Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumum

Boya bandı kullanılabilir.
 
D vitamini vücutta kalsiyumu tutup atılmasını önleyerek yapının sert kalmasını sağlar. Fazlası ise zararlıdır.

Yavru hayvanlarda kabuk elastik yapıda olmalı. Bu düşmeye bağlı darbeleri absorbe etmesini sağlayıp organların hasar görmesini engellerken, diğer taraftan büyüyüp gelişen iç organların kabuk içinde baskı altında kalmasını önler.

Kullandığımız her yemde eser miktarda D vitamini mevcuttur. Ayrıca mineral yem takviyesi de yapıyoruz. Bu ufak hayvanlar için yeterli olur.

Hayvanın kabuk yapısının sertleşti noktada kullanmaya başlarız. Bu da aşağı yukarı 7-8 cm kabuk boylarına tekabül eder.
 
Kök şekil itibariyle çok güzel özellikle bakık akvaryumlarına mükemmel olurmuş.

Evde büyük tencere var ise aşure tenceresi de olur. Komşulara da sorabilirsin. onun içine yarı yarıya batırıp kaynat sonra çevirip diğer tarafını kaynat. Son çare ise ortadan ikiye bölme olur. Kalın dalın orta kısmından yukarı doğru.

Diğer yöntem önce duşta sıcak suyu açıp sert fırça ile fırçala. Delik çatlak ne varsa bunları da diş fırçası ile. Sonra tekrar suyla durulayıp kaynar su ile üstünden geç. Bu steril eder ama renk salınımına çare olmaz. Renk verdikçe suyu temiz su ile inceltirsin.

İnce kıymık lif parçası çıkmışsa onları da koparıp temizlemeyi unutma. Hayvana dalaşmasın.
 
Cvp: Akvaryumum

Bu kök başka bir akvaryumdaydı Cem bey, ısrarlarım sonucunda vermeyi kabul etti  :D Bu yüzden renk salınımı yapmaz diye düşünüyorum yalnız bu gün temizleyemedim balkonda duruyor ve malum kuruyor, kuruması sıkıntı olur mu üzerine arada bir su döküyorum.

Sterilizasyon için duşta sıcak suyla yıkadıktan sonra üzerine ocakta kaynattığım suyu dökmem yeterli olur mu?
 
Kökü güneş altında bırakma çatlar. Gölgede dursun. Ya da ev içinde.

Akvaryum içinde durmuşsa salınımı tamamlamıştır. Belki bir miktar daha olabilir. Önemli değil.

Kaynar suyu her tarafına iyice yedirirsen sıkıntı olmaz ama önce iyi bir fırçalamak lazım. İçindeki kalıntılar çıksın.
 
Cvp: Akvaryumum

Merhaba Cem bey bu açtığım ilk konulardan biri, bir kaç ay boyunca başka bir şehirde ikamet edip daha sonra döneceğim. Mevcut akvaryumum Boy:100cm*Yükseklik:45cm*En:30cm (Ortalama) bunu taşımak orada kurmak istemiyorum çünkü tekrar getirmem gerekecek sonra belki yine götürmem. Daha küçük bir akvaryum daha kurmayı düşünüyorum kaplumbağaları gideceğim yere götürdüğümde yaşayacakları ama eve döndüğümde kendi akvaryumlarına koyarım diye düşündüm. Taşıma zahmetinden ziyade iki şehirde de bir akvaryum olması gerekiyor. Alternatif fikirlere açığım bu arada hayvanlar kasım ayında bir yaşlarını doldurdu iki erkek. Boyları 11 cm.


Şöyle 80 Lt civarı bir akvaryum düşünüyorum.
 
Bu git gel süreci kaç sene sürecek ?
 
Aslında iki üç ay sonra gidip temelli yerleşeceğim ama yerleştikten sonra bir süreliğine tekrar dönme durumu olabilir. 6 ay sonra düzeni oturturum diye düşünüyorum.
 
Hazır akvaryum olarak boyu 80 ila 100 cm en 35 yükseklik min 45 alırsan uzun süre kullanırsın. Harici silis kum alır. Ekipmanı götürüp getirirsin. Emsal hacimde olunca ekipman işi görür. Gereksiz masraf yapmazsın.
 
Cvp: RE: Akvaryumum

cem' Alıntı:
Hazır akvaryum olarak boyu 80 ila 100 cm en 35 yükseklik min 45 alırsan uzun süre kullanırsın. Harici silis kum alır. Ekipmanı götürüp getirirsin. Emsal hacimde olunca ekipman işi görür. Gereksiz masraf yapmazsın.

Cem bey, akvaryumu aldım, kum geldi. Yarın yola çıkıyorum 3,5-4 saat sürecek yol kaplumbağaları nasıl taşıyabilirim? bir de gidince orada akvaryumun kurulmasını da beklemeleri gerekecek bu arada bir leğende ısıtma lambasını 32 dereceye ayarlarsam bir müddet idare ederler diye düşünüyorum. JBL Biotopol T kullanıyorum her zaman, orada hazırda beklemiş su yok bu su düzenleyicisi ile düzenleyip akvaryumu kuracağım.


Arabayla gidiyorum.
 
Hayvanları çok büyük olmayan bir ayakkabı kutusu yada temiz mukavva kutuya koy. Tabana gazete parçaları yada bez paçavra koy. Ama ilk naylon yada şu hava kabarcıklı naylonlardan koy. Hayvanları araba tutar idrar yapıp kusabilirler. Üzerine hayvanların üstünü kurutup koyabilirsin. Kutuyu kapa bir iki tane hava deliği aç. Karanlıkta durduklarında fazla hareket etmezler. Tabana straforda koyabilirsin. Arka koltuğa koy. Araba kaloriferi orta sıcaklıkta olsun. Fazla değil. Çok sıcak olursa su kaybına uğrarlar.

Kimyasal değmemiş leğende tutabilirsin. Ilık bir suyu kabuğu geçecek kadar doldurup lambayı tutabilirsin yada kalorifere yakın koyabilirsin.

Akvaryumu evde yıkayıp temizledikten sonra kapağını kapayıp götür. Geldiğinde bir su tutar temiz su koyarsın. Düzenleyiciyi ekleyip ısıtıcıyı çalıştırırsın. 26 dereceyi geçince hayvanları akvaryuma alırsın. Filtreyi de hemen çalıştır sıcak çabuk dağılıp ısınsın.
 
Geri
Üst