Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Arisa&Tyler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Betulsah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Plastik ürünlerin zararlı olduğunu bildiğim için farklı kalınlıklarda ahşap tünekler sipariş ettim. Ayak sağlığı için yemlik ve suluklarını çelikten seçtim. Her gün suyunu değiştiriyorum ki hep taze ve temiz olsun, bakteriler üremesin. Yemini de azar azar koyuyorum çünkü devirmeyi öğrenmiş; karnı doyunca kalanını döküyor.

Çok iyi yapmışsınız ben kendim bile suyu bekletmiyorum günlük olarak şişedeki suyu değiştiririm.

Ahşap tunekler hem daha sağlıklı hem daha estetik olur iyi seçim olmuş

Sabah martıların sesini duyunca aşırı heyecanlanıyor, ötmeye başlıyor; ötmekten öte, kulak çınlatıyor. Yavru olduğu için sesi zaten çok tiz. 😊

Sabah martıların sesini duyunca aşırı heyecanlanıyor, ötmeye başlıyor; ötmekten öte, kulak çınlatıyor. Yavru olduğu için sesi zaten çok tiz. 😊
Benim bir tanıdığım vardı kuşu ötüyor diye sinir krizi geçirdi 5 sene falan baktı en az sonra kuşcuya vermek zorunda kaldı

Ben onun ötmesine seviniyorum; çünkü neredeyse bazı saatler hariç hiç ötmüyor. Başta hasta sandım ama değilmiş. Gece klima çarpmasın diye üzerini örtüyle kapatıyorum, sabah güneş doğunca açıyorum, sonra perdeleri açıyorum. O ilk ışıklar onu aşırı heyecanlandırıyor; 7-8'e kadar ötüyor, sonra bir daha asla ötmüyor. Çok değişik bir hayvan; ne sultan papağanı ne muhabbet kuşu yanında hiç...

Banyo ve tuvalet menfezlerinden uzak bir odada kapıları kapalı tutun. Mümkün olduğunca ses açısından izole olsun.

Meyveleri elde tutarak verin bu bağı güçlendirir.

O bölge kuşlarında kafa ütüleme kalıtımsal galiba hint bülbülü de öyle. Arkadaşım karısı evde istemediği için büroya getirmişti. Kafamızı şişirdi. Hiç susmuyorlar. En son başka bir arkadaşa verdik kurtardık. O da iki gün sonra aradı geri alın dedi almadık tabi.

Evin en aktif odası olan salonda, bize alışması için papağanı burada tutuyorum. Ardı ardına çıkardığı ince ve farklı sesler ona hayran olmamı sağlıyor. Yeminini gözlemliyorum; önce hep çekirdekleri bitiriyor. Elime birkaç çekirdek alıp kafesin içine koyduğumda ise aşırı şiddetli bağırışlar başladı. Elma, salatalık ve armut verdiğimde ise hiç ilgilenmedi, hatta biraz tedirgin oldu.

Şu anda evde herkes tarafından seviliyor ve aldığım için pişman değilim. Hatta alıştıktan sonra başka papağan türlerini de almayı planlıyorum; kayık papağanı (Caique) ve Jako papağanı (African Grey Parrot). Kayık papağanları, enerjik ve oyuncu kişilikleriyle bilinirler; hareketli ve eğlenceli bir türdür. Jako papağanları ise son derece zeki ve sakin kuşlardır; konuşma yetenekleri oldukça gelişmiştir ve insanlarla güçlü bağlar kurabilirler.

1000027864.jpg

Gagası ortasına bir şey olmuş; bu biraz canımı sıksa da, şu anda yavru olduğu için zamanla düzeleceğini biliyorum.
Ahşap oyuncaklar gelsin, gagasını kafese sürtmeyi bırakacağını düşünüyorum.
Tülü kullanmıyorum bu arada : )

Kafes onun bölgesi, güvenli alanı. Hayvanı dışarı çıkarıp deneseniz belki bir fark yaratır. Yalnız kendi haline bırakmayın. Mobilyaları kumaşları gagalar.

Instada bir video görmüştüm. Eleman yerde önüne doğru çıngıraklı top atmıştı. Hayvan hoplatıp zıplatıyordu. Gerçi o tüysüz cıbıldak birşeydi. Yuvadan düşmüş sanırım. Besleyip büyütmüş.

Ankara hayvanat bahçesinde zamanında beyaz bir papağan vardı. Konuşabiliyordu. Bu beyaz olanlar konuşma konusunda en yetenekli olan tür. Neyse 80 yaşında ölmüştü. Öylede uzun yaşıyorlar.

Bizim muhabbet kuşu vardı. Kafesi açardım uçar dolaşır geri kafese dönerdi. Arada dışkılama harici bir sıkıntı vermiyordu ama papağan öyle değil.

Dediğiniz gibi papağan bambaşka bir hayvan. Muhabbet kuşu aslında papağan türü; zekâsı ve görünümü pek de papağanı andırmasa da öyle.
Aslında benim asıl niyetim Alexander papağanıydı. Gagaları daha iri ve güçlü, kemirmeye de bayılırlar. Sonra fikrim değişti, Pakistan papağanı aldım. Muhabbet kuşlarına kıyasla biraz daha zekiler. Bize alışsa eğitim verirdim. Satıcı, 15 gün sonra serbest uçuş yaptırmamızı önerdi; hatta özellikle vurguladı, "15 gün içinde kafese elinizi sokmayın, ısırır" diye. Açıkçası pek de umurumda değil. Asıl mesele benim varlığıma alışması değil, benden ona zarar gelmeyeceğini bilmesi. İlk geldiği güne kıyasla bize bayağı alıştı. Biraz daha süre geçsin serbest uçuş yaptıracağım. Bize alıştıktan sonra da pek kafeste tutmam, hantal olsun istemiyorum.
Bir pişmanlığım var: Keşke 1-2 aylık yavru alsaydım. O zaman bana çoktan alışmış olurdu.
Bizimkinin Jumbo olduğunu öğrenince anında fikrim değişti.

Tek kelimelik akılda kalıcı sözler tekrarlanınca akılda kalıyor. Kardeşimin muhabbet kuşu fıstık diyordu. Mesela böyle seslenebilirsiniz. Gırtlak yapılarına uygun bir kelime.

Cem Bey, siz deyince tekrar beslemeyi denedim; elimden yemedi ama ızgaraya elmayı koyunca yedi. Kopardığı parçayı tutup yemesi ise izlemekten büyük keyif alıyorum. 🥰

Konuşmasına gelince, 8-12 ay arasında konuşmaya başlıyormuş. Jako papağanı kadar olmasa da, söylediklerini anlamak mümkün. Yaklaşık 200 kelimeyi konuşabildiği için epey sohbet edeceğini düşünüyorum.

Birkaç gün ızgaraya takıp belli mesafede durun çok uzak değil. Kolunuz uzanıp kafese değecek mesafede. Sonrasında yine ızgaraya takın ama elinizle dekafes arkasından tutun. Hayvan sizden zarar gelmeyeceğini anlasın.

Marul uzatın. Körpe sarımsı yapraklarından. Yalnız çok vermeyin kuşlarda sulu dışkıya neden oluyor.

Onlara ait diş fırçasını çöpe atmıştım, yenisini almayı unutmuşum. Temizlik yaparken kabuklarını tuzla ovdum, bir şey olmaz değil mi?

Bir şey olmayacağını bildiğim için kaplumbağalara uyguladım ama şüpheye düştüğüm için sordum
Kabuğunu tuzla ovmaktan birşey olmaz.

Ama diş fırçası yoksa kiri çıkmıyor.

Tuzla fircalamak kabuga zarar vermez ama suyuna veya ağzına bulaşmasın.

Birde kirleri firca olmadan ovunca daha kötü oluyor bende daha cok kabuğa yapışıyor.

Şu anda kabukları tertemiz : ) mümkün olduğunca derisine temas etmedi

Evde kendinize ait kullandığınız eski diş fırçası da olur. Bulaşık deterjanı ile yıkayın. Yeni almaya gerek yok. Alacaksanız da orta sert olacak. Soft fırça uygun değil.

Evde kendinize ait kullandığınız eski diş fırçası da olur. Bulaşık deterjanı ile yıkayın. Yeni almaya gerek yok. Alacaksanız da orta sert olacak. Soft fırça uygun değil.
1 yıldır 3 ayda bir değiştiriyorum fırçalarını ama unutmuşum yenisini almayı

Geri