Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dibe çöken yemler ve kirlilik

Diskilari bir gun icinde aliyorum.Mumkunse o asamayi gormek istemiyorum ayrica Emre=)

Obezlige takilma konusu surdan cikti. 6 gun+1 ac gun uygulamak icin Cem,normalden biraz az vermek uzere devam et ve obezligin gecmesini bekle demisti

Cvp: Dibe çöken yemler ve kirlilik

Büyüme aşamalarında esas faydayı göreceksin bence. O zamanlar kabuk büyüdükçe şekilde genel görüntüde oturacak. Tabi bu yaşlar büyümenin yavaş olduğu dönem olduğu için zaman alacak. Gene iyidir bence, düzelsinde. Neticede sağlığını yada hareketlerini olumsuz etkileyecek bir obezite derecesinde değil. Biraz tonton :)

Yani bu konuda hem acele gelişim bekleme hemde için rahat olsun. en azından bünyedeki fazla yağları zamanla atacak. Bu konu biraz daha hızlı olacak.

hayvan kendi yemini kendi üretiyor daha ne istiyorsun berrak. banttan taze çıkıyor. önceden demiştim diye hatırlıyorum sen onun ismini yarmagül koy.

: ))))))) Bi Yarmagül eksikti Cem : ) Hayvancağıza kondurmadığımız sıfat kalmadı : ) Sen ve Emre sağolun : ) Size ayrı bir duygu seli içinde, duydukça bunları : ))

Valla ben o ürettiği yemleri istemiyorum : )) Bugün dokunmadım gözlem yapmak için ama yarın alırım direk akvaryumdan, hiç bekletmem : )

:))) bir konuda konuşurken senin hayvan kalın demiştim şimdi metrobüste o aklıma geldi güldüm. Deli sanacaklar :))

Kalin,kazulet,kocakafa,tonton,yarmagul...

Bitmiyor bu hayvanin cektikleri bitmiyor =))

şimdi resmini gördüm aynı katana at gibi hayvan. :smile: katana gider. sen ne şekilde seslenirsen seslen nasıl olsa o sallamaz.

İlahi Cem =))))

Aynen,ne dersem diyeyim,govdesinin arkasindan tepeden tepeden bakar sekilde kendisi.

Tonton'a bugun eski yemini verdim.Yemedi ne hikmetse,bir daha da vermem zatem bu yemi.

Ben de bugun ac gunu olsun dedim bari.

Hic hoslanmadi,resmen tum gun tavir yapti bana.Saat 5.5'a kadar hicbir sekilde kurualana cikmadi(normalde 12,5 gibi cikar ve o saate dek inmez pek). Ayrica akvaryumun her iki kosesine gelip disari cikmak icin abandi,sulari sapirdatti durdu.Ben de bezle pesinden..Normalde cikmak falan da istemez.

2 haftadir ilk kez ac biraktim akvaryumda zaten,sonuc burnumdan getiren bi Tonton. Cem sen aylar once tosbaga ile inatlasma,o kazanir demistin,aynen ondan oldu.

Bunun bu surati ve kaprisleri cekilmez her hafta.Olmadi numaradan 3-5 tane atarim ac gunlerinde.Yokaa ortaligi inletiyor hayvan.

Ne zamandır macera yaşamıyordun. Gene kaprisine denk geldin :)
Dediğin gibi birkaç tane verip kandır. Umarım sakinleştirir.

Evde marul yeşillik varsa yıkayıp kafasına çal gitsin yerse yer yemezse kalır. Yarım saat sonra alırsın. Evde yoksa komşudan bir fincan yaprak borç al. ?

Ben salondaki akvaryuma mercimek attim aciktikca ve ac gunlerde yiyor ama hicte azalmiyor demekki uredide ayni zamanda

ufacık bir şey bunlar. hayvan yese ya ağzından ya burnundan geri çıkar alisarp. ama üretmeyi başardıysan iyi.

Bakiniz;cok sinirli..

Parmak ucuyla az biraz daha abanabiliyor.

İsik kapanma durumunda belli bir sure veya yemini begenmezse tum gun durumumuz bu.

berrak bunun durumu iyi değil koca akvaryumu oldu bu bile dar geliyor. hevesini almış belliki yine kaçış planları yapıyor.

Cem valla anlam veremedim. 2 gundur bu sekilde..
Oncesinde asla boyle seyler yapmiyordu,memnundu.

Degisen seyleri dusunuyorum;sadece uzun zamandir karides vermiyordum,Persembe verdim.

Cunku ilk akvaryuma gectiginde,sadece karides yiyordu ve kesmistim. Digerlrine alisti ve hatta gezinip kalanlari da supurmeye baslayinca verdim.

Carsamba karides verdikten sonra ertesi gun Tetra yedi. Cuma eski yemi verdim ,yemedi ama ben bunu sevmemesine bagladim (ki aslinda yemiste akvaryum sonrasi onu da) O gun tavir yapti malum kurualana hic cikmadi vs vs

Bugun Vital attim. 4-5 tane yemis birakmis hepsini. Sonra yine full akvaryumu asagi indirmece.

Bugun evden cikmadigim icin sahit oldum,sabahtan beri patirti gurultu var akvaryumda.

Hem yememe hem ortaligi indirme var. Ve yeme bagli mi ancak yemege basladiginda anlayacagiz

Baska birsey degismedi cunku. İsik ayni,dekorasyon ayni..

Geri