Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dış Filtre

Cvp: Dış Filtre

Tetra ex 600 paylastim :) bu urunu alirsam kac gunde bir degisim ister acaba ?

Temizligi nasil yapiyorsunuz icindeki sungerleri yikiyormusunuz ?

Kac gunde bir filtre temizligi ister diye sorucaktim tetra ex 600 icin ozur dilerim.

İç filtreler genel itibariyle aynı işlevi görür. Pahalı olanlar malzeme olarak biraz daha kaliteli ve uzun ömürlü gider. Ek olarak düşük güçte yüksek performans sağladığı için elektrik masrafı az olur. Bazılarında debi kontrol ayarı vardır. Ama sonuçta hepsi aynı. Sendeki bunlardan kötü değil hatta geniş hazne yapısı ile elyaf ve uygun filtre malzemesi takviyesi yapma olanağın var.

Jbl' nin fiyatına bir sürü dış filtre satılıyor.

Tahminime 2-3 ayda bir temizlemeniz gerekir ama bu sadece tahmin.

Temizlikte her malzemeyi tek tek yikiyorum. 2-3 temizlikte bir elyafi degistiriyorum.

Tamamdır teşekkür ederim cenk bey :)

Fluval 106 buldum 300 tl'ye 

Bayağı iyi bir dış filtreymiş yalnız sepet yapısı bizim keretalar için uygunmu acaba malzeme koyka açısından ?

Fluvali bırak kubilay düşük modellerinde sıkıntı yaşayanlar vardı. Fluvalin FX modelleri iyidir o da büyük akvaryumlara göre.

Anladım abim eheim hakkında ne dersin ? Akvaryum.com'dan aldığım öneriye göre bayağı iyi diyorlar malzemeleri yaninda geliyormuş yinede alırım ben yenilerini.

Bu filtre abi

[url=mailto:/NAqQma][img]mailto:/NAqQma.png[/url]*

Eheim, jbl dış filtrede top markalar. Eheimın classic modeli sepetsizdi sanırım. Kullanan arkadaşlar belirtir. Sepetli modelde ise en az 3 sepetli almak lazım. Ömürlükte ise en az 4 sepetli.

n11 komisyon ücreti konusunda diğer sitelere nazaran çok daha gaddardır.Bu yüzden almayı düşündüğün ürünün diğer sitelerdeki fiyatları ile karşılaştırıp alışveriş yapmanı tavsiye ederim Kubilay

Cvp: RE: Dış Filtre

cem' Alıntı:
Eheim, jbl dış filtrede top markalar. Eheimın classic modeli sepetsizdi sanırım. Kullanan arkadaşlar belirtir. Sepetli modelde ise en az 3 sepetli almak lazım. Ömürlükte ise en az 4 sepetli.

Tamamdır abim 3 sepetliymiş sanırım buda.

Odontochelys' Alıntı:
n11 komisyon ücreti konusunda diğer sitelere nazaran çok daha gaddardır.Bu yüzden almayı düşündüğün ürünün diğer sitelerdeki fiyatları ile karşılaştırıp alışveriş yapmanı tavsiye ederim Kubilay

Tamam bakıcam fakat hepsiburadanin ziraat ile anlaşması olmadığı için orayı tercih edemiyorum malesef yinede fiyatlara bir bakıyım.

Hepsiburada 80 lira daha fazla fark var n11 biraz daha iyi sanirim hepsiburadaya göre :)

Tamam arkadaşlar filtrede anlaştık "eheim 2422 experience 150" 310 TL'ye alıcam.

90 liraya exo terra turtle bank alıcam orta boy.. (Straforla ugrasmaktan sıkıldım ) 

Gelelim bitkiye ? Akvaryumun içini biraz süslemek istiyorum fakat ufaklıklarada faydalı olabilecek bitkiler tavsiye edebilirmisiniz..

Cem abim zahmet olmassa senin akvaryumun resmini atarmısın içindeki bitki düzenine bir göz atıyım.

Akvaryum tanıtım bölümünde resimler var ama şu an akvaryumda bitkim yok hepsini parçaladılar. Bendeki o bitkilerden şu an piyasada yok.

Dış filtreninin debisi ne kadar ?

senin o 4 canavara birşey dayanmaması gayet normal :) plastik bitkiye ne dersin abi ?

500 Litre/saatlik çeviriyor tam istediğim tarzda.

Debi o akvaryuma uygun ama yinede almak istediğinden emin misin. Bence bir sene için değmez masrafa.

Plastik bitki olmaz onlar salınım ve koku yapıyor. Hayvanların o suyu içtiğini düşünerek uygun birşey almak lazım.

Evet abi bu tarz kaliteli filtreleri kullanmayı öğrenmek istiyorum en ince ayrıntısına kadar. Seneye herşeyi en üst derecede öğrenmiş olarak kurmak istiyorum akvaryumu.

Anladım abi bakıcam artık iyice bir araştırıcam bulursam sanada haber veririm.

ay başında eheim eco pro 300 aldım o seriyi tavsiye ederim senin baktığın debide sanırım 200 olanı uygun olur 5 watt gibi komik bir elektrik harcaması var.

kutu üzerinde yazan debilere çok bakma ister eheim olsun ister atman olsun dış filtre boşken ki debileri yazıyorlar bende ki kutuda 750 lt yazıyor debisi ama 500 lt gibi içi doluyken 

bakıcaksan hacmine bak koyacağın filtre medyası ne kadar çok olursa o kadar iyi misal sepet dısına attım ben seramik halkaları sepetlerde full dolu öle çalısıyor ve iyi bir iş çıkarıyor

Bir resim veya link alabilir miyim  zahmet olmassa ? Benim tercih edeceğim eheim experience 150 içinde çok kaliteli deniyor ama sizinkinede bir bakıyım.

mailto:/evcil-hayvan/eheim-2034-ecco-pro-200-dis-filtre-dolu-210615533

aynı markanın ürünü zaten dediğim gibi bence alacakları medya kapasitesine bak bence

https://www.youtube.com/watch?v=OIrQ_RWGRKI

dıy düşünürsen bak böle de bişi var fikir güzel bence

Kerem bey çok teşekkür ederim bu üründe çok ekonomik gerçekten arada bıraktınız beni :)

Video gerçekten güzel fikir ama bana göre değil pek becerim yok böyle şeylere :)

alıcağınız satıcaya sorun eheim ın hangi medyaları ile geliyor experince ın medyaları hakkında bilgim yok medyaların kaliteli olması iyidir

bendeki mech pro , biyo mech ve substrat pro ile dolu geldi 
ayrıca para ödemeyin bunlara ayrı ayrı almaya kalksanız 100 liradan fazla para verirsinz

Experience'in full dolu geldiğini söyledi satıcı hangi malzemelerin olduğunu bilmiyorum bir sorıyım. Bu ürünlerde elyaf değişimi ne kadar sürede bir gerçekleşiyor acaba ona göre fazladan elyafta almayı düşünüyorum fakat her tür dış filtre elyafı uygun mu onu bilmiyorum.

Jbl symec kalın lifli sera elyaf ince lifli. Bunlar pamuk gibi poşetleniyor sen uygun ölçüde makasla kesiyorsun.

Geri