Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dibe çöken yemler ve kirlilik

=))))))

İsin ilginci;benimkinin agzina elini gotursen,oynasan,rahatsiz bile etsen asla isirmazdi. En fazla cok bunalirsa,korkutmak icin agzini acar,oylece bekler,yine isirmazdi. Parmak uzatinca,gelir koklar giderdi.

Ne olduysa bu akvaryumdan sonra oldu =)

Yanlis yaptim galiba ,hayvan oldu bir canavar =))))

Berrak o da bir sanat işi parmakların nerede hayvan nereden ısırmış. Onun derdi senin canını yakmak. Mülküde üstüne tapuladın evine eli sokarsan kolu bırakırsın. Hayvan bunu anlatmak istiyor sen anlamıyorsun. ?

Dereceyi isiriyordu,ben dereceyi alayim derken parmagimdan oluyordum. Uzaktaydi kendisi ama kopek baligi gibi bir anda dibimde bitiverdi. Haliyle tam kacarken,buldugu yeri yakaladi =)))

Cvp: Dibe çöken yemler ve kirlilik

Alisarp' Alıntı:
Sen daha bizim eve gelmedin tabi abi ;) Burada bir disimiz var "kol gibi"

Evet görmek nasip olmadı. Kol gibi benzetmesini de hatırladım :)

Cvp: RE: Dibe çöken yemler ve kirlilik

Obezlik durumu düzelmediyse her gün ama normalden az biraz eksik ver. Düzelince uygulamaya geçersin. Kir işine gelirsek suya atmandansa elden yedirmen daha iyi olur. Ya tırnakları uzatıp ucuyla tutup ver veya ucu oval yumuşak eski lens cımbızı gibi bir şeyle. Yoksa protein ihtiyacını senden karşılar
[/quote]

Obezlik duzeldi mi nasil anlasilir?

Benim siralamam;
Vital Tetra Herbivor Mineral Tetra Karides Eskiyem seklinde.

Bu eskiyem dedigmin kutusunu annem baska kutuya aktarinca attigindan icerigini bilemiyorum Ama normal bir pond sanirim

Bence eski yemi kullanma, tarihte belli değildir. İçerik zaten muamma.

Obezlik bacak bölgelerindeki fazlalıklardan anlaşılır. Hatta orada bir bölgede deriler yoplanmıştı ya.

Eski yemi yeni almis annem ve sadece cesitlilik adima veriyorum.

Valla Emre,bunun heryeri fazlalik =)Biliyorsun;kafa,el,kol ayni anda giremiyor icine.

O derileri eski kapta devitle attirdim.Simdi yeni yere bagli olarak bir deri atma mevcut

Bilemedim bu obez isini.

Hepsini aynı anda kabuğun içine sokabildiği zaman fittir. Daha çok zaman var. Ama obezliği öyle hayati sorunlar çekecek boyutta değil. Hayvan rahatça yüzüyor hareket ediyor.
Profil resminde kabuk önünde başın so tarafında görünen löp etleride buna işaret ama sağlıklı ve daha da iyi olacak. Spor yapan teyzeler gibi yüzecek :)

Derileri devitle nasil attirdiniz ki ?
Deri atma basladiktan sonra omru boyunca bazi donem az bazi donem cok olsada hep devaö eder

Bu farklı bir durumdu Ali Sarp. Hayvanın bazı yerlerinde deriler altta üst üste gelmiş ve hava almamış. Biriken derilerde mevcut. Sonuçta pişik gibi oluyor. Vildan hanım eliyle yokladı. Yani bir nevi masaj yağı görevi gördüğünü farzet. Yani normal deri deüğişimi durumu değil. Ne devit ama değil mi? Ne işlerde kullanılıyor.

Aynen,ozel bir durumdu. Kendi atamadigi deriler icin bol bol surdum o donem,haftada 3 kez falan.

Hepsini ayni anda sokabilmesi icin sanirim kabugun buyumesi lazim. İnsan gibi zayiflamaz herhalde bu.

Bir yandan kabuk büyüyecek, bir yandan da fazla yağlanmayı atacak.

hayvanı hazır yağlamışken kırkpınara götürseydin atsaydı enerjiyi. :smile:

=))

Yagdan hic hoslanmamisti. Abanirken kaydikca bana sinirlendi durdu o surecte.

Ben daha cok spora goturme fantazisi kuruyorum. Kosubandinda kossun dursun. Ama oyle bir sistem olmali ki,hareket etmediginde banttan dustugu gibi en basina atilacak.Boylece sinirlenip yuruyecek habire =))

Obezlikle diskilama arasi baglanti var mi ?
Gecen haftaya gore azaldi hatta 3 -4 gundur ilk kez yapti

Bence yoktur. Hayvanın yem miktarı azaldıysa dışkılama azalır. Ama kabızlıktada seyrelebilir. Her ihtimale karşı biraz marul yada salatalık ver derim.

hayvan ne kadar yerse o kadar dışkılar. kalan enerjiyi yağlarından harcar. sen yokken yapmış olup yemişte olabilir. filtrede çekmiş olabilir. yemese bile kum üstünde gezinirken parçalar havalanan dışkı filtre tarafından çekilir.

Yemedigine eminim. O halde zayifliyordur degil mi,yani dogru yoldayim.Bence az geliyor yemi cunku.

zayıflama işine sen bakacaksın. ben bilemem. yüzerken arka ayaklarını geriye attığında arka ayak tarafı kabuk iç boşluğu çukurlaşıyorsa zayıflama belirtileri gösteriyor demektir.

Yem çok az değildir. Zaten azda olsa dışkılamalı. Sonuçta besinin sindirilirken bir posası olacak. Zaten seninkinin daha gelişimi sürecek. Bu sebeple obezlik konusuna takılma. Çok aşırı kilosu yoktu ama beslenme düzeni ve yüzme ihtiyacı vardı. Yüzme ve diğer olumlu gelişmeler kabuk yapısınıda zamanla toparlamasına sebep olur. Yem artık tam sınırda hatta biraz az olunca hayvan yakında dışkı yemeye başlayabilir. Bunuda görürsen şaşırma. Hayvandaki değişimin son noktasıda bu olacak bence :)

Geri