Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dış Filtre

Cvp: Dış Filtre

Eveet arkadaşlar hiçbiryerde kutu açılımı bulunmayan eheim experience 150'nin görselli kutu açılımı sukaplumbagasi.com'da :)

Canavarin dış gorunusuyle baslayalım,

[url=mailto:/y55LBL][img]mailto:/y55LBL.jpg[/url]*

İçinden iki medya çıktı bir tanesinde substrat digerinde biyolojik sünger (burda bir sorum var substrati kullanirken paketten cikariyoruz degilmi ?)

[url=mailto:/a3329Q][img]mailto:/a3329Q.jpg[/url]*

Elyaf,Hortum ve aparatlar,

[url=mailto:/2118MA][img]mailto:/2118MA.jpg[/url]*
[url=mailto:/4rrr2A][img]mailto:/4rrr2A.jpg[/url]*

[url=mailto:/OAAA24][img]mailto:/OAAA24.jpg[/url]*
Kafa Motoru,

[url=mailto:/g888jO][img]mailto:/g888jO.jpg[/url]*

İşte böyle 300 TL değerinde bir alman canavarı arkadaşlar. Tavsiye edermisin diyecek olursa 2 hafta sonra takıcağım şuan istanbulda olduğum için o zaman performansınıda belirtirim sizlere.

Eheim pick up 2010 iç filtre,Exo terra turtle bank, haqos-600 dip supurge ve 100 ML sera elyafta dun siparis verdim ve bugun hepsi elimde :)

Cem abi hangisi uste hangisi alta gelicek belirtirsen çok memnun olurum. :)

Buda kutusu,

[url=mailto:/E888mA][img]mailto:/E888mA.jpg[/url]*

Bu iki sepetmiş. Üç sepetli dememiş miydin. Bu iyi olmadı. Alt kata seramik alacaksın. Substrat üstte olacak. İki malzeme ile de iş gitmez. Hadi üst kata fluval carbon zeo kullansan. Bir derece o da uzun süre kullanılmaz. Bunu iade etme olanağı var mı ? Senin aldığın küçük dış filtreden farkı geniş olması. Bu substrat pro değil. Açıp yıkayıp koyacaksın.

Abi iade şansım yok malesef 2 medya demiştim keşke fluval alsaydim ama sağlam marka eheimde. Şimdilik biyolojik süngerle devam edicem en kisa zamanda alıcam seramiği. Şimdilik alt sunger ust substrat yapiyim.

Çeşme suyuylamı yıkıyım substratı tatlı suylamı ?

Abi 2 sepet olmasının dezavantajı ne oluyor yani akvaryum küçük zaten eski filtreden daha iyi iş görmezmi ?

Çeşme suyu ile yıkayacaksın. Küçük parçalar varsa filtre torbası kullanman lazım.

2 medya derken filtre malzemesi anlamışım. Dez avantajı üçüncü bir malzeme kullanamaman. Sepet ne kadar çok olursa filtrasyon o kadar iyi olur.

Seramikte ya hydor yada fluval al. Bu ikisi sinterlidir kiri emer. Uzun ömürlü değildir ama normal seramikten daha etkilidir. Üst sepette elyaf kullan kendi orjinal elyafı dursun. Altlı üstlü arasına substratı koy. Bu sepete torba içinde olmak üzere bir torbaya zeolit bir torbaya substratta yapabilirsin. Torbaları yan yana koyarsın.

Abim şuanlık olan malzemelerle devam edicem en kısa zamanda temin edicem dediklerini. Sera elyaf aldım 100 ml 

Yalniz şu son dediğini anlamadım abi alt tarafa biyolojik sünger üste substrat substrat sepetine elyafida sabitleyeceğim dogrumudur ? Birde ufak parçalar olabilir içinde..filtre torbasi nedir ?

mailto:/Product/ti-sert-filtre-malzeme-torbasi/JPM006679

Üst sepetin tabanına bir kat subtrat üstüne yine elyaf olacak.

öncelikle hayırlı olsun güle güle kullan,

haqos bende de vardı tavsiye etmem açıkçası bozuldu ve çöpe attım, şimdi marinanınkini kullanıyorum bununda tek dezavatajı emiş borusu haqos a göre kısa ama ben çöpe attığımın borusunu buna taktım şimdi rahatım

experince 150 ye gelirsek :D  2 sepetli olması kötü olmuş ama dert değil;
eheim ın sitesinden baktım sepet hacmi 2.3 litre ama kova hacmi 5 litre rahat rahat oraya bir sepet daha sığarmış hatta üstüne ön filtre için ekstra bir sepetlik daha yer kalırmış

seramiği sepete koyma direk kovanın alt kısmına koy sepetlerden artan 2.7 litre kova hacmini kullan 3 sepetmiş gibi kullanabilirsin filtreni ben kendi dış filtremde bunu yapıyorum

iç filtre akvaryumuna büyük gelmiyorsa iyi bir tercih bende de 2012 var genel olarak memnunum

Sağolasın sepet kismini şöyle tasarlamışlar, Sepetler tam dibe kadar inmiyor alta dogru daraliyor alan sıkışıyor orada seramik doldurursam yüzüşebilir ama bir denicem. :)

Haqosu 1 aylık aldım sonra eheimin dip süpürgesini alabilirim oda 160 lira gerçi :D eheim set kurucam böyle giderse :D

İç filtre eheim 2010 fazla geliceğini sanmıyorum debi ayarıda var ona göre en dusugune ayarlarım

Kubilay gereksiz masraf yapıyorsun. Eheim dip süpürgesine gerek yok. Bu model süpürge gayet güzel iş görüyor. Hatta bu değil resun markaydı sanırım onunki daha iyi. 2-2.10 metre boyu vardı sanırım bunu al.
mailto:/Product/meadow-pet-dip-supurgesi-170-cm/JPM004898?kat=291

Cvp: RE: Dış Filtre

cem' Alıntı:
Kubilay gereksiz masraf yapıyorsun. Eheim dip süpürgesine gerek yok. Bu model süpürge gayet güzel iş görüyor. Hatta bu değil resun markaydı sanırım onunki daha iyi. 2-2.10 metre boyu vardı sanırım bunu al.
mailto:/Product/meadow-pet-dip-supurgesi-170-cm/JPM004898?kat=291

Tamam abi haklısın aslında bakalım bu haqosun ki ne kadar süre gidicek kerem bey'in dediği gibi bazulma falan olursa bunlardan alıcam.

Cem abim bu arada masakvaryumu aradım konuştuk biraz 600-650 liralık akvaryumlara baktım sitesinden bayağı iyi sağlam duruyorlar kendi araçlarıyla getiriyorlarmış kırklareline 600 lira çekti teslimat için ben bu ömürlük işini napıcam abi ya mesafeden ömürlüğe gecemiyorum vallahi

hagos da pillerin konduğu yeri aç bak hafif paslıysa fazla ömrü yok, eheim ın ki kumda kullanımda tıkanıyor, onda süzgeç gibi olan yer çok  narinmiş youtube da özellikle sadece çakıllar için diye uyaran kullanıcıları var, çakıl kullanıyor olsaydık o zaman kesinlle eheim değil fluval ınkini alırdım acayip bir tasarımı var ama oda aynı sadece çakıl için kullanılıyıor. kaldı ki cem beye katılmamak elde değil gereksiz pahalı onlar, illa pilli dip süpürgem olsun diyorsan dolphin yada marina dan yürü. ben marina kullanıyorum memnunum

:D  bahsettiğim yer orası normal seramik halka varsa yüzmez batar, pro mech ile gelmişse onlar plastik yüzüyor ki sepetin altına yapışıp sepet gibi oluyorlar, yalnız bunu yaparken abartma fazla 1 litre koy hatta onuda parça parça koyup sepetleri yerleştirp ardından motor kısmını tak ne sepetleri kassın nede kova, motor kısmıda hafifçe bir zorlama ile yerine tam otursun ;) temizlik için açtığımda o kısma süngeri de atıcam  :D

iç filtrenin debi ayarı yok bildiğim kadarıyla debinin yönü ayarlanıyor sadece

akvaryuma 600-650 lira ayrı birde taşıma işine mi 600 istediler? kendi fikrimi söylüyorum; ticari doblo tarzı bir araç kiralayıp kendim getirmeyi düşünürdüm ben

Tamam bir deniyeceğim filtreyede bakıcam..pil kısmı tertemiz bir problem yok şuanlık bakalım artık.

Aynen öyle 600 lirada teslimata istedi. En sonunda kendim yapıcam vallahi araba kiralama falanda bir ton iş onada merkeze gitmek lazim araba bulmak için. En sonunda kendim yapicam konu açtım zaten iyice bir bakınmak lazım

Ölçüsü ne kadarlık bir akvaryum esktrası var mı fon cam üstü kuru alan gibi.

120x50x60 cam ustu kuru alani var abi ozel kaplumbaga bahcesi yapiyorlar zaten

600 lira çok istanbul dan dönerken  yani 2 hafta sonra ya yetişmez mi ki?

nick burns' Alıntı:
600 lira çok istanbul dan dönerken  yani 2 hafta sonra ya yetişmez mi ki?

Anca araba lazım goturucez bir daha arabayi istanbula getirmesi var :) otobusle goturmesi ayri bir çile

her zaman değil bazı şirketler uygun yerlerden araçları geri alıyorlar genelde havalimanı vs olsa da,  ben otogar, gar ve limanda da da  araç teslim etmişliğim var. bunu kiralama şirketiyle konuşman gerek tabi

Vallahi ne yapıcağımı şaşırdım en iyisi beklemek yani yada para tutucam biraz paşa paşa vericez 600 lirs teslimat parasını napalım

Geri