Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumum

Suya birşey döktün mü devit, biotopol vs.

Bu dışkı üzerindeki zar da olabilir. Sirkülasyonla dışkıdan ayrışmış veya hayvan dışkıyı yediyse açığa çıkmış olabilir.

Cvp: Akvaryumum

Görüntü anlattığınız alg oluşumuna benziyor, kayanın üstü sümüksü bir tabaka ile kaplı bu kayaları çıkarmam lazım sanırım, akvaryuma koyarken tazyikli su ile iyice yıkamıştım ancak herhangi bir dezenfekte işlemi uygulamadım giderek artıyor gibi. Akvaryum üstü cam kuru alan yaptıracağım.

Dış filtrede kutudan çıkan malzemeler var, kalın mavi sünger, seramik silindirler, ve karbon.

Şöyle güzel bir duş filtre al. Birde güzel bir kaliteli bir kuru alan yap. Akvaryumun güzel bence. Yapmışken tam yapmak lazım. Kuru alan ilerde küçük gelir bence. Ben kuru alanı yüksek tuttum anti bakteriel silikon ile güzelce silikonladım. İstersen fotoğraf koyarım. Bu arada sunsun 302a dış filtre al maşallahhı var. Gram suda kir yok. Sadece yüzeyde deriler yüzüyor bazen onlarıda fileyle alıyom. Allah seni inandırsın dış filtre almadan önce 2 günde bir dip çekimi yapmazsam su lağım gibi oluyordu. 2 haftadır sadece eksilen suyu ekliyorum. Hepsi okadar

tevet0777' Alıntı:
Şöyle güzel bir duş filtre al. Birde güzel bir kaliteli bir kuru alan yap. Akvaryumun güzel bence. Yapmışken tam yapmak lazım. Kuru alan ilerde küçük gelir bence. Ben kuru alanı yüksek tuttum anti bakteriel silikon ile güzelce silikonladım. İstersen fotoğraf koyarım. Bu arada sunsun 302a dış filtre al maşallahhı var. Gram suda kir yok. Sadece yüzeyde deriler yüzüyor bazen onlarıda fileyle alıyom. Allah seni inandırsın dış filtre almadan önce 2 günde bir dip çekimi yapmazsam su lağım gibi oluyordu. 2 haftadır sadece eksilen suyu ekliyorum. Hepsi okadar

Lifetech 835 dış filtrem var bunu almadan önce sunsun 302 ye baktım ancak sepetsiz olduğu ve  akvaryumum yaklaşık 130 Lt olduğu için yetersiz kalabilir düşüncesiyle bunu aldım oldukça güçlü debisi var. Kuru alanı akvaryum üstüne cam olarak yaptırmayı düşünüyorum. Kuru alanın resmini paylaşırsanız görmek isterim.

cem' Alıntı:
Suya birşey döktün mü devit, biotopol vs.

Akvaryuma herhangi birşey dökmedim Cem bey yalnız oluşumlar Eser beyin tarifine uyuyor galiba alg tabakası. Bu Taşları Mango köküyle değiştirmeyi düşünüyorum daha önce mango kökünü tavsiye etmiştiniz galiba.

Kaplumbağa adalarını gönderdim. Bunlardan al bence

Ekli dosyalar

• IMG_8275.JPG
    IMG_8275.JPG
    12.2 KB · Görüntüleme: 53
  • IMG_8276.JPG
    IMG_8276.JPG
    88 KB · Görüntüleme: 75

tevet0777' Alıntı:
Kaplumbağa adalarını gönderdim. Bunlardan al bence

Bunlar türkiyede pek bulunmuyor galiba ve baya pahalı ayrıca akvaryum üzerine camdan yapılanlar kapumbağalar için daha kullanışlı sanki.

Bazı akvaryumlarda kum dolu kuru alan yapıyorlar ilerde yumurtlama amaçlı sanırım aynı zamanda bunu da düşünüyorum. Bu konuda tavsiyelerinizi duymak isterim.

Dikdörtgen olan türkiyeye gelmiyor ama üçgen olan turtle pier var.

Alisarp kumlu kuru alan yaptırdı bu akvaryum dışında ayrı bir sistemmiş gibi olacak. Sürekli kullanılan kuru alan olmaz. Derinliği de olacak ki hayvan kumu kazıp gömebilsin. Isıtma lambası da olacak.

Normal kuru alana kum koymak ıslak çıkan hayvanın üzerine yapışacağı için rahatsız eder.

mailto:/forum/konu-160-80-70-120-50-60-akvaryumlar-1250-litrelik-sistem-ve-90-55-55-272-litre-akvaryum.html

Mango kökü gerekli ve doğal. Yalnız iyice fırçalanıp 45 dakika-1 saat kadar kaynatılmalı.

Kuru alanı temin edene kadar bu taşları fırçalayıp bir de kovada metilenli suda bekletirsen iyi olur. Yalnız su sıcak olmasın pişip renk yapışır. Sağa sola da damlatma renk çıkmaz.

Camdan yaptıracağım kuru alan için akvaryum silikonuna gerek var mı?

Akvaryum silikonu ile yapıştırırsan iyi olur. Sonuçta su üstü de olsa bazı yerlerini dişliyor hayvanlar ve bakteriyel bir durum olmuyor.

İkinci olarak banyo lavabo silikonu var. Her ikisinde de sista marka olsun tabiki akvaryum silikonu daha sağlıklı.

tevet0777' Alıntı:

sunsun 302a dış filtre çok ses çıkarıror mu?
Yada ses seviyesi nasıl?

Sunsun gibi uyduruk Çin malına 150 200 lira vereceğinize aynı fiyatlara tetra ex 600 plus alabilirsiniz veya az daha ekleyip 800 plus. Fiyatlar hemen hemen aynı ama kalitelerini kıyaslamak bile tetraya hakaret olur.

Tetrada 800 ex ve 1200 ex modellerini yenilediler. Şu an piyasada eski new modeller mevcut. Bu yeni çıkan serideki belirgin özellik muslukların olduğu siyah aparatın kapağın oyuğuna giren kısmı öne doğru çıkık. Eski modellerde bu oyuk elips biçiminde. Kilit kapakları da farklı. Tetra alan olursa buna dikkat etsin.

Valla ben  onuda düşündüm almayı tetra. İnternetten aradığım aradığım 1-2 satıcı bana dediği şu almak istersen al ben satmak isterim sonuçta daha pahalı ama ben sunsun 302 al derim tetranın eski kalitesi kalmadı sızıntı yapıyor. Sunsun al kafn ağrımasın dedi. Ben sesini duymuyorum bile elimi değdirince çalıştığını anlıyorum

Tetranın kendi orjinal kafa contası zaman içinde su sızdırıyor. Yan sanayi silikon conta bu sorunu ortadan kaldırıyor.

Dolphin yada dophin marka içinde iyi denmişti ona da bir bak istersen. akvaryum. com'da filtreler konusunda fikir beyan eden çok.

Valla sunsun kötü değil. Bende çok tereddüt ettim. Satıcı firma sahiplerine danıştım. Aramadığım firma satıcı kalmadı. Hemen hemen hepsi sunsun dedi. Akvaryem diye bir site var mesela bi kendi akvaryumlarımızda full sunsun 303a kullanıyoruz dedi. Sektördeki en eski firmalardan birisi dedi. Çin olması sizi yanıltmasın şuan tetra bile çinde üretim yapıyor dedi.

Çin son dönem ayağa kalktı artık çoğu firma kaliteyi yükseltmeye başladı ama kalitesizlerde az değil. İmajları bunlar yüzünden zedelendi bir defa.

Tetranın hem çinde hemde almanyada fabrikası var. Almanyadaki Avrupaya çindeki diğer ülkelere mal gönderiyorlar. Görünüş aynı ama marka çizimi farklı. Zamanında bir iki firma almanya üretimi getirtmişti.

Sunsun dış ve şelale filtre kullandım malzeme kalitesi olsun performansı olsun beni hiç tatmin etmedi, hobiye başlangıçta, ara geçişli akvaryumlarda kullanılabilir, fiyat olarak ucuz. Vasat mı? Değil ama iyide değil. İnanın bir eheim veya tetra ya geçtiğinizde tofaş şahinden lüks bmw, mercedese geçmiş gibi hissediyorsunuz.

Fluval da harika bir marka filtrede ama fiyat olarak pahalı ve çeşit pek yok tr de.

Geri