Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Fluvalmı Eheimmi?

bende akvaryum emrenin akvaryumdan boy olarak kısa olduğu için her iki filtre aynı yön ve aynı köşeden dökülüyor. bu sirkülasyonu artırıyor ve su tam dönüm yapıyor. taban ve alt seviyedeki kirler dış filtre tarafından çekilirken üst kısımdaki deri parçalarını iç filtre yakalıyor.

Ben 2075de karar kıldım. Teleskopakvaryum, evcilal.com ve otuz.com dan hangisinden almamı tavsiye edersiniz, veya başka bir yerdenmi alsam

otuz.com bizim sitenin sponsoru diğerlerinden alışveriş yapmadım yapan arkadaşlar fikir verirler.

Otuz bizim sponsor olduğu için iyidir. Ben teleskoptanda alışveriş yapıyorum. Filtreleri oradan aldım.

Cvp: Fluvalmı Eheimmi?

Yanılmıyorsam 2073ü sirkülasyon olarak yetersiz buluyordun çünkü kaplumbağa dışkıları balıklarınkilere göre daha büyükdü bu yüzden filtreler daha güçsüz kalıyor ve sende bir üst modeli öneriyordun.
2073 alıp saatte 600 veya 1000 litre debisi olan iç filtre alarak sorunu çözmüş olurmuyum?

sorun sirkülasyonda değil. dış filtre pislikle dolduğunda pislik bir miktar su geçişini engelleyecektir. güçlü bir motor. bu açığı kapar ve daha uzun süre açmadan kulanırsın. ilerde deri çokluğuna bağlı yüzen derileri tutmak için iç filtre gerekli olacak o zaman 600-650 lt/h debili bir iç filtre alırsın. daha üstü yüksek sirkülasyon yapar. bu da kirin süngere verimli yapışmasını önleyeceği gibi hayvanların sirkülasyondan etkilenmelerine neden olur. rahat yüzemezler.

Bir tür aksilikler sonunda jbl cristal profi e1901 greenline filtre almak nasip oldu .

mailto:/2ptcej7.jpg

mailto:/1zyvd68.jpg

mailto:/qskp7b.jpg

mailto:/2e5p7rt.jpg

Şimdi internetten bulduğum kullanma kılavuzunu okuyacağım. Sonuncu resimde gördüğünüz çıkış boruları yağlı, bu normal ve kendiliğinden olan birşeymi yoksa yıkamammı gerekiyor.

Birde içerisindeki micromeci normal çeşme suyuyla yıkasam birşey olmaz değilmi? yani hassas değildir umarım

Bu dış filtreler konusunda çaylağım biliyorsunuz. Önemli bilgileri verirseniz çok sevinirim

Hayırlı olsun
Kurulum için Cem'in Alisarp'ın fikirlerini almanı tavsiye ederim

Teşekkürler. Dün iç filtre için sıvacı süngeri almışdım. Filtreyi temizleme yönünden iyi oldu. Bazen şansım çok iyi gidiyo.

Dış Filtreler

Dış filtre konusunda tüm bilgiler linkte mevcut.

Micromec biyolojik filtrasyon için geniş bir yüzey alanı oluşturarak bakterilerin kültürlenmesine olanak sağlayarak amonyum,nitrit ve nitratı parçalıyor.Geri kalan 4 sepette sünger bulunuyor.Bunlar mekanik filtrasyon içindir.Yalnızca sünger ve micromec yetersiz kalacaktır.Ek filtre malzemeleri alınması gerekecek.

JBL'in kullanma kılavuzunda görsel olarak adım adım anlatım mevcut.Ayrıca sitesinde de kurulum videosu mevcut.
Kurulum Videosu

Malzeme olarak carbon substrat zeolit elyaf vede diatomit yani carli kedi kumu almanizi tavsiye ederim, substrat olarak sera siporax oneririm, carbon zeolitte ise favori bir urunumum yok hydor oneriyordu sanirim cem abi, elyaf icin hic farketmez yalniz fazla miktarda almalisiniz.

Carbonu bir ay koyup daha sonra biyolojik filtrasyon icin siporax eklemelisiniz. Zeolit ucuncude diatomit ikincide carbon yada substrat sonda olsun ilki disinda her sungerin altina elyaf ekleyin altta sirf sunger olsun elyafa gerek yok.

Kurulumu yaparken en kolay yol emis borusundan suyu cekip gelmesini saglayip filtreye taktiktan sonra fise takmaktir, yag olayini bilemiyorum.

mil veya pervaneye yağ sürülüyormuş ama benimki hazır olduğundan sorun olmaz sanırım.

hayırlı olsun alican. yağı üst aparatın kapağa rahat oturması için sürüyorlar. ilk defa kullanılacağı için zorlanma olmasın diye yoksa aparatın contaları çıkar, ezilir, tam oturmaz. milde ise ilk çalıştırmada yerine alışsın diye sürülür yoksa aşınma durumu oluşabilir. mil üstündeki yağı da silme. kapak üstündekilerde dursun.

filtre malzemelerini şebeke suyu ile yıkayabilirsin. başka filtre malzemesi aldın mı ?

Sadece bunlar var. Ama sinir etti :D
Borularda hava boşluğu kaldı. Hiç ama hiç su pompalayamıyo. Bu dış filtre işleride çok meşakkatliymiş

mailto:/iehzc7.jpg

mailto:/wum9gz.jpg

akvaryuma biraz daha su doldur. akvaryuma su giriş borusundan em diğer borudan su gelip filtreye aksın. bu emdiğin borunun hortumu su dolunca fişi takıp çalıştırırsın.

Veris ve cekis hortumlari ayri koselerde olmali.

Bu dediklerini yarın deneyebilirim. Bugünlük 4 saatlik uğraşın sonucunda başaramadım fakat avatar son hava bükücünün 3.sezon 11.bölümünde Hakodanın dediği gibi ''Bugün kaybettik ama zafere hiç bu kadar yaklaşmamışdık zaferin tadını aldık bir kere buda birşeydir.''
Filtrenin için akvaryum suyu dolu, ama kirli olmadığından sorun olmaz sanırım

mailto:/2mi02vd.jpg

mailto:/1om9w5.jpg

su olması sorun değil. ilk çalıştırmada bir miktar suyu alacaksın zaten ne kadar yıkansada tortu pislik olacak. yalnız elyaf ve diğer filtre malzemelerini aldığında süngerlerin yarısını çıkarıp sakla. ilerde eskiyenin yerine kullanırsın. elyaf ile takviye edeceksin. şu an için filtre tam performans sağlamaz. iç filtreden biraz hallice olur.

Filtre çalışır durumdayken emdim ama nafile 3-4 saniyeliğine geçici bir akım sağlıyorum okadar

giriş hortumunada maşrapa ile su doldurdum ama yine olmadı. Tüm bunları filtre açıkken yapdım

Geri