Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dış Filtre

Çitlembik0216

As 5 Üye
Merhaba Arkadaşlar,

Benim kaplusları memlekete getirdiğimden dolayı arada bir 1-2 hafta kadar onlardan ayrı kaldığım olucak neyseki annem hayvansever ve bakım konusunda bilgili.. Yapması gereken herşeyi öğrettim ben yokken ilgilenicek.

Yalnız bir problemim var. Kadıncagızın sürekli filtre temizliğiyle uğraşmasını istemiyorum. Malum benim filtrede quik 60 litreye kadar.

Akvaryum 60 litre fakat bana öyle bir filtre lazımki 5-6 ayda bir filtre temizliği yapıyım bu filtreyle en fazla 3 hafta veya 1 ayda temizlik yapmak zorundayım malesefki..

Dediğim gibi öyle bir dış filtre istiyorumki suyu cam gibi yapsın ve 5-6 ayda bir temizliğini yapıyım akvaryum 60 litre ama debisi yüksek olan filtreleride kullanabilirim bir zararı olmaz diye düşünüyorum yinede zararı olucaksa söylerseniz memnun olurum.

Fiyat 400 TL'ye kadar çıkabilir. Değerli yorumlarınızı ve vazgeçilmez tavsiyelerinizi bekliyorum en uygununu istanbula gidip 2 hafta içinde alıcağım en geç 1 aya bağlarım akvaryuma.. Şimdiden çok teşekkürler :)

Dış filtreyi ömürlükte al. O akvaryum için fazla gelir. O bütçe ile orta karar bir filtre alabilirsin ama filtre malzemeleri de ayrı masraf olacak.

Şu an hayvanlar ufak fazla bir kir çıkmaz. Ondan yana sıkıntın olmasın. İş hayvanlar büyüyüp akvaryum dar gelince çetrefilleşiyor.

Cvp: Dış Filtre

Abi filtre malzemeleri yanında gelen filtrelerde var, filtre ile uğraşmak istemiyorum abi ömürlükte tekrar bir filtre alırım veya şimdi alicagimla devam ederim..

Yalnız benim bir sorum olucak mesela benim akvaryum 60 litre, 200 litreye gore bir filtre aldigimda zarari olur mu ?

Hayvanlar ufak debisi yüksek bir filtre hayvanları uçurur. Yüzemezler.

Anladım abi beklemem en iyisi o zaman fakat benim filtreyi ne kadarda bir değiştiricem onu bilmiyorum.

Abim yokmu öyle benimkinden daha kaliteli ama debisi aynı olan bir filtre ?

Benim şuankinin akış hızına 106 GLİ (400L/hr) diyor abi ?

Vardır ama gerek yok şimdilik. Zaten bu akvaryumu max bir sene kullanacaksın aldığına değmez. İki haftada bir filtre temizliği bile çok iyi. Ben o zamanlar küçük içfiltreyi haftada iki defa temizlerdim. Bundan yana sıkıntı duyma bu süreç alıştırmadır. Akvaryum ve ekipmanları iyileştirdikçe bir öncekine göre rahatlayacaksın. Bunu antreman gibi gör.

Haklısın abi tamamdır.

Ya cem abim allah seni inandırsın getirtebilcek olsam şimdiden yaptırıcam 100 cm genislikte bir akvaryum fiyatları 500-600 TL falan sanirsam dogrumudur ?

Belki kendim şu an el yapımı dış filtre ile uğraşıyor olduğum için ilk önce aklıma bu geldi. Eğer elin birazcık yatkınsa uygun debiye karar vererek şu anki akvaryumuna uygun bir kafa motoru alıp 5-10 litrelik bidonlarla el yapımı bir dış filtre yapabilirsin. Filtre malzemeleri maliyeti yükseltecektir tabi ki ancak filtre malzemelerini ömürlük sisteme geçtiğinde kullanabileceğin için zarardan saymıyorum. Böyle bir sistem yaparsan bir yılın sonunda zararın bir tek kafa motoru olur. İleride onuda yine el yapımı bir sistemle elektrikli dip çekim aletine çevirirsen o da zarardan sayılmaz.

Cem abim bu jbl nin eheimin en kaliteli iç filtreleri benim dış filtreden iyimi sence ? İyiyse iç filtreye geri döniyim yani ben bu quik'e guvenmiyorum. Su aşırı berrak bu dış filtreyle şu biyolojik madde olayı falan ilgimi cektigi için aldım.. Ama jbl veya eheimin en iyi iç filtreleri benim dış filtremden iyiyse bi dusunebilirim. Sen ne dersin ?

Cenk bey şuanda elimde quik dış filtre var fakat ben ayni debide en kalitelisini ariyorum surekli degisimden kacinmak için :)

Ek olarak bulunduğun yerdeki ikinci el akvaryumları araştırmanı tavsiye ederim.
Örneğin; ben balık üretimi yapmak için 300-350 litre civarı akvaryumlar yaptırmış ancak üretimi başaramadığında ailesinden teki görerek akvaryumları çok ucuza veren bir arkadaştan 60TL'ye 100x65x65 ölçülerinde bir akvaryum almıştım yaklaşık 5 ay önce. (65cm lerden pek emin değilim 55-65 arası bir ölçüydü).
Güzelce temizledikten sonra ucuza bir akvaryum sahibi olabilirisin.

Madem ömürlük sisteme geçiş için çok acelen yok, hergün bir 5-10dk popüler ikinci el satış sitelerinde ucuzdan pahalıya arama yaparsan 4-5 ay içinde elbet denk gelir diye düşünüyorum.

Abartıyorum: Taşıman problem olacaksa bile bir günlük araba kiralasan 120TL civarına, 30TL yakıt masrafın olasa, hadi akvaryumu da 100TL'ye bulsan sana 250TL'ye gelir ki ciddi anlamda ekonomik olur.

Bldiğim kadarıyla temizlik işinde kaliteyi yada verimi doğru debi, doğru temizlik ürünleri, doğru sıralama (malzeme yerleşimi) ve doğru sıralama belirliyor.

Ben bu düşünceyle bu işe kalkıştım, tabi henüz tamamlayamadığım için iddialı bir karşılaştırma yapamıyorum.

Gerçekten iyi fikirmiş cenk bey bakıcam buna.

Şey sorucaktım bu jbl'nin i60 iç filtreleri var 150-200 lira civarı sizce bu iç filtre benim quik dış filtreden iyimidir ? Ben 60 TL'ye almistim quik dis filtreyi

[url=mailto:/7gkqvP][img]mailto:/7gkqvP.png[/url]*

Örneğin bu ?

[url=mailto:/8ZgMPk][img]mailto:/8ZgMPk.png[/url]*

Veya bu ama ben ikisi arasındaki farkı anlamadim fiyatta çok oynuyor.

Ciddi bir fiyat farkı var tahminimce mutlaka daha iyidir ancak balık akvaryumu sahipleri tarafından yada akvaryum forumlarında dış filtrenin iç filtreden çok çok daha iyi olduğu genellemesi yapılıyor.

[url=mailto:/3LD7EO][img]mailto:/3LD7EO.png[/url]*

Benim kullandığım dış filtre bu. Sizce jbl iç filtreler bundan iyimidir ?

Birde filtre edilen suyun miktarı ciddi oranda daha fazla olacağı için muhtemelen dış filtre temizliği daha uzun aralıklarda gerekli olacaktır.

Anladım dış filtre her zaman daha iyi gibi gozukuyor ama bu iç filtreler çok iyi geldi gozume diger arkadaslarada bir sormak lazim kullanan varsa dis filtreden iyimi diye acaba yani en azindan benim dis filtremden cunku benim akvaryum 60 litre buyuk dis filtrelerle kiyaslamamak lazim bu ic filtreleri

Ben aynı filtrenin sunsun marka olanını kullanıyorum, 200litreye yakın hacimde kullandığım için yetersiz geliyor ama küçük hacimlerdeki tepkisini bilmiyorum.

Hayır cenk bey şuanlik 60 litrelik akvaryumla devam edicegim 60 litrelik için soruyorum :)

60 litrede gercekten iyi tepki veriyor

60 litre için dis filtremle bu gosterdigim ic filtreleri kiyaslarsak hangisi daha iyi acaba ?

Tahminimce aynı kapıya çıkacaktır.

Şu an kullandığın ve kullandığım filtrelerde filtre edilen suyun miktarı, yüksek kaliteli iç filtrelerden daha fazla.

İlk yorumdan itibaren söylediğim doğru debili, yüksek hacimli, doğru sıralamalı bir dış filtre bu iç filtreden daha verimli olacaktır diye tahmin ediyorum.

Şu anki filtre mi yoksa bu iç filtre mi daha iyidir bilemiyorum ama eğer bu iç filtre daha iyi kararına varılsa bile fiyatı sebebiyle bahsettiğim gibi bir dış filtreye sahip olmak hem fiyat olarak hemde performans olarak daha karlı olacaktır diye düşünüyorum.

Anladım siz filtrenizi kaç gunde bir temizliyorsunuz ? Bende ona gore bir duzen oturtsam iyi olucak birde bahsettiginiz tarzda bir dis filtre buldum sizede gosteriyim bir bakin

Debisi biraz daha yuksek bizimkilerden ama ne dersiniz ?

[url=mailto:/YkBNDE][img]mailto:/YkBNDE.png[/url]*

Ben 15 günde bir temizliyorum ancak yetersiz geliyor. Haftada iki kez dip çekiyorum. Bu yüzden filtre işine giriştim zaten. Tabi ki ürünü buradan paylaşınca diğer arkadaşlarda yorum yapacaklardır.

Geri