Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Çam Sakızı Çoban Akvaryumu :) :)

bir milyoncularda, marketlerde, yapı marketler bulabilirsiniz ve ucuz bir malzemedir :)

tamam kardeş sağol yardımcı olduğun için..

Türkçeye özen gösterelim / furkan54ozan

Bugün Yastayım Arkadaşlar,Ne Yazıkki Sabah Başıma Çok Talihsiz Bir Kaza Geldi :( :( :(

Size Anlatiyim :

Biliyorsunuz Yeni Kuru Alan Yapmıştım,Ve Silikon Kuruyunca Su Seviyesini Kuru Alana Kadar Çıkardımki,Kapluşlar Rahat Çıkabilsin,1gün sonra baktım suyun üstünde beyaz beyaz lekeler,içinde beyaz parçalar,dedim bu silikondan olmuş,su seviyesini düşürdümki su silikonla temasa geçmesin,böylelikle kapluşların kuru alana çıkması imkansız oldu,ama yeni kuru alan yapıcaktım camcıdan.neyse dün gece ısıtıcıyı ve filtreyi açıp yattım...Sabah Kalktığımda Küçük Olan Kapluşum,
Kıpırdamadan ,Filtrenin Suya Olan Döndürme Etkisiyle Suyun Yüzeyinde Dönüyor .. bende ısıtıcıyı ve filtreyi kapattım,dedim heralde uyuyodur oyüzden hareket etmiyodur.. 5dk sonra baktım gözleri açık elleri ayakları açık boynu sağa doğru bükük duruyor,aldım baktım hareket yok,bekledim bekledim uyanmadı :( :( :( :( Çok kötü oldum onu öyle görünce,Hemen Nedenini Düşündüm Aklıma Bikaçşey Geldi Ama sizlerlede paylaşayım dedim...

1) Suyun sıcaklığı 28 dereceydi.. Bundan Olabilir mi ?
2) kuru alanla temasları kesildi hep suyun içinde kaldılar diye mi Öldü :( ?

aklıma gelen şeyler..
sizinde söylemek istediğiniz tahmin ettiğiniz birşey warmı ;?

geçmiş olsun.. 28 derece idealdir zaten, birkaç gün kuru alana çıkmadan da yaşarlar merak etme.. aldığın silikon normal silikon muydu akvaryum için olanlardan mıydı ?

akvaryum silikonu die özellikle almazsan, normal silikonlarda hayvanları zehirleyici madde bulunur.
üzerinde use for acvarium gibisinden bir şeyler yazar akvaryum silikonlarında :) akvaryum yazdığım gibi mi yazılır ? :D

hmm güzel konuya değindin arkadaşım , silikon da akvaryum silikonu değil ayna silikonu yazıyor,adamı sonradan aradım sordum,birşey farketmez dedi .. :(

evet arkadaşlar kapluşumun ölmesine sebep olan bana yanlış silikon satan şerefsizmiş,kapluşum zehirlenmiş :( :( :(

yarın gidip dogru düzgün bir akvaryum silikonu alcam..

Kuru Alanım Bitti Şükür :) Nasıl Olmuş ?

İşte Fotoğraflar..

mailto:/img809/516/img0738j.jpg
mailto:/img405/3514/img0741cf.jpg
img0747q.jpg

Çok güzel olmuş. Üzerine de bir masa lambası ile ışık tutarsan sıcaklığı sağlaması için mükemmel olur :) eline sağlık.

Merhaba :) uzun zaman sonra yine burdayım..
neyse konuya döneyim:) eline sağlık güzel olmuş ama su seviyesi az gibi geldi bana.İmkanın varken kuru alanı daha yukarı yapıp su seviyesini yüksek tutabilirdin.Belkide yansımadan dolayı bana alçak gelmiştir.Yinede güzel olmuş hoş gözüküyor eline sağlık.

Teşekkür Ederim Arkadaşlar Değerli Yorumlarınız İçin :))

Masa Lambasını En Yakın Zamanda Halletmeye Çalışacağım.

Su Seviyesine Gelincee.. Akvaryumun Yüksekliği Zaten 20 cm,Kuru Alanda 15cm yükseğe yaptım ki kapluşun akvaryumdan kaçma ihtimali olmasın,su seviyeside kuru alanın eğiminin yarısına kadar gelmiş durumda yane akvaryum su seviyesi 12cm ..

Şuanda kafam rahat :) herşey düzeldi , inşallah bozulmaz,birde UVB lambası Aldıkmı tamam :)

Arkadaşlar 2 sorunum var,1.si akvaryumun suyu çokçabuk azalıyor,2.si su ısıtıcıyı kapattıktan sonra su erken soğuyor,bunları nasıl önleyebilirim ?

Geri