Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Erkek kaplumbagamin cinsel ortamındaki tuhaflik

Cvp: Erkek kaplumbagamin cinsel ortamındaki tuhaflik

pretty ailemi kötülemiyorum olanı soyluyorum tmm herkes senin ailen kadar hayvan sevmiyor yada onlara iyi davranmıyor sahiplendirmeidğimi nerden biliyosun 8 tane idiler 6ya düştüler sahiplendirince biri ayrı kapta duruyor diğeri 8 ay oldu öleli şuanda akvaryumda bir yetişkin dişi bir erkek ve bir bebek var diğeride buyuk ihtimal bayılmış bir kıpırtı var berrak abla hala yaşıyor inadına yaşayacakda sahiplendirmek vazgeçmek kolay sanıyorsun bir kere sevdimi vazgeçmek hiçde kolay değil isteyen cok oldu hala isteyen var ama ben kopamıyorum tmm mı beni gaddar biri olarak gösteremezsin ben yalans oylemiyorum yok param yok olanıda hemen onlara yem alıyorum sonra tekrar param kalmıyor ben bu zamana kadar ölen ve sahiplendirdikleirmle 15 kaplumbagaya baktım elimde şuan kalanlarda dahil !beni sorumsuz işe yaramaz gösteremezsin benim durumumu herkes anladı bir sen anlamadın neyse ya derdimi anlamayana bişi anlatacak değilim anlayanlar yeter bana ! berrak abla dediğin gibi bayılmış hayvan kendine geldi şimdi çok hareketli maşallah dışkısını yapıyor çişinide ama hala yem yemiyor 3 gun once 1 tane yedi sadece

yem yeme dışında sıkıntı kalmadı gbi organı hala dışarda toparlamıyor ama dışkısını yapıyor çişinide çok hareketli sanki hiç hasta olmamış gıbı hatta akvaryumdakileri 20 dk aldım normal kaba onu akvaryuma koydum cok özlemiş evini sanki kuru alana çıktı lamba açıktı anında ayaklarını gerdi ve guneşlenmeye başladı kereta ah birde toparlasa

Yok,suanki durumunu biz de anlamiyoruz Madem isteyen var,daha iyi bakacak var Hemen ver,acilen ver! Uzgunum ama 1 tane ciddi yarali veya ölü hayvan bile, durumun degismesi gerektigini belirtir Hala ayni seyleri yazmsn ve savunman yanlis Kimse sana paran yoksa yarat demiyor Sahiplendir diyor.Acilen yapman lazim.Disi erkek durumlarini drgerlendirerek,ona gore hemen ver Bumlar evcil hayvan degil.Seni falan aramazlar.

O hayvan da can cekisiyor olabilir Sana dediklerimi yaptin mi?Gorus acil iyi bi veterineri ara.O organ disarda kalarak kendi kendine duzelmez.

Sacma sapan cevaplarina karsilik vermeyecegim . Konu sudur ki vazgecemeyorum diyorsun bu senin yaptigin dengesizlikle es degerdir . Kotu baktiginin iyi ortam kuramadiginin , kavgalara sebebiyet verdigini sende biliyor ve kabul ediyorsun . Vazgecemiyorum diyip canlilarin ölmesine goz yummak insani degerlere aykiridir . Burada seninki sevgi cizgisini aşip farkli boyutta bir takinti haline gelmis ve bencilce ben ondan ayrilamam diyip kendini kandirarak canlilarin hayatlarini tehlikeye atiyorsun . Iste biz bu konuda uyariyoruz seni . Bu sebeple sahiplendir diyoruz . Sevgi ile yaninda iyi olmasi ayni sey degil . Seviyorsun amenna ama bak cani yaniyor her defasinda e o zaman seviyorum demendeki amac ne ? Tezatlik var . Kac gun oldu veterinere de goturulmedi . Klavye ile iyilesmiyor bu canli . Biraz agresiflesmeyi, laf yetistirmeyi birakip hayvanla ilgilenir misin lutfen . Burada yardimci olmak icin yaziyoruz. Kimsenin seninle kisisel problemi yok . O canliyi dusunerek sana laf anlatiyoruz . Cok mu zor icraat yapsan bizde destek olsak ...

Devlet veterineri ücretsiz bakar. Bulunduğunuz ilde var ise derhal götürün. Yok ise, hayvanları iyi imkanlarda bakabilecek birine sahiplendirin veya kabul ederlerse bir hayvanat bahçesine verin. Bu hobiden vazgeçemiyorsanız, 1 adet kaplumbağadan fazla bakmayın sayı arttıkça problemde artıyor ben 2 kaplumbağaya zor bakıyorum. Eşim izin vermiyor birini sahiplendirmek istiyorum aşırı bağlanmış ne yazık ki bayanlar daha duygusal oluyor hayvan ne kadar zor durumda da olsa bırakmak istemiyorlar. Kalp kırıcı olmaya gerek yok, kimisi evladı gibi seviyor bu hayvanları bırak, sahiplendir demekle olmuyor. Mülteci çocuğuna bakamayan bir ana nasıl vazgeçemiyorsa benzer bir duygu buda.

Azman Bey, konuya sonradan dahil oldugunuz icin, sureci ve detaylari bilmiyorsunuz Kimsenin,kirici oldugu yok Buradaki durum;hayvan sevgisinden cok daha farkli bir hal almis

Asiye, surekli msjlarinda Allah ve vicdan diyorsun, ki biz de inancli insanlariz ancak boyle vurgulamalardan sahsen hic hoslanmam.Sadece ilk ve son kez sunu diyecegim ki; dinen de, suanki tablonun hesabi senden sorulacak Bunu, herhalde idrak ediyorsundur...

Kimsenin kalp kirdigi yok . 1 yildir bayanla bu durumlari gorusmekteyim . Artik konu sacma yerlere geldiginde birakmistim . Suan burada yine ayni durumlarin ayni hatalardan olusmasi artik bir kati konusma gerektiriyor . Ilk zamanlar sakin kalmayi bizde biliyorduk sizin su an yaptiginiz gibi malesef bu olaylarin sizin gormediginiz sahit olmadiginiz arka planlari var . Hayvanin cani suan onemli ve ileri gidip artik laf anlasilmiyorsa sert konusmak zorunda kalinabilir . Konuyu farkli yerlere cekip dagitmayiniz . Yorumlariniz icin tesekkurler ayni seyleri soylemisiz . Siz bir kere biz bin kere ama sonuc bu ...

eser bey evt evladım gibi seviyom sagolun en iyi siz anladınız beni yaralı hayvan şuanda iyi veteriner buldum ama oda hayvana cerrahi mudahale için çok geç kalınmış dedi bir tedavi verdi berrak abla onu uyguluyom mayıs papatyasını kaynat suyunada hayvanı sok 10 dk beklet hergun bu işlemi yap kasları rahatlatır belki kendi kendine toparlar dedi ve mutlaka kan yapıcı sebzeler yedir hiçbişi yemezse hayvan guç toplayamaz bu sefer açlıktan ölür dedi ...akvaryum meselesine gelincede bir petshopçuya gittim dun 85 cm akvaryum siparişi verdim gelince arayacaklar gidip alıcam mal dagıtım zmanında gelicekmiş geldiği zman gidip alıcam

evt eser bey hatsafada bağlandım

biliyom berrak abla onların hesabını nasıl vercem onu duşunuyom kesin cehennemi boyluycam :( gerçi müstah bana cehennem

yem yemedi ama balık ve kıvırcık verdim yedi abla :) ve az once baktım şeyini toparlamaya hareket ettirmeye çalışıyordu zorluyordu kendini

berrak abla az önce karahindiba verdim elimle zorla yedirdim yedi çıkarmadı marul ve maydonoz verdim normalde cem abi maydanoz verilmez dedi ama veterinere sordum kan yapması için ver dedi sonra biber sıgır eti mezgit ton balıgı felanda yedir kan yapsınki hayvan cana gelsin dedi

yaptıklarımı sana rapor edim dedim

vucudundaki kan depolarında azalma varmış ondan kendiliğinden toparlayamıyor olabilir dedi önce dedi vucudunda kaybettiği kan ve vitamınleri çogalmaısna yardım etmeliyiz sonra cinsel organıyla ilgileniriz dedi neden önce yara ile ilgilenmiyosunuz dedim oda önce kan yapması lazım vucudunki hayvan güçlensin güçlendiğinde bakıcaz duruma kendi toparlarsa ne ala yok toparlayamazsa trabzona getirmen gerek dedi buldugum veteriner bizim arkadaşın veterineri çok iyi anlıyor kaplumbaga ve surungenlerden..

berrak abla veteriner dut yedir dedi versem bişi olurmu bulabilirsem tabi kan yapar dedi de?

Kan için kırmızı renk ürünler vereceksin. Maydonozun aşırısı zehirleyici etki yapar önermememin sebebi bu. Dediği kırmızı dut çok şekerli değilse kısa bir süreliğine ver. Günde bir tane.

İçeriğinde demir yoğun yiyecekler kan yapar. Çiğ ıspanakta verebilirsin. Biber verme. Biberler hormonlu.

Zeytinyağı sür günde bir defa. Protein içerikli yem ver. Eti yağsız temiz olmak üzere kaynamış suyu fincana döküp içine at. Bir dakika kadar sonra çıkar sakın doğrudan kaynatma.

Akvaryumu 1 metrelik al. Eni de 40 cm gibi olsun. Boyları 20-25 cmlere geldiğinde dönmeleri zor olur.

Sen, Cem'in dediklerini dikkate al.Egzotik hayvan konusunda, dikkat etmek lazim verilen bilgilere.En azindan burada, yiyecek konusunda, bilgili veterinerlerin tavsiyeleri veriliyor

Hayirli olsun akvaryum da, olcu detaylarini anlayamadim. Mesela benim 40 lt saklama kabim da 62 mi ne..Bir de cam kalinligi cok onemli Kafa atiyorlar

Insallah iceri sokabilir siyah kismi.Yazik, cok uzulduk bu hayvana En hassas yerinden darbe almis vucut

Geri