Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hapşırma

asliaral

Bordo Bereli
Merhaba

20 yildan fazladir kaplumbagalarla iciceyim,ilk kez bir kaplumbaganin hapsirdigini gordum.

Benim meshur Tonton 2 kez ardi ardina hapsirdi.Ustelik kurualanda guneslenirken.İki lamba da acikti.Boyle kalin bir tonda hapsirdi.Hani yasli amcalarin sesi daha tok cikar ya.O sekilde bir sesti.

Yalniz malum usutmesi icin bir neden yok. Zaten isitici yokken bile hapsirmamisti

Sizde de boyle seyler oluyor mu,danismak istedim. Usutme disinda da bir nedeni vardir belki.

Cvp: Hapşırma

Yemlerden biri boğazına takılmış olabilir, yada kum burnuna kaçmış olabilir. Fazla eşelemişti. Gözlemle Berrak, fazla sürmemeli bu durum.

Oda da cam açık değil değil mi?

Benim odamdaki cami hic acmiyorum. Salonla mutfak(yani bir uctan diger uc)arasi da korander falan yaptirmadim. Ayri ayri havalandiriyorum hep.

Bugun karides yedi.

Kum yiyor arada ama eskisi kadar eselemiyor bir iki gundur. Saatlerdir de kurualandaydi. Yani eskiden kalan birsey olmamasi gerek.

Baya da ses cikti =)) İnsan gibi.

Tonton'un yeni cikarttigi huylar bini asti =)

Gece kurualana cikip uyuyor genelde ama malum yaz geldi ve odam da sicak zaten.Kaldi ki. bu kadar zaman boyle birsey olmamis.

Otme dedigin isliga benzer bir sesse,benimkinde de var.Bir de arada nefes veriyor fisss diye.

Islık sesi çıkarıyor mu? Bak bu zor nefes aldığına işaret. Buda yakın zamanda mı başladı.

Surekli olan birsey degil. Genelde korkunca veya birden kosarken cikartiyor. Sorun oldugunu sanmiyorum. Bu yakin zamanda olmadi.

Ama hapsirik cok ilgincti.

O tıslama. Onda sorun yok. Bu korkuya karşı tehtit etme durumu.

Hapşırığa bir iki gün bak. Geçerse için rahat eder.

Cam acmada cereyan olmadikca sorun yok ve ruzgar kuru alan rampasinin oldugu yerden yani kuru alanin yan duvarlarinin olmadigi yerden gelmedikce

Sanirim dinlenme sehasi yoktu ondan kuruda uyuyordur gece ne olsada oda sicakligi duser, gece lambasi olsa iyi olur ama night gloyada okadar para verilmez mavi renkli 40 derece ampul gorurseniz alin derim

Biraz takip edeyim,Alisarp'in dedigi maviye bakarim olmadi

İki kez 30 saniye arayla falan oldu.Bir daha olmadi. Hastalikta sık oluyor sanirim.

Hastalıkta bazen olmaz bile. Sonra ilerledikçe hafif hafif başlar. Sona doğru sıklaşır.

Zaten hastayken olma sebebi buruna giden akıntı sebebiyle.

Birbirine yakın olup devam etmediyse benim öngörüm olmuştur. Birşey kaçıp rahatsız etti. Genede iki gün daha bak olacakmı.

Kurualamda uyuma sebebi korkmasi aslinda sanirim. Lamba kapaninca patirkutur oraya cikiyor. Bazen direk cikip uyuyor bazen de biraz camlarina abanip cikmaya calisip sonra uyuyor.

Plastik kapta da boyle olmustu. Oyuzden zamanla alisir diye simdilik lamba dusunmedim.

10'da kapaniyor. Baska isik olmuyor. Ama zifiri karanlik da olmuyor,diger odalardan az da olsa isik geliyor

Bu arada tam suan kurualandaydi.Elektrikler kesildi. Ama gittim baktim,oturmaya devam ediyor.

Gercekten neye ne tepki verecegi belli olmuyor

tahminimce genzine takılan bir şey yüzünden hapşurmuş olabilir. özellikle karides gammarus bacakları ve sivri yerleri bu anlamda sıkıntı veriyor.

Yaz bile olsa 10 a kadar olmaz en fazla 8 olsun sonra iki saat ya dalgic lamba yanar yada hava karardimi direk uykuya gecer, biraz daha gozlemleyin devam ederse dedigim ampullerden arayim

gece lambası tarzı birşey bende arıyorum, doğal ay ışığı gibi rahatsız etmeye cek birşey varsa link verirseniz çok makbule geçer, bnm odada zifiri karanlık olduğu için alt kısımdan sıra led geçtim şimdilik beyaz, uygunmudur acaba? ışığı duvara veriyor duvardan akvaryuma yansıyor şuan?

10 yapma nedenim erkenden kapanip sıkılmaması icindi. Uykusu gelmeden isigin kapandigini ve ondan kizdigini dusunmustum.

Gece lambasi ile berrak hanima onerdigim sey farklidir berrak hanima onerdigim ampul kuru alanda uyuyan hayvanin gece usumemesi icindir ve cok az isik verdigi icin hayvanin uykusu bolunmez ben bunu istanbulda bulamadim sagolsun cem abi bulmustu banada hediye etti
Sizin kullanacagini mavi beyaz led hersey olur onemli olan az isik vermesi ve hayvanin uyuyabilmesi

Dogada oldugunu dusunun gunes batti mi uyuyorlar zaten, ne kadar uyursa okadar iyidir

o ıslık vs sesler benimkindede vardı açtığım bir konuda ses kayıtlarıda mevcuttur. eğer öyleyse erken daha direk götürün erken teşhiş önemli antibiyotik ile hemen düzelttik

Geri