Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dibe çöken yemler ve kirlilik

Cvp: Dibe çöken yemler ve kirlilik

Yok normal 2-3 mm olacak yanlis yazmamis emre abi

Cvp: RE: Dibe çöken yemler ve kirlilik

berrakerkin' Alıntı:
Nasil bir kum olacak bu,akvaryumdakinden mi?

10 cm yuksekligindeki eski kabina koymayi dusunuyorum. Kacip gidecek mi denemek icin.

Aslinda hic yerinden oynatmak istemiyorum ama zorluyor cok. Ozellikle gunduzleri.

Haftasonuna dek yumurtlamazsa,deneyecegim.

2-3 cm diyecektin sanirim,mm olmus.

Bahsettiğim kumun iriliği. Akvaryum tabanında 0,7 mm kum kullanıyoruzya yumurtlama alanı için 2-3 mm irilikte kum gerekir. Kum yüksekliği dersen 30 cm yükseklik gerekir aslında. Kum aynı sarı silis kum uygundur, ancak kalınlığı belirttiğim ölçü olmalı. Bu bayağı meşakkatli olabilir.

Kabugunun alt tarafina normal suyundan 1-2 derece fazla su verdim musluktan.Yumurta ve kabizlilga iyi gelirmis.

Tepinmeler devam.

Zorla 3 mineral bir kac karides yedi.

suyu 28 dereceye çıkar. bu hayvanı rahatlatır.

varsa ağzına bir damla da devit damlat hatta iki damla hayvan iri. en azından boşaltım sistemi ile ilgili bir sorun ise iyi gelir.

Devit var da,hayvan agzini acmiyor ki..Onceki sefer de yem elle devitli yem vermistik.

Simdi hem yem yemiyor hem de artik insan isirmaya basladigi icin,ben guvenip veremem.

Agzina damlatsam acaba icine kayar gider mi hafif araladiginda?

Aksamustu sakinlesiyor veya yoruldugu icin aksama denk geliyor.Gun icinde cok fenayiz.Evde insaat var gibi.

Öyle de verebilirsin. Ağzını açmayan hayvan için uygulama bu şekilde zaten.

Sabahlari sakin oluyor. Ben isigi yakinca yem icin debelenirdi,debelenmiyor.

Ama bir sure sonra geliyor,numaradan 4-5 Tetra yiyip,etrafa bakinmadan,kalanlari birakip gidiyor.

Oglen insallat gurultusune basliyor.Genelde aksamustu gibi kesiyor.

Arkasina ayaklarla vurmaya devam.Bu arada o kuyruk kismi mi poposu mu anlamiyorum,hani benimkinin kuyruk kismi yok ya,o kisimda sanki bir sisme oluyor gibi,arada da inme.İkindikca mi artik bilmiyorum.

anüste açılma var mı yani sürekli açık mı ?

kuru bir yere alıp anüs bölgesine de devit sür istersen biraz yumuşatır.

Yaşanmayınca tahminde zor oluyor. Hani kabızmı desem yem yemedi doğru dürüst, acaba çıkarmaya çalışıp çıkaramıyor olabilir mi?
Bir ara evde bir yere bir sistem kurup bıraksan mı acaba?

Hayvanin durumda bir degisiklik var mi ?

Uyarilar gelmeyince msjlari simdi gordum..Hergun ne yaptiysa not aliyorum.
Haftada 1 tuvalete cikti. En son ciktigindan beri 4 gun iyi devam etti. Dun ve bugun de yedi ve tuvalete cikti.
Kazmalari da durdu kumu.
İnsallah bir daha oyle bi donem gecirmez

Dönemsel bir şey o zaman senede bir veya iki defa böyle bir sendrom yaşıyorlar. Bu cinsel gelişim evresini tamamlamayla birlikte ileri safhalarda görülen bir durum. Tabi her hayvanda olacak diye bir şey yok. Benimkilerden birinde böyle birşey olurken diğerinde olmadı.

Hayvanların tuvaletini dahi takip ediyoruz. Nazlanmadan güzelce yaşasınlar.
Şaka bir yana deli halinin geçmesine sevindim.

Gercekten cok zor bi donemdi.Hala yumurta gelir belki diyorum..
Tuvalet olayi 2 gun ustuste oldu simdi. Eger o duzgun giderse ve hayvan dellenmezse,kabiz olmasina yoracagim.
Bu kadar dengeli beslemeye neden boyle oldu acaba

Bence bitkisel az yediği için olabilir. Biraz yeşillik iyi olur.

Bir kac gun once denedim daha,yesillik yemiyor.

berrakerkin' Alıntı:
Gercekten cok zor bi donemdi.Hala yumurta gelir belki diyorum..
Tuvalet olayi 2 gun ustuste oldu simdi. Eger o duzgun giderse ve hayvan dellenmezse,kabiz olmasina yoracagim.
Bu kadar dengeli beslemeye neden boyle oldu acaba

Bosa beklememisim =) Yumurta geldi arkadaslar =))))

Bu arada dun poposundan beyaz ip gibi birsey uzandi.Ben elime alinca yok etti onu.

Ben uyanamadim aslinda gece..Bilgisari update ediyordum salonda. Gece 2gibi bi patirdi koptu.Hatta hirsiz mi girdi dedim,tirmanamaz ya neyse..

Baktim bizimkiymis. İsiyi yanki biraktim,10-15 dk ya sustu.Zaten yumurta attigi yerde,sudaydi tam

İsigi yanili olacak.Tele islak elle basinca garip seyler cikmis

Cocugumuz yumurtladi;heyecan var tabi=p

bu da yumurta

Boyunu anlayin diye elimi komple cektim.

Yaa benim kaderim midir,hangi konuyu acsam alip basini gidiyor konu =)

Bu konuyu ayri yumurtlama oncesi belirtiler falan yapmaliymisim. Ama tabi ozaman bilmiyorduk kesin yumurta oldugnu.

Ohhh sonunda hayvan rahat,ben rahat,forum rahat =)

Bir foto eksik koymusum. Yumurtanin uc kismini akvaryumda baska yerde buldum.

berrak o ne öyle bıldırcın yumurtasından büyük. hayvanın iyi zoru varmış. dua et bir tane olsun. yoksa hayvan bütün yazı aç geçirecek. :smile:

kırılması kötü olmuş sabah kahvaltısına yumurta iyi giderdi. :smile:

Geri