Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dibe çöken yemler ve kirlilik

Berrak yemleri suya attığında veya hayvan yerken parçalanmışsa bu artıklar tam su çıkışın altına geldiğinde o köşeye doğru yapıştırıyor. Hayvan onun kokusunu alınca kazmaya başlıyor. Bir iki gün önce farkettim bende royalden oluşan artıkları su basıncı oraya yapıştırıyor.

8 paketi de ekledim.Ben kurualana koyuyorum,hemen kosuyor benim elime.Surekli kovalamaca oynadik yani bir kum bosaltirmadi sagolsun.

Biraz bulandi su ama hallolacak gibi.

Valla Cem esasen yem artiklari diger kosede.Bi de benimki artiklara hic tenezzul etmiyor zaten. Seninkinde mutlaka dogrudur tespitin ama benim canavar bir sekilde takti o koseye.

Ben disari cikarken kazi baslamisti. Dondugumde ne bulacagim bakalim =)

Benimki o konuda zekidir,oranin dibini gordu ya bi kere,unutmaz yine kazar.

Kapilari falan ittiriyordu kapattigimizda.Acilacagini bildiginden asla pes etmezdi.Geri gelir gelir toslar =) Benimki resmen inceleme konusu bi mahluk =)

Cvp: Dibe çöken yemler ve kirlilik

Oynaması eşelemesi iyidir. Bol deri atar bir yandan.

Tontonu seviyoruz. Bitki bile alırız ona :)

Aliriz aliriz da,onu da cikartip nereye eker kimbilir =) Ya da ekmez..Daha fena =)

Dun,nasil becerdiyse filtrenin cikis hortumunun en tepesindeki vantuzu cikartmis ve akvaryumun karsi kenarina tasimis. Yem yerken,yemler yanina kacinca sinirlendi muhtemelen,arkamdan da gitti söktü onu =)

Vantuzu geri koydum,akvaryumla boru arasindaki mesafeyi de actim biraz

Yem yeme konusunda gelisme var.Soylediginiz gibi bir anda toplarsa veya yuzeyi gezerek yemleri bulursa sisme,parcalanma ve dibe cokme olmuyor.Dolayisiyla pislik de.

Daha once yuzeyi gezmeye ve dagilan yemleri aramaya tenezzul etmiyordu kendisi.Ama demek bunalimdanmis,yeni yere alisinca halloldu bu sorun coksukur.

İyi sartlara bile gecse kesinlikle etkileniyor hayvan.

Bu arada cikis borusuna el atmisken,orta boru ve cikis kisminda kumlar farkettim. Bunlarin tikir tikir sesi de geliyordu.Onlari tamamen temizledikten sonra gelmedi.Demek ki oradan kacanlar ses yapiyormus.

Nasıl sökebilmiş onu anlamadım. Daha da büyüyünce kuru alanı kaldırıp atmasın :) Bir sinirlendimi sağı solu dağıtmadığı kalmıştı, onuda yaptı.

Yem konusunda bu üstten yemi atıp bakarken çırpınmaktan yemleri göremiyorlar. Bizi görünce sudan çıktıkları için yemler aşağıda kalıyor. Ben genelde yemleri atar hemen aşağı eğilirimki hayvanlar beni görmeyince başını suya sokar. Böylece yüzeydeki yemleri hemen toplarlar. Eğer buna değinmediysek en önemli çözümü şimdi yakalamış olabiliriz.

Sorma Emre,ben ayni yolu denedim ama ben egilince o da egiliyor =) Odayi terkediyorum duruma gore.Yada yonlendirme yapiyorum elime kostugu icin.

Sokmesine cok sastim cunku ben kontrol ediyorum arada bastirip vantuzlari.Sorun yoktu.

Seninki zaten özel bir hayvan. Senin hareketlerini takip ediyorsa delirmişindir.

Dahada kuvvetlenince ne yapılacak bilemiyorum. Fiskiye borusunu akvaryum silikonu ile cama yapıştırırsın artık :)

=)

Sorma valla,hakikaten ozel bir hayvan,sahsina munhasir =)

Orayi karistirmak istese simdiki haliyle de yapar merak etme =) Cok guclu kendisi. Muhtemelen dekorasyonu sevdi, ilerde yeni birsey ekleyince vay halime =))

arada bir o vantuzları ve yapıştığı camı temizlemek gerek. orada bulunan artıklar cezbeder ve sökmeye çalışır. bir diğeri araya giren yemler veya kafa arkası deri değişimine bağlı kaşıntı seebiyle araya kafayı sokup yerinden kastırırlar.

Bu arada ben ac birakma olayini uygulamiyorum. Bunun da kirlilige ufak da olsa etkisi vardir.

Yemlerden 20 tane ve gunde bir kez atiyorum.Versem daha fazla da yer. Doyma sinirini biliyor cunku. Ama obez teshisi kondugundan,vermiyorum. Ancak ac da birakmadim. Bu ac birakma konusu sart mi acaba?

Sart tabi, artik yem secmiyorsa bir program yapalim hayvana

Obezlik durumu düzelmediyse her gün ama normalden az biraz eksik ver. Düzelince uygulamaya geçersin. Kir işine gelirsek suya atmandansa elden yedirmen daha iyi olur. Ya tırnakları uzatıp ucuyla tutup ver veya ucu oval yumuşak eski lens cımbızı gibi bir şeyle. Yoksa protein ihtiyacını senden karşılar

Obezlik durumu düzelmediyse her gün ama normalden az biraz eksik ver. Düzelince uygulamaya geçersin. Kir işine gelirsek suya atmandansa elden yedirmen daha iyi olur. Ya tırnakları uzatıp ucuyla tutup ver veya ucu oval yumuşak eski lens cımbızı gibi bir şeyle. Yoksa protein ihtiyacını senden karşılar

Cem hayvanın boyutu hatta kafasını görsen tırnak uzatmanında kar etmeyeceğini görürsün. Bizdekiler büyüyünce ne olacak gördüm. Birde ben bu tırnak ve cımbız işine pek olumlu bakmıyorum. Bu hayvanlar yeme çok şuursuz saldırıyor. Göze vs gelirse yaralanır.

Sen daha bizim eve gelmedin tabi abi ;) Burada bir disimiz var "kol gibi"

Cem,bu fotodaki gecenki faciadan sonra,asla yanindan gecmem onun =)

Emre'nin dedigi gibi,kendini kaybediyor. Zipliyor bir anda ve bosluga isirik atiyor,nereye gelirse.Oyuzden elimde ne olursa olsun,onun bana denk getirme ihtimali var.

Obezite gecti mi nasil anlayabilirim ki?Kabuguna hala sigmiyor ama zamanla boy atar zaten.

Alisarp merak ettim senin kucuk canavari :)

Soyle soyleyeyim gelen bir misafirinin elinin derisi o sekilde kopmustu :D artik sokmuyorum kimseyi odama

Geri