Isıtıcı olmazsa olmazlardandır, özellikle bu günlerde gece ben bile üşüyorum evde ki kaplumbağaların suyu ısıtıcı olmadan çok rahat bir şekilde düşer 20-21 derecelere kadar. Gece zaten lambaları da açık olmadığı için soludukları hava da serin olur. Su normal sıcaklığında olsa bu havanın serin etkisini tolere edebilir ancak su da serin olunca üşütme kaçınılmaz olur. Kusma durumu hızlı yem yeme halinde ya da bozuk, son tüketim tarihi geçmiş yemlerin kullanılması halinde de meydana gelebilir. Ancak iştahında bariz bir azalma varsa ve sudan ziyade kuru alanda vakit geçirmeyi tercih ediyorsa, hareketleri azalmışsa, alt kabukta hafif pembeleşme varsa üşütme ve enfeksiyon durumundan söz edilebilir.
Seyahat konusuna gelince uygun şartlarda götürüp, götürdüğünüz yerde akvaryumu kurma imkanınız varsa yanınızda götürün ancak akvaryumu götüremezseniz kaplumbağalarınızı da yanınıza almayın derim. Isıtıcıyı mutlaka temin edin ve suyu yükseltin az su hem çabuk kirlenir hem de kısıtlı yaşam alanı sunar kaplumbağalarınıza. Kuru alanınızı suyun seviyesine göre yeniden yapmanız gerekcek gibi duruyor. Resim çantalarından uygun boyutta kesip yapabilirsiniz en basit ve pratik yol olarak. Kuru alan da mutlaka olmalı yani.
Teşekkür ederim düşünceniz için, elimizden geldiğince ben oluyum diğer arkadaşlar olsun hepimiz yardımcı olmaya çalışıyoruz.