Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ekipman önerisi

Betulsah

Gümüş 3 Üye
Merhaba kaplumbağalarım küçük olduğu için geçici küçük bir akvaryumda baktım şimdi büyük bir kaba geçireceğim ekipmanlardan anlayan biri değilim mini akvaryum ısıtıcısı 2 tane var o büyük kabı ısıtmaz iki kere filtre aldım anlamadığım için kalitesiz almışım güçlü bir filtre önerisinde bulunur musunuz ve dış filtre nedir ne farkı var bilmiyorum
Kuru alan için platformlara baktım büyükleri yok piyasada onun için öneride bulunursanız iyi olur

Yemleri tamamen değiştirmek istiyorum biri 7 cm diğeri 8 cm ona göre öneride bulunur musunuz

Dekor önerisi de bekliyorumm

Son düzenleme:
Dış filtre biyolojik filtredir 3 4 ayda 1 temizlenir sudaki yararlı bakterilerin yaşamasını sağlar ve suyu temizler kullanılan ebata göre filtrelerin modelleri var bende 180 200 litrelik akvaryum var lifetech 838 model filtre var bunların daha ufakları da var saatte 1200 litre su çekip akvaryuma veriyor bu modeli 4 sepetli sepetlere suyu temizleyici malzemeler konuyor kuru alan akvaryuma cam kestirip silikonla yapıştırıp rampa yapabilirsiniz üstüne de kaydırmaz yeşil yıldız banyo paspası alıp kesip koyabilirsiniz, yada 3d yazıcısı olan birine bastırabilirsiniz kuru alanı

Dış filtre biyolojik filtredir 3 4 ayda 1 temizlenir sudaki yararlı bakterilerin yaşamasını sağlar ve suyu temizler kullanılan ebata göre filtrelerin modelleri var bende 180 200 litrelik akvaryum var lifetech 838 model filtre var bunların daha ufakları da var saatte 1200 litre su çekip akvaryuma veriyor bu modeli 4 sepetli sepetlere suyu temizleyici malzemeler konuyor kuru alan akvaryuma cam kestirip silikonla yapıştırıp rampa yapabilirsiniz üstüne de kaydırmaz yeşil yıldız banyo paspası alıp kesip koyabilirsiniz, yada 3d yazıcısı olan birine bastırabilirsiniz kuru alanı
Öneri için teşekkürler 20-30 litre suyu filtrelese yeterli sizin önerdiğiniz modellere baktım sanırım bayağı büyükler 20-30 fitre için başka öneriniz var mı

1000019324.jpg

Şöyle bir şey yaptırmayı düşünüyorum sizce? Gönül ister ki cam olsun ama benim evim İstanbul'da olmadığı için tercihim plastik taşıma esnasında önceden akvaryumum kırıldı ondan sonra küçük bir akvaryum almıştım şimdi o akvaryum onlara küçük geldiği için plastik kap tercihim

20-30 litre su hayvanlar için az. Ona dış filtrede olmaz.

Ömürlük öncesi 80*35*50h ve 7 mm cam kalınlığında bir akvaryum uygun olur. Su derinliği en az 25 cm olacak.

20-30 litre su hayvanlar için az. Ona dış filtrede olmaz.

Ömürlük öncesi 80*35*50h ve 7 mm cam kalınlığında bir akvaryum uygun olur. Su derinliği en az 25 cm olacak.
Bizim sıpalar fazla su koyunca çok çırpınıyor 😅😅
Bide ben korkuyorum ters düşüp ölecek diye

Gene gene gene geçici bir kap aldım 60×40 cm kaç litre su doldururum bilmiyorum tahmin 20-30 litre kap geniş olduğu için fazlada olabilir

Dış filtre nedir bilmiyorum ona da açıklık getirsinler gibisinden konuştum 🙃

Dış filtrede gerekli filtre malzemeleri konarak filtrasyon daha iyi biçimde yapılır. Su oranı yüksek olmak kaydıyla birkaç ayda bir temizlenir. Bu ömürlük akvaryumlarda zaruri alınması gereken ekipmandır.

Bu hayvanlar balık gibi yüzer. Yetişkinler 20 cm civarı ara nefes almadan geceden sabaha kadar su içinde uyuyabilirler.

Bu hayvanlar balık gibi yüzer. Yetişkinler 20 cm civarı ara nefes almadan geceden sabaha kadar su içinde uyuyabilirler.
Oğlum kuru alanda uyuyor genelde kızım suda uyumayı tercih ediyor ama tabi kafasını herhangi bir yere dayayıp uyuyor

Dış filtrede gerekli filtre malzemeleri konarak filtrasyon daha iyi biçimde yapılır. Su oranı yüksek olmak kaydıyla birkaç ayda bir temizlenir. Bu ömürlük akvaryumlarda zaruri alınması gereken ekipmandır.
Birazcık filtreleri araştırdım hep 3 ve ya 4 aşamalı var bendeki iki filtre 3 aşamalı buna denk geldim
Sizce işe yarar mı dediğim gibi anlamıyorum 😅

Yok bunlar kaplumbağalarda iş görmez.

İç filtre 3 günden kısa sürede kirlenirse akvaryum yetmiyor demektir.

Su yüksekliği ne kadar olacak?

Bu alınacak dış filtre çöp olur. Verilen paraya yazık. Filtre malzemelerinin ömrü de çabuk biter o da ayrı masraf.

Normal iç filtre ile devam edeceksiniz.

Su yüksekliği ne kadar olacak?

Bu alınacak dış filtre çöp olur. Verilen paraya yazık. Filtre malzemelerinin ömrü de çabuk biter o da ayrı masraf.

Normal iç filtre ile devam edeceksiniz.

Bilmiyorum geçici olarak 60×40 cm bir kap aldım ne kadar su koymam gerek bilmiyorum yeni sipariş ettim doğrusu
Masraf önemli değil açıkçası Filtre fln bir defa alınıyor
https://ty.gl/o9skngw05oly7 bunları devamlı alırım sorun değil

Su kaplumbağanın iki katı olacağı için 20-25 cm olacak kap geniş olduğu için bayağı su alır diye düşünüyorum

Geri