Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Fluvalmı Eheimmi?

Cvp: Fluvalmı Eheimmi?

çalıştırmayacaksın. boruları ters takmadın değil mi ? out su çıkış in su giriş olacak. filtredeki suyu boşalt. üstteki aparatın mandalını kaldırdığında hortumlardaki suyu keser. tetrada sistem böyle. mandalı açık dursun yoksa su boşalır. hatta filtrenin altına leğen koy garanti olsun. su akarsa yere gelmesin. kovayı boşaltıp aparatı tak. su emiş borusu su içinde olsun. akvaryuma biraz daha su dök. filtre suyu çekince emiş borusu ucu havada kalmasın. su çıkış borusundan em su kendiliğinden dolmaya başlayacaktır. bu emdiğin boruya su geldiğinde fişi takarsın.

Filtrenin tüm aparatlarını takıp su giriş ve çıkış hortumlarını akvaryuma yerleştirdikten sonra vanalar açıkken start pompasına basarak filtreye su pompalayacaksın.Filtre boşken rahat rahat pompa işlemini gerçekleştirebilirsin,su dolmaya başlayınca pompalama işlemi güçleşecek,bunu hissedersin zaten vereceğin kuvvet ile.Suyu su çıkış hortumunda gördüğünde fişe takacaksın.Bunu uygulamana rağmen filtre çalışmıyorsa mekanik bir arıza söz konusu olabilir ya da kurulum hatalı olabilir.

furkan pompa her filtrede işe yaramıyor. yorulduğunla kalıyorsun. su emiş borusunun dik konumlanması vakumlama etkisini azaltıyor.

eheim gibi akvaryum üstüne denk gelen parçada pompa işe yarıyor fakat burdaki gibi U biçimindeki boru parçası sıkıntı çıkarıyor. eheimda bu parça yarım daire gibi kavisli

mailto:/Vl4VZB.png

Out : Akvaryuma aktarılan su
In : Akvaryumdan çekilen su

Dediklerinizi deneyeceğim.

out ve in'i bilecek kadar ingilizcem var. Onları en başdan beri doğru yapıyorum ama sorun başka bir yerde :)

cem' Alıntı:
furkan pompa her filtrede işe yaramıyor. yorulduğunla kalıyorsun. su emiş borusunun dik konumlanması vakumlama etkisini azaltıyor.

eheim gibi akvaryum üstüne denk gelen parçada pompa işe yarıyor fakat burdaki gibi U biçimindeki boru parçası sıkıntı çıkarıyor. eheimda bu parça yarım daire gibi kavisli

JBL kullanan ve pompanın işe yaradığını tecrübe etmiş biri olduğum için o şekilde ifade ettim.

Mauremys' Alıntı:
Dediklerinizi deneyeceğim.

out ve in'i bilecek kadar ingilizcem var. Onları en başdan beri doğru yapıyorum ama sorun başka bir yerde :)

Adım adım yaptıklarını anlatırsan;neleri yapmadığını veya neleri yanlış yaptığını anlayabiliriz.Aksi durumunda tahmine dayalı bir akış olduğu için faydalı olabilecek ayrıntılara ulaşma süren uzuyor.

pompa bu filtrede işe yarıyor ise o yöntemi de deneyebilirsin alican

Tüm ekipmanları içıkardıktan sonra suyu boşalttım. Giriş ve çıkış hortumlarını olması gerektiği gibi yerleştirdim 10-20 dakika start butonuna basarak filtrenin içine su pompaladım. Belirli bir yerden sonra çıkış borusundan su geldi. İşte o anda fişe takdım veeeee hiçbir işe yaramadı, azıcık akdı ve kesildi :)

Şu ana kadar ilgilendiğiniz için cidden teşekür ederim. Çok müteşekkirim

Mauremys' Alıntı:
Tüm ekipmanları içıkardıktan sonra suyu boşalttım. Giriş ve çıkış hortumlarını olması gerektiği gibi yerleştirdim 10-20 dakika start butonuna basarak filtrenin içine su pompaladım. Belirli bir yerden sonra çıkış borusundan su geldi. İşte o anda fişe takdım veeeee hiçbir işe yaramadı, azıcık akdı ve kesildi :)

Şu ana kadar ilgilendiğiniz için cidden teşekür ederim. Çok müteşekkirim

Akvaryum suyunun yüksekliğinin bulunduğu hizanın yerden yüksekliği 180 cm'i geçmemeli ve filtrenin tepe noktası ile akvaryum suyunun yüksekliğinin bulunduğu hiza arasındaki fark asgari 20 cm olmalı.
(JBL Cristal Profi e1901'in yüksekliği 56,4 cm)

akvaryumu doldur. emiş borusu yüzeye yakın olduğu için gerekli basınç sağlanmıyor olabilir. fazla miktarı sonra alırsın.

Cem'in söylediği oldukça mantıklı.
Emiş borusu iç içedir.Emiş borusunun ucu kumdan 5 cm yukarıda olacak şekilde konumlandırılabilir.

mailto:/rgP8Z3.png

musluklar tam açık değil mi, bu arada onu unuttuk.

Mauremys' Alıntı:
O'da en başdan beri halledildi :)

Cem ile bahsettiğimiz su emiş borusunun kumdan 5 cm yukarıda olacak şekilde konumlandırarak çalıştırmayı deneyebilirsin.
Bir de e1901'in 200-800 litre arasında çalışma aralığına sahip olduğunu göz önünde bulundurmak gerek ki filtreyi alırken zaten dikkat etmişsindir bu kritere.

filtre içi şu anda su dolu mu ?

o zaman su emiş borusunun ucundaki ızgarayı çıkar ve boruyu ters çevirip içine su doldur. maşrapa çaydanlık artık ne ile doldurursan ağzına kadar su dolunca ucunu parmağınla kapayıp suya sok. bu boru içindeki suyun dökülüp hava boşluğu kalmaması için sonra akvaryum içinde yani su içinde o uç ızgarasını takıp vantuza monte et ve bir iki pompaya basıp fişi tak.

''su içinde o uç ızgarasını takıp vantuza monte et ve bir iki pompaya basıp fişi tak.'' ızgarasını takmadan denedim ve ilk kez tam verimli çalıştırdım sonra 5-6 kere daha denedim ama her deneyişimde aynı şeyleri yapmama rağmen başaramadım

Geri