Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dış Filtre

Raffy I yerine hayvan büyüdüğü için raffy royal veya jbl energil kullanırız. Energilde royale göre balıklar az biraz daha büyüktür. Bu iki yemde karideslerin ağzındaki dikenler ile balıkların yüzgeç dikenlerini söküp hayvanın yiyeceği boyutta kopararak veriyoruz.

Yeşil hortuma gelirsek bu hortum içine güneş ışığının girmesini azaltıp hortum içinde alg oluşumunu engelliyor. Mesela tetrada şeffaftır ve bir ay gibi bir sürede hortumları alg kaplar.

Bu hortumlar yeşil, kahverengi ve şeffaf olarak satılıyor.

Bir sıkıntısı tetraya göre hortumunun dar olması jbl hortum temizleme fırçasının girmemesi. Daha doğrusu bir tarafındaki fırçası küçük o giriyor ama diğer taraf büyük olduğu için geri çekmek gerekiyor. Bu durumda fırça çıkıp içinde kalırsa çıkarması zor.

Cvp: Dış Filtre

O biraz sıkıntıymış dediğin gibi abi.

Cem abim şimdi bu eheim experience 150 yi aldigimda kac ayda bir filtre temizligi yapmaliyim ? Ve su temizliginj hangi araliklarla nasil yapmaliyim ?

İçinde carbon kömür varsa max 1.5 ay sonra açıp onu atacaksın. Sonra yerine subtrat yada lav taşı konacak. Lav taşı daha ucuz. Bu ikinci tur en az 3 ay gider. 6 aya kadar da yolu var. Ama bu sürede hayvanlar büyüyecek, büyüdükçe de kir oranı artacak ve bu süre kısalmaya başlayacak ben şu an ayda bir açıp temizliyorum. Kova tabanında deri ve dışkı artıkları yoğun oluyor.

Su rengi değiştiğinde kalite bozulur su için kısmi değişimin belli süresi yok. Kir pislik gördüğünde temizler yeni suyu eklersin.

Anladım abi peki akvaryumu baştan sona temizlemem lazımmı surekli yoksa kismi degisim iyi midir ?

[url=mailto:/PkoMRQ][img]mailto:/PkoMRQ.png[/url]*

Subtrat olarak bu iyimidir abi eheim'e özel ?

yok hortumlar akvaryum arkasında kaldığı için yeşilde olsa morda olsa çok fark etmiyor emiş ve basış uçları benim için dertti ha bide kuşaklardan geçiremiyordum atmanın emiş ve basış uçları şefaf ve grimsi renk olarak fonuma uydu aynı zamanda kuşaklardan rahatça geçerek istediğim kuruluma izin verdi.

eheim extension set 1-2 yi almadan hallettim

dış filtreyi ilk kurduğunda karbon medya da olur heralde 2-3 hafta sonra onu çıkarmak için açarsın
sonrasında kaplumbağaların nasıl pislettiğne göre debi düşer o düşüşe göre tarih belli olur

su dip çekimi iç filtre temizlikleri haftalık olarak yapılıyor

onun prosu var gittigidiyor da 1kg mı 50 lira gibi bişiydi n11 baya uçmuş fiyatta

Substrat bir eheim da var zaten. Bu pahalı olduğu için şimdilik önermiyorum. Bunda substrat pro olanı iyi. Yıkanarak 3 sene rahat gider.

Su dip çekimi derken anlamadım ? Nasıl oluyor dip çekimi ?

cem' Alıntı:
Substrat bir eheim da var zaten. Bu pahalı olduğu için şimdilik önermiyorum. Bunda substrat pro olanı iyi. Yıkanarak 3 sene rahat gider.

1 ay sonra substrat pro alıyım o zaman abi en iyisi uzun ömürlü olsun.

1 litre pro 50 liraysa kaçırmayın derim.

Kerem bey, birde sizin onceden kullandiginiz şu sunsun filtre ile benim şuanki quik tamamen aynı. Tam temizleniş şeklini ve süresini anlatırmısınız rica etsem 3 hafta kadar daha o takılı olucak akvaryuma 3 hafta kirli suda yaşamasın hayvanlar.

benim traktörümü diyorsunuz her iç filtre gibi haftada bir temizlerseniz iyi olur

yalnız içinde gelen sünger çok kötü, ben süngeri hemen değiştirmiştim öle 1 ay kadar temizlemeden çalışmıştı büyük debi kaybı olmadan

sub pro 1ltsi 50 liraydı diye hatırlıyorum satıcı okyanuspetshop olabilir sonra alıp biyo mechlerin yerine koyarım dedim diye kafadan geçirmiştim acelesi olmadığı için almamıştım

mailto:/evcil-hayvan/eheim-substrat-pro-1-lt-210476022

mailto:/evcil-hayvan/eheim-substrat-pro-1l-206057799

Hayır benim quik HW-603B şuanda kullandigim dis filtrem onu nasil temizlemeliyim ? Kac gunde bir ve temizligi nasil olmali ?

onu kullanmadım ben ama sonuçda oda dış filtre değil mi debisinde gözle görülür bir düşüş varsa temizzlersiniz

Tamam teşekkür ederim, yalniz bunda sepet yok temizlerken icindeki suyu tamamen bosaltiyormuyuz ? Nasil yapiyoruz acaba

sepet zaten dizilim kolaylığı sağlıyor genel anlamda temizlikde, suyu boşaltın onun içinde pislik vardır sonuçda
akvaryumdan bir miktar su alıp içindeki medyayıda onla yıkarsınız

anladım filtre içindeki suyu bosaltiyoruz ? Sonra icindeki sungerleri akvaryumun suyuyla az biraz temizliyoruz.. Peki sonra filtreye su dolduruyor muyuz ? Yani calistirmadan once ?

Haftalik su değişimi %25 mi olmalı ? 

Birde şu dip çekim pompasından buldum alıyımmı ne dersiniz ?

[url=mailto:/a3DdJd][img]mailto:/a3DdJd.png[/url]*

filtreye bir miktar su koyarsanız çalıştırma daha basit olur akvaryumdan maşrapayla akvaryumdan alıp koyarsınız ama dikkat edin dıs filtrenin iyice kapanmasını engelleyecek kadar koymayın. su degişimi 3 e 1 oranı kadar olursa iyi olur dip çekim pompası ben kullanmıyorum ama sanırım o iş görür

Alacagin dış filtrenin debisinin hayvanlara zarar verecegini dusunmuyorum. Aksine bu tarz bir akintinin gelisimlerine faydasi olur kanaatindeyim. Zaten dis filtrenin temiz su borusunun aparatlari ile son derrce akintisiz bir hale getirebilirsin. Sprey boru takmassan bir koseden dikey olarak indirirsen asla ve asla buyuk bir dalga veya akinti yaratmayacaktir. Jbl ic filtre kullaniyorum. Jbl dis filtre kullaniyorum. Bunlarin yaninda eheim dis filtre kullaniyorum. Eheim dis filtrem 14 yasinda. Kaplumbagalarim 19 yasinda. Eheim i tavsiye ederim tabiki. Ama diger markalarda iyidir. Cemin dedigi gibi filtreyi farkli kilan sarfettigi elektrik,icindeki malzeme ve sestir. Onceki yazilarimda dedigim gibi eheim ve jbl derim ben. Ama ne olursa olsun ic filtre de bulunsun. Dis filtre biyolijik temizlik yapmak icindir. Asil maksadi budur. Belkide bircok dis filtre bir ic filtre kadar suyu hareketlendiremeyebilir. Birkere al sonra unut. Uc kere siradan alacagina birkere iyisini al daha karda olursun

Geri