Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dış Filtre

Cvp: Dış Filtre

ben juen den prodac ın elyafını almıstım koparıp sepete bir kat olucak şekide koydum ama eheim ın hazırlarıda var onlar daha pahalıya gelir

İstersen ikisinin 100 gramlığını alıp dene hangisi uygun gelirse onunla devam edersin. Ama sepetsiz modellerde jbl symec öneririm.

ben öneride bulunmadım :D    jbl iyidir heralde ben elimdekini bitirmeye bakıyorum  :D

bu arada cem bey raffy ı gammarus yerine raffy royal veya reptil yem verebilir miyim?

Tamamdır arkadaşlar ben kesin kararımı verdim eheim experience (2422) 150 alıcam filterasyonu gayet iyiymis tabiki en sağlam marka diyebiliriz.

Fluval çok dikkatimi çekmişti su giriş çıkış boru tasarımları veya temizliği kolay olması olsun fakat cem abinin dediği gibi bende okudum bazı yerlerde milletin hep elinde kalmış, üstüne üstlük yedek parçasıda bulunmuyormuş.

Sepetli bir filtre. Aldığımda iyice kontrol edip sizlerede bilgi vereceğim ayri ayri parcalarinin resimlerini ulastiricam sizlere. Yeni arkadaslarada tavsiye olmuş olur. 310 TL fiyatı var.

JBL cristalprofi E serisi çok dikkatimi çekti aynı zamanda fakat fiyatlar çok uçuk 450-500 lerden başlıyor 1.500'e kadar uzuyor.

ben araştırıken jbllerde düşük debilerde ( 900 ve aşşağısı için konusuyorum )  kullanıcıların genel bir memnuniyetsizlik görmüştüm, ve fiyatlarının uçukluğu bakımından bir eksi daha almıştı benden

fluval de kullananlar debilerden memnun fakat özellikle hortumlardan şikayetler vardı uzun süre kullanım da ve yedek parça da sıkıntılıydı

eheim da o yeşil borular gözümü çok tırmalaması dışında özellikle alman üretim olanlarda memnuniyet yüksek yıllarca sorunsuz çalışanlar var debi genelde kutuda yazanın %70 seviyelerinde kalıyor ve düşük enerji harcaması benim için artıları olmuştu üstüne kadıköy de servisi ve yedek parçası bol. tek eksisi benim için yeşil boruları onuda atmanın uygun emiş ve basış borularını  takarak ortadan kaldırdım

umarım istediğiniz gibi bir alışveriş olur

Teşekkür ederim kerem bey insallah.

Yalnız youtube'da veya herhangi bir yerde eheim experience serisinin kutu açılımına denk gelmedim neden acaba genelde classic ve profesyoneller var. Hani hiçmi olmaz kutu açılımı diyeceğim, gerçekten hiç yok yani.

Eheim experience serisi classic serisinden daha iyi olmali değil mi ? Fiyatta 80-100 TL arası oynama oluyor çunkü

İşte eheim experience 150'nin satıcı ürün bilgilendirmesi.

[url=mailto:/rMV8J1][img]mailto:/rMV8J1.png[/url]*

evet bende baktım kutu açılımı yok, classic ve prolar en çok tercih edilen filtreleri o yüzden baya var onların ama 90lardan filan bile classic serisi çıkabiliyor eheim ın experince yeni serisiyse normal olabilir

https://www.eheim.com/en_GB/products/technology/external-filters/new-experience 
burdan bakabilirsiniz kutu içeriği ile ilgili bişi lazımsa

Debi yavrulara fazla gelirse ki geliceğini düşünmüyorum ama olduki fazla geldi şelale aparatını cama cevirmekle cozebilecegimi dusunuyorum hem yatak odamda su seside biraz rahatsiz ediyor.

nick burns' Alıntı:
evet bende baktım kutu açılımı yok, classic ve prolar en çok tercih edilen filtreleri o yüzden baya var onların ama 90lardan filan bile classic serisi çıkabiliyor eheim ın experince yeni serisiyse normal olabilir

https://www.eheim.com/en_GB/products/technology/external-filters/new-experience 
burdan bakabilirsiniz kutu içeriği ile ilgili bişi lazımsa

Banada o sebepten dolayı geldi büyük akavaryum sahipleri pro kullaniyordur fiyatlarida biraz uçuk prolarin çunku experience ikisinin ortasinda ve yeni yapım olduğu için tam yayginlasmadi sanirim.. Aslinda alan kullanan çok var fakat video çekmeye üşenmiş sanırım hepsi :)

https://www.youtube.com/watch?v=XgJxAyCJee8

bu video daki 2. sirkülasyon ucuna sardım ben şimdi ondan alıcam birtane hem arada yüzeye veriyor sirkülasyonu hemde suyun içinde gezdiriyor

yani içi dolu olunca vereceği debi 300-400 litre oda fazla rahatsız etmez kaplumbağaları ayrıca akvaryum içinde illaki ölü bölgeler olur dalga motoru kullanmazsanız rahatsız olan kaplumbağa oraya geçer dinlenir

ben arada 1000 lik kafa motoru koyuyorum hillme nin hosuna gidiyor karsısına geçip motora doğru direk yüzüyor ilk koyduğumda ısı dağılımını sağlamak için koyuyordum ama baktım hoşuna gidiyor şimdi eğlence maksatlı koyuyorum

Vay vay vay bomba gibiymiş bu, filtreye bağlantısı için ek techizat gerekiyor mu ? Hazır başlamışken bende düşünebilirim vallahi mantıklı olur hemde.

O huy benimkilerdede var şuanki filtremdede şelale takılı kafasını o suyun altına sokmaya bayılıyor

bide debi fazlaysa çözümü var azsa sıkıntı

bağlantı parçalarıyla geliyor, ha eheim bu arada şelale aparatıyla gelmiyor yani en azından benm ki öle geldi

Parça güzelmiş gerçekten adı nedir ? 

Eheim şelale aparatıyla gelmiyor mu ? Hmm bu kötü oldu.. Gerçi şuanki quik'in şelale aparatı var eheime uyar diye düşünüyorum o şekilde kurtarırım herhalde.

juende başka bir markanın var ordan alıcam bende

mailto:/Product/hydor-flo-deflector-sirkulasyon-aparati

şelale aparatı bende de var başka bir filtreyle gelmişti şapur supur kafamı ütülüyor o yüzden takmadım ben

Bende en iyisi şelale ile falan ugrasmiyip bu aparatı alıyım.. Bağlantı parçaları var fakat eheim'in hortumlarına uyum sağlar mı acaba ?

zamanım olunca  böle bir şelale yapmayı düşünüyorum 

https://www.youtube.com/watch?v=dVHWa7mGlsM

gelicek hortumlar iç 12 mm dış 16 mm dir ölçüp bakarsınız ona benimki uydu ama dediğim gibi takmadım ben

Böyle şeylere elimin yatkın olmasını isterdim görüntü olarak bambaşka

Haklısınız ileride böyle şeylere sararsam mutlaka deniyeceğim :)

Sirkülasyon aparatı olarak juende gosterdiginiz marka iyimi acaba iyiyse sipariş ediyim diyorum ?

Saatlik 300-1200 debi arasında çalışıyormuş her filtreye uygun diyebiliriz

ömürlüğe geçincede böyle bir kuru alanla taçlandırcam akvaryumu

https://www.youtube.com/watch?v=B7Yx_vWs6KE

hyodor italyan ben su altı ledlerini kullanıyorum hali hazırda bi sıkıntı yaşamadım onlarla ki bende sipariş vericem cem bey mama konusunda cevap verince :)

300-1200 meselsi rotasyonla alakalı diye düşünüyorum 300 lt/h olursa aparatı cevirmeye yetecek güç oluşmuyordur 1200 olursa aparatın malzemesi için fazla bir güç oluşuyordur tabi bunlara birde emniyet oranları ekliyorlardır

Geri