Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Filtre Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

Ağustos

Bordo Bereli
Jakuzi yerde olduğu için hazır dış filtre kullanma şansım yok o yüzden el yapımı yapmayı düşünüyorum işte malzemeler :

Kafa Motorları :

1) mailto:/product_info.php?cPath=9420_9150_1205&products_id=313956

2) mailto:/product_info.php?cPath=9420_9150_1205&products_id=314483&osCsid=a44tpjoaf5k81q8ikneiu17qa6

3) mailto:/urun_detay.aspx?urn=4228&ad=resun-submersible-pump-sp-1200-kafa-motoru

Lav Kırığı

1) mailto:/product_info.php?cPath=9420_1214_9056&products_id=28492

2) mailto:/urun_detay.aspx?urn=4365&ad=eheim-ehfi-lav-filtre-malzemesi-1-lt

Seramik

1) mailto:/product_info.php?cPath=9420_1214_1280&products_id=25304

2) mailto:/product_info.php?cPath=9420_1214_1280&products_id=313336

3) mailto:/product_info.php?cPath=9420_1214_1280&products_id=312415

Zeolit

1) mailto:/urun_detay.aspx?urn=10694&ad=ista-zeolit-filtre-malzemesi-1-kg

2) mailto:/product_info.php?cPath=9420_1214_9036&products_id=313758

Sünger

Süngeri illa özel üretim mi almalıyım ? Normal sünger olurmu ?

Elyaf

1) mailto:/product_info.php?cPath=9420_1214_1291&products_id=28433

Benim şuan için bulabildiklerim bunlar seçmemde yardımcı olursanız ekstra almam gereken şeyler varsa lütfen söyleyin :)

Cvp: Filtre Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

-resun hava motoru kafa motoru değil. bunlar içinde sobo daha kaliteli duruyor seramik mil olması daha sessiz ve yıpranma payı olmasını önler.

-eheim lav

-seramik farketmez ama hoparın delikleri ve boyu ufak daha iyi yaygın konur. bu da güzel
mailto:/urun_detay.aspx?urn=16890&ad=hydor-quartz-seramik-filtre-malzemesi-450-gr

-zeolit konusunda emin değilim. ikiside kullanmadığım ürün.bir de şu var. bu fena değil
mailto:/urun_detay.aspx?urn=7541&ad=azoo-multi-zeolite-filtre-malzemesi-500-gr
buda almayı düşündüğüm zeolit ammoyu bulamazsam alabilirim. yıkayarak bir kaç defa kullanabilirsin.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=16889&ad=hydor-natural-zeolite-filtre-malzemesi-550-gr

-kullanacağın kap ölçüsü uyarsa bu süngerler güzel ben iç filtre için aldım üç adet ve herbirinin üç boyda gözenek yapısı var. ama ölçü tutmalı. olmadı iki paket alıp yanyana koyarsın. süngerde en uygunu bu.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=8473&ad=azoo-3-in-1-bio-sponge-sunger-filtre-malzemesi

-elyafta bunu al 250 veya 500 gr hangisi uyarsa. gerçi 500'lük bayağı büyük ben 4 değişimde 3'te 1'ine gelemedim daha. yazın iç filtrede de bir parça kullandığım halde. ama yerin varsa at bir kenarda dursun.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=1169&ad=sera-filtre-elyafi-250-gr
mailto:/urun_detay.aspx?urn=1170&ad=sera-filtre-elyafi-500-gr

-bir kaçtane filtre torbasıda almayı unutma. 5 tane al yedek dursun her daim lazım olur.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=6679&ad=ti-sert-filtre-malzeme-torbasi

bunlar hesaplı olduğu için önerdim yoksa daha kaliteli olan malzemeler var. fiyatları da ona göre tabiki.

Abi şuan hesaplı olması daha önemli benim için çok sağol emeklerin için :) Seramiği daha hesaplı alsam iyi olurdu ama sen bu diyorsan ondan alırım.. Elyaf bol alırım abi çünkü dış filtrenin yanında iç filtrede çalışacak bende koyarım..

Birde benim otuz.com dan koyduğum hazır fileli zeolit var o olmazmı abi mesela 2 lirayada buldum ama kalitesizdir diye listeye bile eklemedim

birde hepsinden 2 tane almam gerekicek 1 litre dediğin için Abi

dediğin zeolitin rengi resimdeki gibi eflatun renkse kıllandım ondan. seramiği istediğini alabilirsin. üstten sünger ve elyaf ile destekleyeceksin sonuçta farketmez. hoparı alabilirsin.

zeolitte 1 kutu yeterlidir. diğerleri 1 lt zaten fazla almana gerek yok. süngeri alırsan iki tane al.

Tamamdır abi. Zeolit 500 lük yeter mi o zaman? Benim dediğim juenpetteki ista abi 1. Olan

Şuan mobildeyim yarın aldığım parçalarla birlikte yazıcam herşey dahil 100 lira gibi tutar :)

istanın torbası var mı yazmıyor bir şey. bir de 4 hafta ömür biçmişler.

yeterli. zeolit o kadar miktar kullanılıyor zaten.

Tamam abi birde sence turşu bidonumu olsun yoksa farklı şekilli birşryler mi?

Kafa motoru: 1 numara.
Resun dalga motoru. Bencede sobo iyi

Zeolit:
http://www.petburada.com/seachem-de-nitrate-500-ml-

Lav: 2 numara.

Seramik: istediğini al ama 1 lt olsun.

Elyaf: önerdiğine o kadar para verme. Cem inkilerden biri uygun.

Sünger: Cem in önerdiği uygun. Kutunun şeklinde ama boşluk kalmayacak şekilde kesebiliyorsun.

Malzeme torbası eheim lav ve seachem denitrate için gerekecek. En az iki tane ama yedekli şekilde al.

Tamam abi çok sağol kutu şekli nasıl olsun turşu bidonumu yoksa başka bir alternatif mi düşünelim :)

Turşu bidonu tabiki. Geçen bir arkadaşın el yapımı yaptığı tam silindirik bir bidon değildi o sebeple şekline göre kes dedim :)

Tamam abi bugun yarın bir bidon alırım 5 litreliğe malzemeler sıkı sıkı oturur inşallah

Oturur tabiki. Ancak yetersiz kalırsa ilave alırsın.

Zeolit az gözüktü abi gözüme sonuçta 5 litrelik bidon içine 5 litre malzeme yerleştiricez

Ben sana yazayım neyi ne kadar koyacağını. 2 lt seramik koy. 1 lt zeolit koy. 1 lt substrat koy. Kalan 1 lt sünger ve elyaf.
Bence bu uygun ama istersen 1,5 seramik, 1,5 zeolit yapabilirsin.

Substrat eklememiştim ama ekliyim abi var mı önerdiğin bir marka yada markası önemli mi?

Ona gerek yok, sen lav alıyordun. Aynı şlevde, hızlıca yazarken substrat yazışım.

Geri