Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hapşırma

Cvp: Hapşırma

onlar inmiyor ne yazık ki maşrapa ile yüzeyden topla. ne fazla ineceği yer ortalar. akvaryumda bitki olsa çoktan yapışırdı. orta demişken, ısıtıcıyı biraz daha aşağıya indir. tabandan 20 cm yukarıda olsun kafi.

İsiticiya bir el atmam lazim zaten. Suan capraz duruyor,Tonton sagolsun.

Belki biraz daha satasir da kendiliginden duzeltir diye bekledim =))

yok o işi bekleme. bunlar derece, ısıtıcı vantuzlu ne varsa hepsini yamultmayı bilir düzeltmeyi bilmez.

=))))))))))))))

Elimi sokunca saldiriya maruz kaliyorum.Bu ara sinirli ve hep suda ya,ondan pek el atamadim akvaryuma =)

seninkine göre benimkiler mülayim. tek derdim tabanı temizlemeye kalktığımda oraya gelip bütün kirleri yerinden kaldırıyorlar. elimle kenara ittiriyorum gene geliyorlar.

Dün benim akvaryumda akşam el titretme merasimi bayağı uzun sürdü. Hayvanlar kökün arasından geçerken dahi el titretiyorlar. Sohbetlerini bölmek istemesem sorun ne, neyi çözemediniz diyeceğim. Sonunda dönüp uzaklaştıklarında rahat ediyorum. O kadar merasim sonunda ne karar çıkıyor merak ediyorum :)

Cvp: RE: Hapşırma

berrakerkin' Alıntı:
Alisarp soylemeyi unuttum bu arada,lambanin 10'da kapanmasinim bir nedeni 11;,5 gibi acilmasi.

Benim kalkis saatim 10-11 arasi ve 11de oda isigini yakip yemleme ve hersey biince 11.5ta isu ve 12,5 uvb.O da buna alisti
Oda isik gormedigine gore sorun degil kendinize gore ayarlarsiniz

Süreler uygun. Isıtıcıyı eğer kullanıyorsa 12 saat yakabilirsin.

Isıtıcı lambayı 22:00 yapabilirsin.

Aksam 8 gibi iyice agirlik cokuyor. Sanki,kapatsa da uyusam diyor.Oyuzden 9.5 a indirdim. Hatta 9 bile yapsam mi diyordum.

Ramazan yaklaştı. Teyzem kendini hazırlıyor. Şaka maka yaşı da az değil. Milat yaklaşıyor.

=))))

Takdir-i ilahi artik,yasliliginda rahata kavustu Tonton.

Cem merhaba. Tonton'un herseyi normal masallah, ancak 2 gundur kuru alanda, ayni saatlerde, arka arkaya 4-5 kez hapsirdi.

Bu sefer, sesi yasli amca gibi cikmadi.Gayet yumusak bir sesti.

Arada hapsirmalari normal mi?

Burnuna bir şey kaçmış yada sümük varsa bu sebeple de hapşırabilir. Sürekli yapmıyorsa sorun değil. Nefes alıp vermede ıslığa benzer gibi ses çıkıyorsa burnunda birşey vardır. Derinden ve iniltili bir ses çıkarıyorsa akciğerde problem vardır.

Normalde hicbir ses yok coksukur.Hapsirirken de, nazik bir ses cikiyor.

Korander riski sifir.

Yalnizca; spotta cok fazla durmasinlar diye,o pembelesme olayindan sonra,suya atmaya basladim arada.O sekilde mi usuttum acaba =((

Su 26,spot 33-35 derece

Gerci suya da bosuna atiyorum.Hemen sinirlenip geri tirmaniyor.

Isı farkı çok fazla onun için hayvan sudan çıkıyor. Suyu 28 dereceye çıkar.

Ecolite, kisin 26,5-27 yi ancak gordugu icin, suyu hep 26'da tuttum. Kisin en soguk kismi biterken, Ecolite'e geciyorum.

O zaman da,tasta usuturler diye, surekli lambaya gore suyun isisini mi degistireyim? Sakincasi olabilir mi?

Yani 28e cikartirsam..

Lambanın mesafesi sabit ise tam altına girdiğinde etkiside sabit olur. Isı farkı çok fazla bunu sürekli dengeleme durumu hayvanları zorlar. Onun için suyu 28 yap. Ampul o seviyelere düşüyorsa ampulü değiş. 26 derece bir işe yaramaz.

Aynen hep soyluyorum ya, Ecolite bende ise yaramiyor.Mandali en yakina tutturdugum halde boyle..

Oyuzden r63 e gectim ama mandali max tutturabilecegim yerde bile cok isitiyor.

Arada birsey lazim bana.

Geri