Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dibe çöken yemler ve kirlilik

Cvp: Dibe çöken yemler ve kirlilik

kiloluk tava yoğurt veya dondurma kabına bir miktar kum koyup kuru alanın bir köşesine koy istersen lambanın olmadığı tarafa bakalım ne yapacak. ama çıkıpta kaçmaya yeltenmesin. biraz kuru alana kumu boşaltabilir. onu da temizlemek sana düşüyor. inşallah bir hastalık birşeyi yoktur. damla vitamin varsa ondan ver hergün bir damla.

Kacabilir,cunku parmak ucunda durup abaniyor ve kuvvetli de.Ve kesin tamamini batirir oranin emin ol.

Kum aramaktan ziyade,huzursuzluktan cirpiniyor gibi. Bilemedim. Elleyince falan anlasilir mi? Annem,yumurtlamadan onceki son gun beyaz birsey gormus arkasinda.

Hastaligi olacak bir durum da olmadi ki. Hapsirik da bir daha olmadi,muhtemelen kumdandi.

Vitaminim yok Ona damlattigim devit ve becozyme var.Ki onlari da yemle beraber aliyordu,simdi almaz da.

onları vermene gerek yok. dur bakalım bir haftayı tamamla ne olacak. sen her gün bir yem at bekle yedikçe tane tane verirsin.

Bugun de yemedi Kosuyor geliyor ama eskisi gibi degil. Bakip gidiyor. Yalniz karides vermedim hic. Ac kalmasin diye versem mi veya belki onu da yemez (5.gundeyiz)

Kurualana cikip iniyor surekli,bunalimda.

Bir de tuvaletini yapacak gibi ayaklarini buzup poposuna vurmaya calisiyor. Kabizlik diyecegim ama oyle olsa yemez miydi yemini?Zaten yemedi ki yapsin..Yumurtayi mi ikinmaya calisiyor acaba?

Bence dediğim gibi yumurta atacak. Aynı bu hareketlerin olduğu bir dişi kaplumbağa için zamanında Turgay abi yumurtlama hallerinde bunlar olur demişti. O hafta için hayvan akvaryuma boş yumurtalar atmıştı. Kaçıp evde gezip arka ayaklarıyla parkede kazma hareketleri yapıyordu garibim.

Şimdi sendeki durumlar için benim yorumlarım şunlar;
Yumurtaların sindirim sistemine yaptığı baski ile iştah gidiyor.
Akvaryumdan atlama istekleri falanda yer arayışına girme sebebi. Akvaryumda yumurtlama yeri yok. Kumlada haşırneşir. Muhtemelen bakıyor ama kuru bir yer olmayınca yukarı kuru alana çıkıyor. Dışarı çıkamayıncada sinirleniyordur.
Arka ayakları ile yaptığı hareketlerde bence buna işaret.

karidesi de dene. bendeki bugün diğer ikisi üstüne çıkınca suya inemeyip dışkıyı kuru alana bıraktı. sonuç yumurtlama yok. ama bir hazırlıkta var. o eşiyor ben kapıyorum iş inada bindi. istiridye bile oraya gitti. duramadı kaçtı diğer köşeye.

Bence tamamen baska birsey
On ayaklariyla kaziyormus hayvan emre abi

Evet,on ayaklar ile batirip yanlara firlatiyor.

Ama yumurtlama zamani da gecti,sartlarla beraber olgunlasmis da olabilir.2012 sonundan sonra olmadi yumurta

Karides denerim aksam

Yumurtayi anlamanin yolu yok mu acaba?

Bence kumu kontrol ediyor. Hayvan kuru kum bulamadığı için arayış içerisinde diye yordum onu. Tabi benimki öngörü.

İstiridye duruyor mu Cem? Geçen bir pet shopta gördüm onlardan ama benim canavarların yanına koymaya cesaret edemedim.

Yumurtayı röntgen ile anlarlar. Birde arka ayağın oradan bir sertlik kontrolü var sanırım ama ben önermem. Bilmediğimizden yumurta içeride kırılırsa o zaman çok kötü olur.

biri duruyor. 3 cm'den büyük olmalı zaten kendini kuma gömüyor. ufak bir kısmı kum dışında o gün kaybolmuştu. elimle araken çıkardım. kendini aralayıp dil gibi kendini çıkarmış kum altından gıdaları emiyormuş.

Cadi oldugu tescilli ama alismisti tum yemlere Alisarp.Herbivor u bile saniyesinde supuruyordu.Ne olduysa birden gelisti.

hayvan yeterince kalsiyum almazsa yumurta yumuşak çıkar. tavuk beslediğim dönemde hayvanlara kalsiyum vermediğim için pelte şeklinde çıkmıştı yumurta. sönmüş balon gibi.

İlk yumurta butun,ikincisi ve daha kucuk olan dedigin gibiydi Cem.

Maksimum ne kadarda cikar acaba,emin olmak bakimindan.

Geldim eve ve karides verdim biraz. Bir iki isirdi sonra kurualana cikti,tepinme devam.

Normalde asla boyle birsey yapmaz.Biliyorsunuz karidesi yer ve bi de benim parmagin pesinde de kosar. Gozunun onunde kayan yemleri aldim agzinin yakinina koydum.Tik yok.

Yem konusunda kapris yapmadigi belliydi zaten de ispatlamis oldum

Sende beslenmeye bağlı daha önce o şekilde olmuştur. İyi içeride kırılmamış.

Yumurtanın durumuna bağlı. Birkaç ayda sürebilir. Ama bence belirtiler bu ise 1 aya yada daha önce çıkadabilir. Aslında bunu Vildan hanıma mı danışsan.

Getir bakayim der muhtemelen.Anlamanin baska yolu yok.

Nette biraz arastirdim. Belirtilen tutuyor .

Acaba kumlu bir alan mi yapsam baska yerde 1-2 saat tutsam?Nasil bir kum olmasi gerekiyor?

Bu arada demin elledim ayak bosluklarini. Hafifce bastirdim ama elime gelen birsey olmadi.Tecrubeli kisiler anlarmis ama yine de o sekilde hissedilirmis yumurtalar.

Surekli kurualan camlarina geri gelip taaak diye abaniyor. Alt kabuguyla vuruyor.Elime aldim,bi sure sessiz sessiz durdu garibim.

Ne olacak bu isin sonu bilemedim.

Kum isini bi denemeli galiba.Gerci bulamayan yine suya atiyormus ama ne zamana kadar devam edecegiz bilemiyorunm ki boyle.

Kum 2-3 mm olmalı. Ama gene bir leğene koyman gerekecekki hayvan derinliği algılayıp kazma girişiminde bulunsun. Yoksa tabağa 5 kg kum koysan zaten istesede niyet etmez. Birde seçiciler her yeri beğenmezler. Yada Turgay abinin yöntemi uygula. Evde uzun balkon saksılarından fazla varsa toprak koyup tahtadan bir rampa yap, bakalım ne yapacak. Hayvanı akvaryuma almadan saklama kabında akvaryum suyu ile duş aldırırsın akvaryum kirlenmez. Hemde yeni su ilave etmiş olursun. Ancak bu düzeneği yaparsan hava kötü olduğu için balkonda yapamayacağından evde bir yere koymalı ve toprağın üzerine denk gelecek masa lambası yakmalısın. Senin ilk lamban bu işi görür.

Hayvanın zamanını tam kestiremediğimiz yada içeride gerçekten varmı bilmediğimiz için ne zamana kadar sürer bilemiyorum.

Bulamayan suya atıyor ama hayvan uygun koşulu doğada zamanında bulduğu için muhtemelen bekletmez. Ancak akvaryumda suya atmamak için kendini sıkıp bekleyebilir. Bunun olumsuzluğu kesin vardır.

Nasil bir kum olacak bu,akvaryumdakinden mi?

10 cm yuksekligindeki eski kabina koymayi dusunuyorum. Kacip gidecek mi denemek icin.

Aslinda hic yerinden oynatmak istemiyorum ama zorluyor cok. Ozellikle gunduzleri.

Haftasonuna dek yumurtlamazsa,deneyecegim.

2-3 cm diyecektin sanirim,mm olmus.

Geri