Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İlk Güneşlenme Kanıtı

Gelmir

Altın 2 Üye
Herkese merhaba,

Hayri ile beraberliğimiz 1 hafta oldu. Son 3 gündür elden de yemek yemeye başlamıştı. Ama evde bulunduğumuz saatler içinde hiç güneşlendiğini görmemiştim ta ki bu güne kadar.

Gündüz saatlerinde eşimde bende evde olmuyoruz. O saatlerde kesin güneşleniyordur diye düşünüyordum. Derken bugün gündüz eve gelmem gerekti. İçeri girince usulca yanına iliştim. Arka bacaklarını havaya kaldırmış keyifli keyifli güneşleniyordu. Tabi beni görüp suya atlaması 1 saniyenin yarısından da kısa sürdü :) Ama artık gözümle de gördüm.

Eğer uygun şartları oluşturursanız, kaplumbağanız siz yokken güneşlenecektir. Siz varken güneşlenmesi de alışmasına bağlı olarak zaman alacaktır. Çift bakılan kaplumbağaların daha rahat güneşlenmeye çıktığını tecrübe etmiştim. Bakalım Hayri ne zaman korkusuzca güneşlenmeye çıkıcak :)

Cvp: İlk Güneşlenme Kanıtı

Biz olduğumuzda güneşlenmesi neredeyse imkansız oluyor sürekli bize doğru yüzmeye çalışıyor ama ayaklarını dikmeleri insanı çok mutlu ediyor :)

Bu çok güzel ve keyifli bir sahne. Nasıl neşelendiğinizi tahmin edebiliyorum :)
Malesef benim slider türlerim hiç insana alışık değil. Birden fazlalar ama hemen suya atlıyorlar. Sanırım fazla insan görmemeleride etken. Ama çizgili kaplumbağamı kuru alanda dahi sevebiliyorum :)

Benim ufaklık uzun zamandır ayaklarını gererek güneşlenmiyor (ayaklarını germeden güneşleniyor) sizinkine keyifli güneşlenmeler. eminim biz evde yokken odayı`da inceliyorlardır. mesela benim ufaklık kuru alan`dayken dikkatimi çekdi odam beyaz olduğu için kırmızı saate bakıyordu. Kuru alan`dayken gerçekden çok şeker oluyorlar

sedatsahin' Alıntı:
Biz olduğumuzda güneşlenmesi neredeyse imkansız oluyor sürekli bize doğru yüzmeye çalışıyor ama ayaklarını dikmeleri insanı çok mutlu ediyor :)

Evet Sedat Bey, gönül rahatlığıyla kayaya çıkmasıyla, sahibine doğru devamlı yüzmesi genelde aynı döneme denk geliyor ve sonra da bu şekilde sürüp gidiyor :)

AEK' Alıntı:
Bu çok güzel ve keyifli bir sahne. Nasıl neşelendiğinizi tahmin edebiliyorum :)
Malesef benim slider türlerim hiç insana alışık değil. Birden fazlalar ama hemen suya atlıyorlar. Sanırım fazla insan görmemeleride etken. Ama çizgili kaplumbağamı kuru alanda dahi sevebiliyorum :)

Evet Emre Bey, açıkçası görünce bütün iş stresim kayboldu :)

Beraber baktığım kırmızı yanaklarım (Baba ve Korkak) yaklaşık 6 - 8 ay sonra kuru alana çıkmaya başlamışlardı. Beni görünce de suya atlayıp yem için kudururlardı. Bu arada onların teraryumu odamda; çalışma masamda, bilgisayarın yanındaydı. Yani hep yüz yüzeydik. Bu yüzden bana çok alışıklardı. Kuru alanda bazen sevdiriyordı bile. Hatta yatağımı da görüyorlardı ve çok kereler sabah olunca beni yatağımda görüp yemek için kudururken "şap şup" sesleri yüzünde uykumdan uyandırıyorlardı. Sonunda yatarken önlerine karton koyuyorlardım uyandırmasınlar diye. Annem de kapımı kapardı :)

Ölüm fanusunda baktığım beneklilerimi ise son senelerinde evde salıyordum, hemen güneşe gidip güneşleniyorlardı. Benekliler çok daha cana yakınlardı. Yanlarından geçerken bile hiç istiflerini bozmazlardı :)

TheNRK' Alıntı:
Benim ufaklık uzun zamandır ayaklarını gererek güneşlenmiyor (ayaklarını germeden güneşleniyor) sizinkine keyifli güneşlenmeler. eminim biz evde yokken odayı`da inceliyorlardır. mesela benim ufaklık kuru alan`dayken dikkatimi çekdi odam beyaz olduğu için kırmızı saate bakıyordu. Kuru alan`dayken gerçekden çok şeker oluyorlar

Yaşadıkları yeri izlemekten çok keyif alıyorlar Alican Bey. Her ayrıntıyı pür dikkat izliyorlar. Meraklı bakışlarını yakalamak çok tatlı oluyor :)

burdaki üstadlardan öğrendim bende o balerin hareketi imiş:)) benim kide yapıyor.bazen yavaş hareketler ile bazende cok hızlı tüm ısıyı vucüdana yaıyor :)) Super bir görüntü:)

Çizgili kaplumbağa akvaryumum odamda olduğu için sabahları bende şıpırtı sesi ile uyanıyorum.

uv'nin pek etkisi olmasa da ısınma ihtiyacını fazlasıyla karşılıyorlar. bugün benimkilerden biri lambayı açık bıraktığım halde akvaryumun alt köşesi çok az güneş alıyor, o köşeye yapışmış sırtını da yanlama vermiş su içinde güya güneşleniyor. yaklaştım kafayı çevirdi bana bakıyor ama istifi bozmuyor. su içinde nasıl ısınacaksa sazan :smile:

havalar biraz düzelsin güneş tam vurmaya başlasın yere temiz bir çarşaf serip salacam odaya bakalım ne yapacaklar. bunu birazda kuru yerde yürüsünler bacakları güçlensin diye yapıcam. hayvanlar sürekli suda.

Çarşafa tırnakları takılır diye düşünürsen muşamba bir masa örtüsü de deneyebilirsin Cem. Aklında olsun.

bende güneşlenme konusuda havalar birazdaha ısındıgında bizim teras 3-4 saat aksam uzerı gunes alıyor. olum fanusunda koyup terasa koysam nasıl olur sizce ? akvaryumuda aynı tarafda akvaryumuda aynı gunesı goruyor ama camdan uvb ısınları gecmıyormus galıba.

süleyman su kısmı gölgede olacak şekilde koyabilirsin. bu sayede bunalırsa suya girer. yalnız başında beklemek gibi bir sıkıntı da var. yoksa kuşlar götürebilir.

ya suyun soğuyacağını düsünüyorum. soğuk suda üşütmek ıstemem. kenarına gölgelık bir yer yapsam. ama su koymasam nasıl olur sizce ?

o su sadece serinleme amaçlı değil aynı zamanda su içmesi içinde gerekli. eğer dediğin gibi bir ısı mevcutsa su sıcak olacaktır yalnız rüzgar ve cereyan olmamasına dikkat et. en tehlikeli nokta odur.

bende ondan korkuyorum. o zaman terasa çıkarma işini haziran temmuz aylarına bırakmalıyım. çünkü en üst kat oldugu için rüzgar olması çok olağan

Hava Sıcaklığı 28-30 derece olmalıki ideal güneşlendirme olsun.

bugun simavda hava 21 dereceydi. 1-2 haftaya o sıcaklıga rahat ulasırız galiba :) hiç olmadı uva lambasını koyarım terasa ya :D

Dün akşam eve girdiğimde bizim Hayri'yi yine güneşlenirken buldum. Bu sefer fotoğraf çekecek vaktim oldu. Zoom yaptığımdan fotoğraf biraz kötü çıktı ama yine de kuru alan keyfi kanıtlandı :)

Not: Gerilmiş arka ayaklara dikkatinizi çekerim :)

mailto:/ajp9gj.jpg

Çok güzel gerçekten. Maşallah :)
Böyle görünce insanın plaja gidesi geliyor. Bu kadarda nispet yapılmaz :)

ben bi denk gelemedim su arka yakları germeye ya :D

süleyman bunu yakalaman ancak küçükken oluyor büyüdüğünde gizlice bakarsan belki yakalarsın. genelde kapı tarafına dönüp güneşlendikleri için hareketi gördüğü anda atlıyor suya. ben kapıyı hafif araladığımda görmek için çaprazdaki vitrinin aynasından faydalanıyorum. tabi onlarda aynaya denk gelirse iniyor aşağıya. :smile:

Geri