Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumum

Kabuğu diş fırçası ile bir kez ve yavaşça fırçalaman iyi olur.

Deride birşey yok. O biraz yanmaya bağlı bir durum akabinde deri değişimi olacak.

Cem Abi kuru alanın zemini ne tür taşla döşemek daha iyi olur? Camdan kendi yaptığım kuru alan tamamlanmak üzere.
Birde ben Gece akvaryumun olduğu odanın kaloriferini açmıyorum gece hep suda uyuyorlar ara ara kontrol ettim hiç kayaların üzerinde olmuyorlar gündüz de ampul ile 31 32 derece yapıyorum kuru alanı odanın soğuk olması sıkıntı olur mu?
Ve alglerin kaplumbağa ya zararı var mıdır

Kuru alanı düz 1 lira gibi olan sal taş gibi çakıl taşla döşemek lazım. Bir firma vardı bunları satan linki kuru alan bölümünde bir konuda olacak. Ama taban camı 7-8 cm'den ince ise olmaz taş ağırlık yapar. Akvaryum silikonu ile yapıştırılıyor.

Odanın kaloriferi açık olsun. Akvaryum dışardan ısı kaybına uğrar ısıtıcı çok çalışır. Elektriği fazla yakar. Hayvan kuru alana çıkmak ister o arada üşür. Genelde akciğer enfeksiyonuna bu sudan kuru alana çıkarken ki o arada yakalanırlar. Yani o iş tehlikeli.

Alg kabuk üstünde birikir pislik yapar. Bir de akvaryum geneline yayılırsa su kalitesi düşer.

Cvp: Akvaryumum

mailto:/2l9lg1x.jpg

Cem abi bahsettiğin taşlar bunlar mı Alisarp' ın mailto:/forum/konu-160-80-70-120-50-60-akvaryumlar-1250-litrelik-sistem-ve-90-55-55-272-litre-akvaryum.html sayfasında paylaştığı resim

Bunun daha düzleri de var. Cam mozaikte olur ama hayvan rampadan çıkabilir mi o önemli.

Taş doğal görüntü hissi veriyor ama soğuk. Ben hem yük binmesin hemde soğukluk vermesin diye üçgen delikli paspas kullanıyorum. Alt bağanın çizilme ihtimali de var. Eğer biçimsiz yapıştırılırsa.

Cvp: RE: Akvaryumum

cem' Alıntı:
Bunun daha düzleri de var. Cam mozaikte olur ama hayvan rampadan çıkabilir mi o önemli.

Taş doğal görüntü hissi veriyor ama soğuk. Ben hem yük binmesin hemde soğukluk vermesin diye üçgen delikli paspas kullanıyorum. Alt bağanın çizilme ihtimali de var. Eğer biçimsiz yapıştırılırsa.

mailto:/albums/jj136/appaloosa06/20161204_181521%201_zpsadpfnf5m.jpg
Bende bir miktar bu taşlardan var denizden toplanmış sanki uygun gibi geldi bana resimden anlaşılmıyor ama en büyüğü birkaç santim. Birde kuru alanın düz olan kısmına yer yer bu taşlardan yer yer deniz kabuğu yapıştırsam uygun olur mu?

Olur. Su içine giren kısmı başta olmak üzere rampaya çıkabileceği şekilde uygun taşları koy. Bu kısımdaki taşlar mümkün olduğunca düz olsun ki hayvan çıkarken ve suya kaçarken fazla sürtünmesin. Kalanı üste dizersin.

Akvaryum üzerinde dışarı atlamayı engellemek için kaç cm boşluk bırakılmalı?

Akvaryumda 5-6 cm boşluk yeterli ama kuru alan çevresi için hayvan dik olarak ayakları üstünde durduğunda çenesinin altı cam üstüne gelmeyecek mesafede olmalı. Bir de su ve kuru alanda yükselti yapacak ürünler göz önünde bulundurulmalı. Misal iç filtre yüzeye yakın ise üstüne basıp atlayabilir.

Akvaryum üstü cam kuru alanım hazır sayılır son parçaları da yapıştırdım. Lav kayalarını çıkarıp mango kökü alacağım bir iki güzel görünümlü kayayı tutmayı düşünüyorum.
  • Mango kökünü alırken neye dikkat etmem lazım ?
  • Birde Cem abi daha önce mango kökünü 45 dk 1 saat kaynatmamı söylemiştin bunun yanında metilen kullanmam gerekir mi? 

Kökü alırken orta kısmı hafif V gibi meyilli yada aralık olsun ki hayvan altına girebilsin. Ağırlığı ne üstünden atabileceği kadar hafif ne de altında kalacak kadar ağır olsun.

Önce kökü el yakmayacak suda lavaboda musluk altında iyice en ufak çukuruna kadar fırçala.

Sonra sığacağı tencereye koyup suyu üstünü geçecek kadar doldur. Kök sığmaz ise önce bir tarafını sonra döndürüp diğer tarafını kaynat.

Kök steril olur ama orta karar sıcak olmayan su dolu kovaya koyup metilen damlatabilirsin. Ekstra sterilizasyonun zararı olmaz. Bir gün dursun. Böylece suyuda emmiş olur. Özsuyunu da bir miktar daha atar. Sıcak su koyma sakın metilenin rengi pişip üstünde kalır.

Son olarak çıkarıp bir kez daha fırçala, ayrılmış lifler varsa onları ve sivri uçları varsa törpüle veya kesip musluk altında durulayıp akvaryuma al.

Kökler akvaryuma konan ürünler içinde en bulaşıcı canlıları ihtiva eder. Mantar parazit yumurtası gibi.

Kuru alan zeminini deniz kabuğu ve taş ile kaplıyorum bunları şöyle yarım saat falan kaynatsam yeterli olur mu acaba? Yoksa metilene de gerek var mı

Metilen kullanmam gerekirse suya ne kadar katmalıyım?

Sadece kaynatmak kafi metilen koyarsan mavi rengi taşlar emer.

Su kaç litre dış filtre kullanıyor muydun ?

cem' Alıntı:
Sadece kaynatmak kafi metilen koyarsan mavi rengi taşlar emer.

Su kaç litre dış filtre kullanıyor muydun ?

Dış filtrem var, akvaryum yaklaşık 140 litre. Metilen akvaryuma katılıyor mu? Sadece Hastalık esnasında filtre kapatılarak kullanılıyor diye biliyordum.

Dış filtre veya sump sistem var ise metileni akvaryuma damlatmıyoruz. Döngüyü çeviren bakterileri öldürüp filtre malzemeleri tarafından emildiği için hem malzemenin performansını düşürür hemde tekrar bakteri oluşumunu geciktirir.

Kuru alan çok güzel olmuş.

Hayvan ısıyı algılayınca doğrudan lamba altına gidiyor. Yan camlar ısıyı içerde tuttuğu ve kaybı minimize ettiği için hayvan içerde dolansa da üşümüyor.

bayırı çok güzel kapatmışsınız. benim yanlar açık direk atlıyor hergele..silikon aldım cam kestircem şimdi evde kendim yapıştırcam.inş beceriririm

Rampa kenarlarına cam şart. Büyüdüğünde kenardan cam üstüne basıp atlıyorlar. Kuru alanı camcıya götürüp uygun şekilde kestirip kenarlarını zımparalat. Gerekliyse hayvanın temas edeceği noktaların üstünden silikon ile geçmek iyi olur. Özellikle su altında kalan kısımlara çok çarparlar.

Şekil olarak ya bu şekilde, ya yelpaze yada üçgen biçimli kestirebilirsin.

Yapıştırmada rampa yanlarına ve kuru alan girişinin ön camına temas edecek şekilde yapıştırılacak. Akvaryum silikonu olması iyi olur. Sista marka tercih olsun.

Teşekkür ederim, taşları yapıştırmak tahminimden fazla aldı zamanımı aldı ben camların birebir ölçüsünü bir kağıda çizip kağıtları götürdüm. Camları yapıştırırken düzgün kesilmiş karton larla destek yaparak camları bunlara yapıştırmanizi tavsiye ederim sabit durması için.

Geri