Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dış Filtre

Fiyata bu ölçü ve kuru alanda var ise ve cam 10 mm yada üstü ise çok uygun.

Yalnız bunu üç sağlam kişi ancak taşır. Kargo işini biraz daha düşürebilirsen iyi olur. Getirip kendileri koysun. Çatlak kırık çıkarsa alıp götürür yeniden yapıp getirirler. Siz taşırken kırılırsa geçer gider. Buna uygun mobilya da yaptıracaksın. Yada onlara yaptıracaksın. Bu akvaryumu birkez koydun mu daha yerinden kalkmaz. Acelen yok. Bir süre daha bekleyip para biriktir. Bu sefer filtreyi boşa almış olacaksın. Yada filtreyi satışa çıkar. Sıfır ürün. Akvaryumu büyüteceğim için gerek kalmadı diye.

Cvp: Dış Filtre

Kiralamada nerden baksak 400-500 liraya gelir eminim buna 2 gunluk kiralamam lazim cunku benzini falan derken heleki istanbuldan kiralamasi iyicene pahali

cem' Alıntı:
Fiyata bu ölçü ve kuru alanda var ise ve cam 10 mm yada üstü ise çok uygun.

Yalnız bunu üç sağlam kişi ancak taşır. Kargo işini biraz daha düşürebilirsen iyi olur. Getirip kendileri koysun. Çatlak kırık çıkarsa alıp götürür yeniden yapıp getirirler. Siz taşırken kırılırsa geçer gider. Buna uygun mobilya da yaptıracaksın. Yada onlara yaptıracaksın. Bu akvaryumu birkez koydun mu daha yerinden kalkmaz. Acelen yok. Bir süre daha bekleyip para biriktir. Bu sefer filtreyi boşa almış olacaksın. Yada filtreyi satışa çıkar. Sıfır ürün. Akvaryumu büyüteceğim için gerek kalmadı diye.

Biraz para biriktireceğim dediğin gibi abi akvaryum mobilyalı bayagi bir kisi lazim dedigin gibi

650 lira akvaryum için uygun evet ama taşıma için artı 600 lira fazla gibi geldi bana, istanbul için ücretsiz teslim ediyorlarmış gerçi sitede öle yazmışlar, demek ki datça ya istesem akvaryumdan pahalıya bile çıkabilir taşıması  :D 
taşıma işi içinde 4 kişi fln getirirler heralde, cem bey haklı bence sabret acelen yok para biriktir

http://www.akvaryum.com/Akvaryumcular/kirklareli_akvaryumculari.asp
 bu akvaryumculardan hiç biri akvaryum imalatı-kurulumu yapmıyor mu buralarada bak bir istersen?

Benden 4 sene evvel 10 km yoldan yerine koymaya 50 tl istemişlerdi. Arabanın bağajına atıp eve arkadaşla çıkarmıştık ama iflahımız söküldü. Asansör olmasa bitmiştik.

Bir de göz önünde bulundurulması gereken konulacağı odanın kapısı ve köşe koridor var mı onları saptamak. Alan dar ise akvaryum girmez kalırsınız ortada.

Abi müstakil bahçeli ev o konuda problem yok ya az diker geciririz her odaya.. Koskoca dolapları soktuk biz bu yaz eve sorun teslimat gelirken kiriliyor birde onu geri gonder bir daha getirt falan

Yoksa n11 'dende alirim 500 litreye kadar her tur akvaryum var ama eminimki dagilicak ya silikon yada cam

Ya inanin bir tanede 100-120 litrelik balık akvaryumu kurmak istiyorum onu bile mesafeden dolayi alamiyorum. Şu okul bitsede rahatlasam allah sizi inandirsin insanin istedigi birseyi sirf yasadigi yer yuzunden yapamamasi berbat birsey. 

Alamiyorum boyle akvaryumu sonra kendimi filtredir dip cekimdir boyle seylere veriyorum işte bosuna masraf sirf içimde kaldigi icin.

Hayir birde akvaryumu kendim yapicam diyorum sanki memlekette camcı var bendede bir acaiplik :D

bende cem bey in yaptığı gibi arabanın arka koltuğuna atıp getirmiştim ama emniyet kemeri ile bağlayınca çok küçüüük bir çiziği oldu akvaryumun  :D
senin derdinin çaresi bu; http://www.1balik.com/akvaryum-urunleri/akvaryumlar/akrilik-reqta-akvaryum-5-8mm-80x40x40cm-128-litre-6473.html
ülkede vinçle eve sokulan cam akvaryum varken sana gelene kadar akvaryumun dağılmasıda ayrı bir iş tabi

Tabikii bir güzel dağılıyor vallahi kargoda.

Bu 1balik.com saglammi yolluyor akvaryumlari ve guvenilir mi ?

bunlar pleksi gibi camdan daha esnek olduğu için kargoda kırılmayacağını düşünüyorum, sitesinin üzerinden değilde gittigidiyordan almakda fayda var bence, 1 metrelik olanı olsa bende alıcam bunlardan ama yokmuş geçen sormuştum. tabi kargo görevlisinin yanında açıp başına bişi gelmediğine emin oldukdan sonra teslim al, 2 akvaryumu kırmayı başaranlar bunada bişi yapabilir :)

Çok istiyorum açıp bakmayıda öyle bir kargoluyorlarki açması 25 dk :D

Vay vay vay.. N11'dede varmış hemde yurtiçi kargo :) ağzım sulandı 80x40x40 ligi alasım geldi vallahi alıcamda galiba güzel paketliyorlarmis ama bakalim :D

Akriliğin olayı nedir ?

Biraz okudum normal cam'a göre daha sağlammış ve daha güzel bir göruntusu oluyormus. Ve biraz daha pahali oluyormus

Ben juenden paket gelince elimde maket bıçağı ile kapıda bekliyorum. Adam görünce tırsıyor. Piskopat mı nedir diye. Diyorum az bekle kontrol edeyim öyle git.

Cvp: RE: Dış Filtre

cem' Alıntı:
Ben juenden paket gelince elimde maket bıçağı ile kapıda bekliyorum. Adam görünce tırsıyor. Piskopat mı nedir diye. Diyorum az bekle kontrol edeyim öyle git.

Cem abi koca adam geliyor kıyamıyorum inan dev gibi şeyi taşımış bide en iyisi babama veya anneme kontrol ettiriyim :) 

120 lt bir akvaryum 2.5 sene idare edermi abi ? 80*40*40 ? 

Birde akrilik kaliteli midir ?

Akrilik termoplastik olarak sınıflandırılır.Farklı alanlarda kullanımı vardır.Akvaryum ile ilgili bir konuda akrilik ve pleksiglas gibi iki farklı terim kullanılsa da aynı malzemeden bahsediliyordur.Pleksiglas,akriliğin ilgili formunun ticari isimlerinden biridir.Cama nazaran çok daha dayanıklıdır ancak yüzeyi çabuk çizilebilir.Özellikle sert kabuklu kaplumbağalar söz konusu olduğunda risk taşıdığını belirtmek gerekir.

Odontochelys' Alıntı:
Akrilik termoplastik olarak sınıflandırılır.Farklı alanlarda kullanımı vardır.Akvaryum ile ilgili bir konuda akrilik ve pleksiglas gibi iki farklı terim kullanılsa da aynı malzemeden bahsediliyordur.Pleksiglas,akriliğin ilgili formunun ticari isimlerinden biridir.Cama nazaran çok daha dayanıklıdır ancak yüzeyi çabuk çizilebilir.Özellikle sert kabuklu kaplumbağalar söz konusu olduğunda risk taşıdığını belirtmek gerekir.

Risk derken kaplumbağalar ciziyor mu kırıyor mu ? Benimkiler daha ufak yani kırabilmeleri için 2 seneye falan ihtiyaçlari var o zamana kadarda daha buyuk bir akvaryuma geçerim sanirim :)

Kırma söz konusu değil.Bahsi geçen eylem çizilme.Pleksiglas'ın böyle bir dezavantajı var.Kuru alandan inerken suya hızlı girme durumlarında ya da kaplumbağalar arasında el titretme eyleminin vuku bulduğu anlarda çekingen olan kaplumbağa su içerisinde akvaryum kenarına kadar gerilediğinde akvaryum yüzeyi ile temas edebiliyor.İlk seçenek kuru alanın doğru konumlandırılması ile elimine edilebilse de ikinci seçenek tamamiyle kaplumbağaların cinsiyet ve karakter gelişimi ile alakalı.Bunun dışında oluşacak temasların yüzeyi çizme riski oldukça azdır.

Cok teşekkür ederim. En azından kargo ile gelirken pek bir sıkıntı çıkarmaz böyle özellikleri varsa. 80*40*40 ölcülerinde buldum 250 lira fiyatındanda belli ediyor kalitesini aslinda.

Pleksi sağlamdır cama göre 1-2 mm daha incesi kaldırır tek kusuru çizilmesi. İyi yapıştırıldığında tek parça gibi durur. Ama fiyat olarak pahalıdır.

Elindeki akvaryum ile idare et. Çok gereksiz masraf çıkarıyorsun bir de uzun müddet kullanamayacaksın. Elindeki akvaryum seni idare ettirir. Bu masrafları yapacağına direk mastan o akvaryumu al. Kargo fazla diyorsun ama böyle gidersen o 600 liranın çok üstüne çıkacaksın. Bekleyip tek kalemde harcama yapıp kurtar o şekilde daha tasarruflu olur.

Şimdiden alacaksan uygun fiyata 100*50*60h ölçü yeter ama 120*50*60h diyorsun bu akvaryuma göre 600-700 kg kaldıracak mobilya yaptır derim 121*51 cm ölçüsünde olsun. Yükseltiyi ise dolap içi akvaryuma uygun filtrenin boyundan 10-15 cm yüksek yaptır ki dış filtre içine rahat girebilsin. Akvaryum geldiğinde üstüne koyarlar. Hemde ona göre yer belirlemiş olursun.

Şimdiden yaptığın her ara geçişli masraf çöp olacak.

Biliyorum cem abi haklısın ama benim amacım o 1 yıllık süreyi 2 yıla uzatmak şuanlık. 2 yıl sonra ömürlüğe geçiyim diye planlıyorum yani bu aralar para biriktirmek güç olucak benim için o yuzden

Bu akrilik akvaryumlarda köşelerden veya alttan su kaçırma patlama oluyor mu abi ? Cam akvaryumlardaki su kacirma sorunu yasaniyor mu yani ?

O yapıştırmaya bağlı ama o kadar fiyat verene kadar daha büyük hazır akvaryumu daha ucuza alırsın. En azından bunu mas veya başka bir firmaya sor. Yada sipariş iptali uygun birşey çıkabilir. 80*40*50h veya 100*40*50h gibi o civar ölçülerde birşey bak.

akriliğin çizilme meselesi var cama kıyasla özellikle kabukdan ziyade tırnaklar bu konuda daha etkin olucaktır diye düşünüyorum benim kaplumbağam da gördüğüm kadarıyla, ama akriliğin çizikleri giderilebiliyor yani  oda var tabi.
köşelerden iyi yapıştırılmışsa kaçırmaz, patlamaz diye bir şey yok patlamaya karşı camdan daha dayanıklı ama
bide kaliteli değilse hammaddesi sararıyormuş zamanla ama bu 5-10 yılda olucak bişi
cam a oranla daha az ısıtma masrafı çıkarıyormuş

şimdi ben bunu cam akvaryumlar gelirken çatlıyor-patlıyora  alternatif verdim ama bana kalırsa cem bey haklı her ara geçişin ekstra masraf ve hani bu tarz şeylerin  sonradan satsam dediğinde de pek para etmiyorlar elinde hali hazırda akvaryum varsa onla idare edip kısa zamanda ömürlük sisteme geçmeni tavsiye ederim

Geri