ve saglam bir bitkidir.

Bitkileri ilk başlarda yosunlanma ve buna bağlı kokusunu alma ile başlıyorlar yemeye sonra doğrudan bitkiye musallat oluyorlar. Su bitkilerinin yemeleri konusunda zararı olduğuna dair bir veri yurtiçi ve yurtdışı sitelerde denk gelmedim. Ama bambunun zehirleyici etkisi var. Mango ve mopani kökü gibi suyun pH derecesini bakteri üreyecek düzeyde düşürme etkisi var bu dış filtreli ve sumplı sistemlerde döngü yapan bakterilere ortam sağlıyor, bu açıdan faydalı ama hayvanların yemesi açısından tehlikeli. Yaprakları su yüzeyinde olsa da kök ve dallarını dişleyip yiyorlar.

Raffy P'deki kırmızılar mineral yemdir. Bunlar çeşitli mineraller, vitaminler ve kalsiyum içerir. Reptilinin de belli kullanma süresi var. Onun için mineral yemi az oranda verip haftada iki stick gibi; reptilini raffynin bej stick yemine haftada bir damla damlatıp elden bu şekilde yemiyorlarsa birkaç dakika emmesini bekleyip hemen önlerine at suya bulaşmadan yesinler. Bunu ilk yem olarak var tadı değişeceği için diğerlerinden sonra vereceğin için yememezlik edebilirler.

En: 26-40(Bombeli) Yükseklik:45 Boy:100 cm ölçülerindeki akvaryumuma kaç kg silis kum gerekir?

En*boy*kum yükseltisi/1000= kum kilosu

En ortalama 30 desek 30*100*5/1000= 15 kg

15-20 kg arası alabilirsin bir kısmı yedek durur.

Bugün satıcı firmaya 1kg silis kumu kaç lt ediyor diye sordum, 500gr i 1lt ediyor dediler sanki doğru değil gibime geldi.

Doğru değil kiloyu litre olarak birebir al. Zaten kum katı kg hesabı olur. Poşette ne yazdığı önemli değil. Vitasand marka alman daha iyi olur. Yine steril edip yıkıyoruz ama vitasand de bir tur yıkayıp steril ediyor. Markasızların ne olduğu belli değil.

Hayvanın eski derileri. Bunlar sürekli uçuşur sirkülasyonun yeterli gelmediği yada engelendiği yerlerde birikirler. Bunlar için dış filtreye ek olarak iç filtre kullanırız. İç filtre bunları çeker.

cem' Alıntı:
Hayvanın eski derileri. Bunlar sürekli uçuşur sirkülasyonun yeterli gelmediği yada engelendiği yerlerde birikirler. Bunlar için dış filtreye ek olarak iç filtre kullanırız. İç filtre bunları çeker.

Bu kadar fazla olabilir mi bu? çünkü bu resimdeki kayanın arka tarafı bununla kaplı ve daha akvaryumda bir kaç gündür duruyorlar.

Sanırsam alg oluşumu. Kayaları çıkarıp turtle bank veya akvaryum üstü kuru alana geçin. Eğer oluşum yeni ise kısa zamanda heryere yayılacaktır. Benimde başıma geldi sümüksü bir yapıda tüy gibi bütün cama filtreye ısıtıcıya yayılmıştı. Dış filtede biyolojik medya olarak ne kullanıyorsunuz?

Algler daha yağsı bir tabaka olarak yüzeyleri kaplar. Net bir görüntü gözükmüyor. Ama hayvan 10 cm den büyük ise iyi deri döker. Uv ampulde kuru alanda var ise bu oran artar. Veya A vitaminini fazla alırsa.

Geri