Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Fluvalmı Eheimmi?

Mauremys

Bronz 4 Üye
Katılım
29 Ocak 2015
Mesajlar
50
Ben forumdan TheNRK şifre isteği göndermişdim, gelmeyince başka bir hesap açdım yine şifremi unuttum yine gelmeyincede bu hesabı açdım :)

Tahmini 375-350 litre civarı bir akvaryumum var. Ömürlük iyi bir filtre almayı düşünüyorum. İnternette eheimin ve fluvalın modelleri arasında kaldım. Siz ne önerirsiniz?
mailto:/nkMmBR.jpg
 
Önerin için sağol. Fluval 406, Eheim 2228 ve Eheim 2073 arasında kaldım.  
2217 yani klasik serisi çinde üretildiğinden dolayı sorunlar çıkabiliyormuş bu yüzden ondan uzak durdum. Diğerlerinin hemen hemen uygun olacağını düşünüyorum ama aralarında kaldım.
 
fluvalin fX6 modelleri en iyisi ama o da sana büyük gelir. fluvaller biraz komplikedir. parça sıkıntısı da çekebilirsin. alt modellerde problem olduğunu duymuştum.

eheim kalitesiyle bilinen ve parça bulma kolaylığı olan bir ürün. eheim 2228 eski model ve 3 sepet işini görür. eheim pro3 350 yani (2073) yeni model daha düşük wattlı ve 4 sepet bu daha iyi ama fiyatı tuzlu maliyet sorun değilse bunu tercih et. gerçi yerine göre 100-150 tl fiyat farkı var. 350 lt'ye kadar kapasitesi var. daha üstüne yetmez. 2228 ile 2073 aynı debiye sahip 1050lt/h. 2073 16 W; 2228 25 W dolayısıyla ilk senesinde harcadığı elektrikle aynı hesaba gelecektir.

2217'de sepet yok. bu kurulumunu kolay yapıyor ama boşluk olması durumunda kaçak yapıp kirli suyu verebilir akvaryuma.
 
bu arada akvaryuma bir iki ipek yapraklı bitki at renk gelsin. küp içine kir alabilir bunun yanında büyük içine girmeye çalışırsa sıkışabilir.
 
2073 de karar kılıcam sanırım. Küçük 4 tarafındanda girip çıkabiliyor ama büyük sadece bir delikden girip çıkabiliyor. Sıkışacak kadar tehlikesi yok. Ama biraz daha büyüdüklerinde sorun olabilir. Aslında ben onu zebra balığıda eklerim diye almışdım. Fakat balık konusu da muamma
Düşünümüyorda değilim. Fx 5 ve 6 nın en iyi dış filtreler denilebilecek kadar iyi olduğunu duymuşdum ama çok fazla gelir dediğin gibi
Yakında arka plan olarak kırtasiyeden mavi renk bir şey alabilirim. Zamanla dekorları tamamlamayacağım.
 
Maddi engel yoksa eheim öneririm. Fluvalın FX modeli olmayacağına göre eheim tercih etmeli. Ben 360 lt akvaryumda eheim 2078 kullanıyorum. Bu seri klasiklerden sonra en iyisi. 2073 kesinlikle olmaz bence. Yani 100-200 tl içinde 2078 den düşük önermem. 2228 olan seri hakkında fazla bilgim yok ama Bahsettiğim modelden memnunum.
Klasik seride bende 2260 var. Mükemmel performans var. 2215 kullandım. Mükemmel bir filtre. Akvaryumu ile beraber arkadaşıma verdim ve halen çok iyi. Bu seride performans olarak çok iyi. Sepetlilerin kullanımı daha kolay o kadar. Ben 2217 için kötü yoruma pek denk gelmedim ama sorumluluk altına girmeyeyim.

Neticede bu akvaryuma 2078 çok iyi.
 
2078in elektronik olmayanı yok sanırım. Elektronikler çok pahalı. onun yerin 2075de iyi aslında bütçe olarak belki 1 milyara kadar zorlayabilirim ama gerisi çok fazla . Aslında bu bile fazla
 
2075 ve 2076 olanlara da bak. Ama kesinlikle 2073 olmaz, yetmez. Bende 2076 ile arada kalmıştım ama çok memnunum. En kötü bunlardan biri olur. 2073 yerine gene klasik 2217 bile daha iyidir. Şimdiden hayırlı olsun. Hacime göre uygun filtreyi aldınmı eheim son nokta. Bizde kaplumbağa akvaryumunda firmanın önerdiği ölçünün 2 katını kullanırız. Balıklara göre kirletmeleri daha fazla.
 
Önerileriniz için gerçekden çok sağolun :)  2075 alacağım. Şimdide hangi siteden alacağım konusunda kararsızım. Biraz daha bekleyip 2078 de alabilirim. Ama okullar açılınca yani ekstradan para biriktirmem gerekir .
 
bunlar dah iyi olur. 2073 de üst sınır 350 lt'ye kadar bu kaplumbağaların pisliğini göz önüne alırsak zorlar. bunlarda 4 sepetli.

emre bir ingiliz sitesinde birisi sadece en üstteki mavi süngeri 2 haftada bir temizleseniz alttakileri temizlemeden müddeti uzatabilirsiniz demiş.ama balık akvaryumu için söylemiş bunu. tabi alt sepetlerde elyaf kullanmadığını varsayıyorum. o zaman o sünger kirlenmeyebilir.

gerçi düzeneği bilmiyorum. kirli suyu ilk o sünger mi görüyor.
 
Evet önce üstteki o haznede bir süzülüp en alta iniyor ve yukarı doğru gidiyor. Bu modelde sistem bu şekilde. Ben sanırım 6 ay önce kurdum ama hiç açmadım. Yakında hayvanların aktarımını yapacağım için temizlikleri de yapacağım. Bu esnada açınca göreceğim. Belki gerçekten dediği gibi çıkar. Zaten sirkülasyon yapan iç filtrede var. Gerçi o iç filtre artık doldu gibi. Deri fazla attılar son yaz.
 
O deriler başımızın bela hayvanlar büyük olunca deri parçaları da büyük oluyor. Ben iç filtreyi 2 günde bir temizliyorum. Hala deri atıyorlar. Bazen diyorum keşke kış uykusuna yatırabilsek.
 
Benim iç filtrenin yanından püskül gibi sarkıyor artık. Temizlikte en çok merak ettiğim bu deri çeken iç filtrenin durumu.
 
bugün temizlerken dikkat ettim dış kablosu motora girişinde yırtılmış biraz çıkardım. kurusun o kısmı kapağın altına sokup komple siliconu içine basıcam izole edeceğim. iyi kurtardık. iç kabloların rengini görüp dalsalar çarpılma işten değilmiş.
 
Benimde bir filtre duruyor mu ne arada anlamadım. Gece gelince bir bakacağım.
 
İç Filtre demişken, ben 2075 alırsam ekstradan iç filtreye ihtiyacım olurmu? akıntı yaratması için
 
Akıntı için değil iç filtreyi suda yüzen derileri toplamak için kullanıyoruz. Sirkülasyon artısı. Hayvanlar büyüyünce su deriden geçilmiyor.

Filtre 600 lt'ye kadar akvaryumu çeviriyor bu sebeple sirkülasyonu iyidir. Emrede bu sebeple önerdi.
 
Aynen. Ben iç filtreyi hem Cem in dediği sebepten hemde daha fazla yüzey akıntısı olsun diye dış filtrenin suyu veren yerinin tam Zıt tarafına koyuyorum.
 
Geri
Üst