Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Arisa&Tyler

Hijyene son derece dikkat ediyorum; temas edeceği alanlar bile ona özel, temiz çarşaflarla kaplı. Çarşafın üzerinde uyuması sizi neden bu kadar rahatsız ediyor, anlamış değilim. Şu ana kadar hiçbir sağlık sorunu yaşanmadı çünkü gerekli özeni gösteriyorum. Yazdıklarımı gerçekten anlayabiliyorsanız, eleştirmek yerine önce bilgi sahibi olmanızı tavsiye ederim.

Mantar, kulak ve göz enfeksiyonu gibi ciddi hastalıklar çoğu zaman hijyen eksikliğinden kaynaklanır. Geçmiş mesajlarıma bakarsanız, bu konuda ne kadar özenli ve dikkatli davrandığımı açıkça görebilirsiniz.

Hijyene son derece dikkat ediyorum; temas edeceği alanlar bile ona özel, temiz çarşaflarla kaplı. Çarşafın üzerinde uyuması sizi neden bu kadar rahatsız ediyor, anlamış değilim. Şu ana kadar hiçbir sağlık sorunu yaşanmadı çünkü gerekli özeni gösteriyorum. Yazdıklarımı gerçekten anlayabiliyorsanız, eleştirmek yerine önce bilgi sahibi olmanızı tavsiye ederim.

Mantar, kulak ve göz enfeksiyonu gibi ciddi hastalıklar çoğu zaman hijyen eksikliğinden kaynaklanır. Geçmiş mesajlarıma bakarsanız, bu konuda ne kadar özenli ve dikkatli davrandığımı açıkça görebilirsiniz.
Doğrudur.

Benim lafım hijyene değil. Ne kadar temiz olsada enfeksiyon riski hala var tabi.

Asıl demek istediğim bu hayvanların hiçbiri dokulmaktan sevilmekten ele alınmaktan hoşlanmıyor.

Tepki vermese bile hoşlanmıyor.

Hoşlanıyor gibi gözükse bile hoşlanmıyor.

Hayvanların mentalitesi farklı işliyor insan gibi değil.

Hevesinizi kırmak istemem. Sadece durumu söylemek zorundayım.

Kaplumbağalar ile bağ kurmanızı anlıyorum. Onlar için birçok sorunla başa çıkmaya çalışmanızı da anlıyorum. Bunların aynısını bende yaptım.
Başkası olsa umursamaz bırak ölsün der. Çöpe atan bile var bu hayvanı. Verdiğiniz emeğin farkındayım.
Bu süreçte kaplumbağa sahibi olan insanları destekledim desteklemeye de devam edeceğim.
Yaşadığınız herhangi bir sorunda elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Fakat yanlış olduğunu düşündüğüm konular hakkında uyarı yapmam gerekli. Bu yüzden bana karşı tavır almayın. @Betulsah

Doğrudur.

Benim lafım hijyene değil. Ne kadar temiz olsada enfeksiyon riski hala var tabi.

Asıl demek istediğim bu hayvanların hiçbiri dokulmaktan sevilmekten ele alınmaktan hoşlanmıyor.

Tepki vermese bile hoşlanmıyor.

Hoşlanıyor gibi gözükse bile hoşlanmıyor.

Hayvanların mentalitesi farklı işliyor insan gibi değil.

Hevesinizi kırmak istemem. Sadece durumu söylemek zorundayım.
Her hayvanın karakteri farklıdır. Örneğin, erkek kaplumbağam oldukça ürkek; rahatsız olmasın diye ona dokunmamaya özen gösteriyorum. Dişi kaplumbağamsa ona kıyasla bana daha alışkın. Kuru alandayken onu sevdiğimde elime tırmanıyor; çünkü buna alışık. : )

Kaplumbağalar ile bağ kurmanızı anlıyorum. Onlar için birçok sorunla başa çıkmaya çalışmanızı da anlıyorum. Bunların aynısını bende yaptım.
Başkası olsa umursamaz bırak ölsün der. Çöpe atan bile var bu hayvanı. Verdiğiniz emeğin farkındayım.
Bu süreçte kaplumbağa sahibi olan insanları destekledim desteklemeye de devam edeceğim.
Yaşadığınız herhangi bir sorunda elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Fakat yanlış olduğunu düşündüğüm konular hakkında uyarı yapmam gerekli. Bu yüzden bana karşı tavır almayın. @Betulsah
Güzel açıklamışsınız, haklısınız. Ama neredeyse 1 yılımız bu şekilde geçti ve bana rahatsız oluyor gibi gelmiyor. Dişi kaplumbağam ürkek ya da korkak bir hayvan değil; hatta diğer kaplumbağama kıyasla daha agresif sayılır. Rahatsız olsa kaçar, kendi içine çekilir ama böyle bir davranışı hiç olmadı. Ona zarar verdiğini düşünsem, inanın elime bile sürmem.

Güzel açıklamışsınız, haklısınız. Ama neredeyse 1 yılımız bu şekilde geçti ve bana rahatsız oluyor gibi gelmiyor. Dişi kaplumbağam ürkek ya da korkak bir hayvan değil; hatta diğer kaplumbağama kıyasla daha agresif sayılır. Rahatsız olsa kaçar, kendi içine çekilir ama böyle bir davranışı hiç olmadı. Ona zarar verdiğini düşünsem, inanın elime bile sürmem.
Aslında hepsi rahatsız oluyor karakteri ne olursa olsun.

Bir yerden sonra alışır 1 senedir böyle ise çoktan alışmıştır.

(ele fazla alma, karada yaşama, çok az su ile yaşama) Bu tür durumlarda çok çeşitli sorunlar oluşur hayvan benliğini de kaybeder kendini kara kaplumbağası zannetmeye başlar. Doğası iyi bir yüzücü ve yabani olmaktır. O yüzden Büyük su dolu bir tankta kuru alanı ve ekipmanları ile birlikte hiç dışarı çıkmadan yaşaması taraftarıyım.

Aslında hepsi rahatsız oluyor karakteri ne olursa olsun.

Bir yerden sonra alışır 1 senedir böyle ise çoktan alışmıştır.

(ele fazla alma, karada yaşama, çok az su ile yaşama) Bu tür durumlarda çok çeşitli sorunlar oluşur hayvan benliğini de kaybeder kendini kara kaplumbağası zannetmeye başlar. Doğası iyi bir yüzücü ve yabani olmaktır. O yüzden Büyük su dolu bir tankta kuru alanı ve ekipmanları ile birlikte hiç dışarı çıkmadan yaşaması taraftarıyım.
Tabii, bunlar sizin düşünceleriniz ve hepsinin farkındayım. Bu güzel tür hakkında sürekli bilgi edinmeye çalışıyorum. Kaplumbağam saatlerce yanımda kalmıyor, en fazla taş çatlasın bir saat duruyor, sonra tekrar akvaryuma koyuyorum. Benim de sevgiye ihtiyacım var, ben de bunu bu şekilde gideriyorum.

Sert bir tavır sergilediysem kusura bakmayın. Önceden yem konusunda tartıştığım biriyle sizi karıştırmış olabilirim, çünkü o kişi her şeye muhalefet oluyordu.

Tabii, bunlar sizin düşünceleriniz ve hepsinin farkındayım. Bu güzel tür hakkında sürekli bilgi edinmeye çalışıyorum. Kaplumbağam saatlerce yanımda kalmıyor, en fazla taş çatlasın bir saat duruyor, sonra tekrar akvaryuma koyuyorum. Benim de sevgiye ihtiyacım var, ben de bunu bu şekilde gideriyorum.

Sert bir tavır sergilediysem kusura bakmayın. Önceden yem konusunda tartıştığım biriyle sizi karıştırmış olabilirim, çünkü o kişi her şeye muhalefet oluyordu.
Kaplumbağa en yakın arkadaşınız benimde öyle! Size alıştıysa, hijyen koşullarına da dikkat ediyorsanız yarım saat birlikte uyumanız bencede problem değil.

Bende poposunu opuyorum bazen mesela. Çok komik oluyor 🤣.

Kaplumbağa en yakın arkadaşınız benimde öyle! Size alıştıysa, hijyen koşullarına da dikkat ediyorsanız yarım saat birlikte uyumanız bencede problem değil.

Bende poposunu opuyorum bazen mesela. Çok komik oluyor 🤣.
Aşırı tatlılar, inşallah ömrümüz boyunca bize eşlik ederler.

Kabuktan kaşınmayı çok seviyorlar. İlk başlarda sık sık öpüyordum ama hastalık bulaşır diye tedirgin oldum. Temiz olduklarından emin olduğumda öpüyorum; sudan yeni çıktıklarında tabii ki öpmüyorum.

Gönül isterdi ki bir kedi ya da köpeğim olsun ama annem pek sıcak bakmıyor, bu yüzden kaplumbağa tercih ettim. Tabii, bir daha hayvan alacak olursam sıcakkanlı bir hayvan tercih ederim. 💞💞

Soğuk kanlı olsalar onlarda tepki veriyor ve iletişim kuruyor.

Bizi tam olarak sevmesede derdi yemek olsada yinede bize güveniyorlar. Ve gerçekten onların da duyguları var. Bize güveniyorlar ve bizi özlüyorlar ama sevme konusunda yemeği daha çok seviyor tabi.

Sadece şıp şıp yüzmesi bile beni çok mutlu ediyor parkeler şişmeye başladı etrafa su fırlattığı için ama ona feda olsun diyorum. Çişli mişli fark etmiyor her türlü öperim ben bunları. Çok komikler ve çok güzeller.

Umarım uzun yıllar daha birlikte olacağız. Sorumluluklar hayat mucadelesi derken işimiz zor ama yinede onları bırakmamakta kararlıyım. Özellikle gençler için daha zor hayatı kazanma mucadelesinden dolayı.

Metal borudan kayar.

Kavale 1 cm çapta ise olur. Yalnız derece vantuzları dar ve geniş delikli olmak üzere iki çeşittir. Dar olan ince cam çubuk dereceler için. Bu olmaz.

Çözüm bulursanız haber eder misiniz?

Çok dayanıklı olan vantuzlar var ısıtıcının içidnen çıkıyor. 20 lik su borusunu ona geçirip kullanabilirim diye düşünüyorum. Olmazsa sizinki gibi yapacağım.

Bende de bunlardan var. Cam veya plastiğe muazzam şekilde yapışıyor. Kaliteli bir tahta bulup akvaryumun boylu boyunca kestireceğim, sonra da son kısmına bunu takıp sabitleyeceğim

Bu daha kaliteli diğeri plastik
1000024603.png

İşaretlediğim yerden delip, demir kısımla birleştireceğim

Bu nasıl sizce hem tırtıklı kolayca tutabilirler
Vatnuzlar çok güzelmiş.

Yüzeyin tırtıklı olması rahat tutunması açısından çok daha iyi olur.

Ahşap türüne göre 6 ay - 1 sene sonra ömrünü dolduracaktır. Geçmişte kuru alan malzemesinde kaplama olarak ahşap çıta kullanmıştım 6 7 ay sonra gitmişti.

Yüzeyi tırtıklı, suya salınım yapmayan kaliteli bir plastik çita veya boru ömürlük ve en iyi çözüm olur diye düşünüyorum. O tarz birşey bulursam tekrardan haber edeceğim.

Vatnuzlar çok güzelmiş.

Yüzeyin tırtıklı olması rahat tutunması açısından çok daha iyi olur.

Ahşap türüne göre 6 ay - 1 sene sonra ömrünü dolduracaktır. Geçmişte kuru alan malzemesinde kaplama olarak ahşap çıta kullanmıştım 6 7 ay sonra gitmişti.

Yüzeyi tırtıklı, suya salınım yapmayan kaliteli bir plastik çita veya boru ömürlük ve en iyi çözüm olur diye düşünüyorum. O tarz birşey bulursam tekrardan haber edeceğim.
5 adet geldiği için, sık sık değiştirerek olur mu? Zaten fiyatı uygun, sık sık alınabilir.

Geri