Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hapşırma

Alisarp soylemeyi unuttum bu arada,lambanin 10'da kapanmasinim bir nedeni 11;,5 gibi acilmasi.

Benim kalkis saatim 10-11 arasi ve 11de oda isigini yakip yemleme ve hersey biince 11.5ta isu ve 12,5 uvb.O da buna alisti

Cvp: Hapşırma

Bu iş için iki zamanlayıcı alıp olayı kökten çözmek en iyisi bence. Basit mekanik olanlardan al Berrak. Hatta sen zamanlayıcı almamış mıydın?

senin oda ışık almıyordu diye biliyorum berrak. ışık alsa hayvan direk 07:00'de kuru alana çıkar. kendini ortama adapte etmiş. emrenin dediği gibi zamanlayıcı alırsan çok rahat edersin. bir sakıncası ufak bir ses çıkarması. ben 5 tane dizdim. iç filtreden fazla zırıltısı var. bir ara filtre mi bozuldu diye kontrol etmişliğim var.

Bende uvb ve isitma icin zamanlayici var zaten ve sesi de cok az coksukur.

Zamanlayiciyla ilgili sıkıntım yok;sorun,hayvani odama giris cikis saatlerine gore adapte etmek durumunda kalmam.

Yani sabah 7 aksam 7 lambasi,hem sabah beni uyandiracak hem de aksam 7'den sonra odaya girip cikma sayim arttigindan,hayvani uyandiracak

Evet,gunes gormuyordu. Bu yuzden zaten gunu yonetmek benim elimde.O,lambalara gore algiliyor.

Buyuzden 11-22 saatleri arasi yakmanin ben bir farkini goremedim. Eger birsey kacirmadiysam yazdiklarinizda

O zaman sorun yok. Kendi hareket saatine göre adapte etmişsin. Bu saatler zamanlayıcılarla sabitlendiğine göre sorun yok.

Simdi eve geldim. Bu hapsirma durumunu gozleyecegim.Yalniz eger ileri dereceye geldiginden hapsirsa sanirim devam ederdi.

Herhalde soylediginiz gibi burnuna falan yem kacti veya agzina takilan karides vs

Devam etmezse sorun yoktur degil mi?

Bu arada yuzgec alti yoluklari toparlandi ama pembelik hala var Emre

aytekingoksoy' Alıntı:
o ıslık vs sesler benimkindede vardı açtığım bir konuda ses kayıtlarıda mevcuttur. eğer öyleyse erken daha direk götürün erken teşhiş önemli antibiyotik ile hemen düzelttik

Dinledim. Hayvanciklar resmen miyavlamis. Sevindim erken teshis konulup duzelmesine. Ben hayatimda hicbir kaplumbagamdan boyle ses duymadim coksukur :)

Aytekin in hayvanındaki sesi bende ilk kez hatta yakından duydum. Bendeki enfeksiyonda bu noktada değildi. Oda atlattı şükür.

Hapşırık devam etmezse sorun yok, rahat ol.

O deriler toparladıysa çok iyi olmuş. Pembelik için ne demişti Vildan hanım? Sanırım oda basit bir durumdu.

Yok sebep için gene pişik mi demişti onu unuttum.

Pembelikte azalma var mı peki. Eğer hiç yoksa Vildan hanım ile bir telefon görüşmesi yap derim. Olmazdı bir hafta daha sonra duruma tekrar bakılabilir.

berrak o derilerin içine kum giriyorsa o da kızarıklık yapabilir sürtündükçe. bu deriler kafa tarafında ise kuru alana bir taş koy. hayvan taş üstünde şaha kalkınca lamba direk o bölgeye vursun. lambayı da ona göre ayarlarsın. deriler kurudukça çözünmesi kolay olur.

Kumdan hevesini aldi bu ara,bnlar onceden kalanlar.

Olmadi akvaryumun 1.ayi dolsun konusalim yine

Cem bu hayvan birde taş koyarsan şaha kalktımı gider. Maşallah cam yüksekliğini tam yapmışız.

Kuru alan yan cam yuksekligi ne kadar acaba ?

Yok orada şaha kalkar dediğim lamba tam kafa iç boşluğunu görecek şekilde ön ayakları ile taşa basması taş ortada olacak. Ona göre bir yükseltisi olacak

Taş ortada olacaksa tamam :) Ben yanda lambaya yakın olacak sandım.

Bugun tam bir kontrol yaptim .Yoluk derileri atabilmis coksukur. Pembelikler de azalmis. Popo alt kisminda da vardi yoluk ve pembelik,o da tamamen gitmis. Demek ki dogru yoldayiz =)

Boynunda da coktu,o da temizlenmis.Ama akvaryumun yuzeyi deri doluyor.Bunlari filtre ceker herhalde yani dibe inerler sanirim.

Yüzeydekileri mümkün mertebe gördükçe almaya bak. Genelde dibe inmeden cama falan yapışır. Hem alman filtre içinde faydalı olur, geç kirlenir.
Çok sevindim toparlamasına. Hem o devit masajı hemde bolca yüzme iyi geldi.

Geri