Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dış Filtre

Cvp: Dış Filtre

Kesinlikle haklisin mevlut abim bir kere saglaminj alip kafami rahatlatmak istiyorum 2 sene sonra omurluk akvaryumda belki degistiririm ama onada daha var.

Abi eheim 2422  experience 150 alacağim. Classicten daha iyidir diye umuyorum fiyatta yuksek zaten oyledir degilmi ?


60 litre bir akvaryum hem iç hem dış filtre abartı olmaz mi mevlut abi ?
 
Cvp: Dış Filtre

60 litre akvaryum suyu cok daha cabuk kirlenecektr. Ornek veriyorum 200 lt lik bir suyun kirlrnmesi filtresiz olarak 5 hafta suruyorsa 60 litrelik bir su kutlesi daha az zamanda kirlenecektir. Bundan dolayi fikrimce az suya daha fazla filtre koymak gerekir. Ama bunu yaparkende akintiyi tabiki dusunecegiz. Ben kesinlikle rahatsizlik vermeyecegine inaniyorum. Dis filtrede kullanirsan daha da iyi olacaktir. Ama hicbir dis filtre bence sump olmadikca ic filtrenin yerine gecmez
 
Cvp: Dış Filtre

Arkadaşlar, alacağım eheim dış filtre için, eheim substrat var birde eheim substrat pro var. Herkes pro tercih etmiş balık akvaryumları için ürün tanıtımlarında bir farkları yok substrat pro daha buyuk ve farkli biçimde, sizce hangisi daha iyi bizim kapluşlar için ?


Filtrede 2 sepet var alta substrat uste seramik düşünüyorum iyimidir ? Sungere gerek var mi ?


2 sepet demişim 2 medya olucaktı afedersiniz
 
Seramik en altta substrat en üstte olacak. Orta katta ise zeolit. Seramik üstü sünger diğer iki sepette elyaf konması filtrasyonu sağlıklı yapmasını sağlar. Pro olan daha uzun ömürlüdür. Yıkadıkça kullanılmaya devam eder. Sıcak su ile ellerinin arasında yıkayacaksın. Ben aynı malzemeyi 3 senedir kullanıyorum. Ucuz olsun dersen lav taşı al.
 
Cvp: Dış Filtre

Tamam abi geldiğinde karbon ile birlikte gelicek 1 ay kadar karbon kullanicagim sonra substrat pro alicagim dedigin sistemi kuracagim


Cem abim, ufak çaplı alışveriş yapiyorum birde filtreyi aldim turtle bank'i aldim. Dip cekim supurgesi aldim. Sera dijital derece aldim. Varmi onerecegin birsey ? Neydi zamanlayicimiydi aliyimmi ondan guvenilir birseymi abi ?
 
Aydınlatma bölümü üst konularda yazdım en uygun ve kullanışlı olan zamanlayıcı o. Dereceyi digital almasaydın iyiydi neyse o da iş görür. Su içi değil mi ? Dışardan konumlandırmalılar sağlam netice vermez. Turtle bank exo terra olacak. Köşelerinden vantuzla sıkıştır hareket etmesin.
 
Cvp: Dış Filtre

Abi dijital derece su içi, exo terra evet, 30 tl ye saatli dijital zamanlayici buldum iyimidir acaba ?
 
Digital alma ucuz zamanlayıcı konumu bul ordakinden al.
 
Ben aldım 2 ay önce zamanlayıcı yakınlarında Bauhaus varsa 10 tlye bulabilirsin çok memnunum
 
Cvp: Dış Filtre

Peki mevlüt abinin dediği gibi hem iç hem dış filtre kullansammı acaba ?
 
Sadece dış filtre yeter hayvanlar ufak. Daha deri değişme başlamadı bile.
 
Cvp: Dış Filtre

Anladım abi peki koysam faydasi olur mu ? Debisi az ayarlanabilir bir ic filtre ?
 
Alacaksan gereksiz masraf olur. Elinde varsa kullanayım diyor isen sirkülasyon hayvanların yüzüşünü etkilememeli.
 
Cvp: Dış Filtre

Anladım abi, az sirkulasyon ile etkisi ne olur yani bazen kumdaki yem artiklari falan kalkiyor havaya bizim keretalar kumu kazinca, onlari ic filtre cekermi direk ?
 
Suda uçuşan parçaları çeker. Yemleri fazla ve bir anda verme.
 
Cvp: Dış Filtre

O zaman iyi olur benim için. Tamam abi ben ayarlıyorum onu zaten.. Hele bi akvaryum kurusunda
 
Cvp: Dış Filtre

Cem abi, seramik veya substrat yıkanır mı ? Yıkanırsa akvaryum suyuylamı yoksa çeşme suyuylamı yıkanır ?
 
Cvp: Dış Filtre

yıkanır, beklemiş kloru uçmuş çeşme suyu ile yıkayabilirsin yoksa içme suyu veya akvaryum suyu da olur bu ilk yıkama olucağı için medyalarında daha bakteri yok maksadın medyalarda ki tozdan kurtulmak ama sonra ki temizleme işlemlerinde sadece akvaryumdan aldığın suyu kullan
 
Seramiği musluk altında yıkayacaksın. Substratı ise çıkardığın gibi akvaryum suyu dolu leğene at. Diğerlerinin işini bitir. En son buna sıra geldiğinde torbayı bu leğen içinde üzerindeki kir çıkacak kadar sallayıp iki elinin arasında çitiler gibi yap ve hemen filtreye yerleştir. Fazla bekletmeden götürüp tak ve borunun su emiş borusu su içinde olmak kaydıyla su veriş kısmından havayı emip çektir su sesini duyunca bırak o kendiliğinden dolmaya başlar. Su çıkış borusunda suyu gördüğünde fişi tak çalışsın. Musluklarını açmayı unutma sakın.

Akvaryum suyunu komple değişeceksen önce substratı çıkarıp suya koy. Sonra akvaryum suyunu değiş. Substrat uzun süre susuz kalmasın. Dış filtrenin fişini çekip o halde uzun süre bekletirsen su sirkülasyonu olmadığı için oksijen biter. Bitince asidite artar. Dışkı ve kirler mayalaşır. Bakteriler ölür. Uzun süreli elektrik kesintilerinde de bu durum söz konusudur. Bir saati geçkin durumda işi biter yeniden açılıp temizlenmelidir yoksa hayvanlar için toksik etki yapar. Filtre yeni temizlenmiş ve 1 saat ile yarım saat arası kesintilerde su çıkış borusu ucu ön aparat boruları sökülüp kovaya tutulup ortaboy bir kovayı doldurmayacak kadar bir ilk su boşaltılır. Bu pis kısmı atar sonra fişi çekip yerine oturtup çalıştırırsınız. daha kısa süre elektrik kesilmiş ise hiçbirşey yapmaya gerek yok.

Subtrat çok kirli bir hal almışsa daha adam olmaz o zaman musluk suyunda iyice yıkarsın. Sıcak su ile üstünden geçersin.

Bakteriler ortalama 28 günde aktif hale gelir. Ama su içinde klor olmamalı klor bu bakterileri aynı metilen mavisi gibi öldürür.
 
Geri
Üst