Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!berrakerkin' Alıntı:Ne diyorduk o orta kisma.3 tane birbirine yapisik ince tel gibi kisimda,birisi ortadan ikiye ayrilmis.
pid=\' Alıntı:RazZzbu siteye ilk girdiğim zamanlarda akvaryumumu oluşturdum hepsini hallettim fakat tek eksiğim ampuller konusu ben bu konu başlığı altındaki yorumları okudum ama kafam allak bullak oldu hiç bir şey anlamadım doğrusu bu konulara çok yabancıyım. benim 1 tane kaplumbağam var 3 buçuk santim bebek daha. akvaryumumda eksik olan sadece ampuller ama ben neyin daha iyi olduğunu hangisini alırsam daha iyi olur bilemedim çünkü birisi a diyor birisi b diyor biri c diyor. ben Konya'da yaşıyorum akvaryumculara girdiğimde uv, uva, uvb (hala ayrımını anlamış değilim) ampul sorduğumda bana uzun olanlarından çıkarıp veriyorlar bunlar değil dediğim zaman bunlardan başka yok bulamazsın hiç bir yerde satılmaz sadece bunlar var bunlar kullanılır tarzında şeyler söylediler. benim öğrenmek istediğim şey akvaryuma kaç tane lamba koymam gerekiyor ? bana bunlar için uygun fiyatlı tek bir ürün önerir misiniz? birde illaki bu lambalardan mı kullanmak gerekiyor evde kullandığımız ampullerin düşük watt'lıkları olmuyormu ? ( bu üçünün cevabını istiyorum ) yardımcı olursanız beni büyük bir sıkıntı ve vicdan azabından kurtarmış olursunuz çünkü her geçen gün Kaçak için hastalık ve ölüme 1 adım daha yaklaşmak demektir.
RazZz' Alıntı:<"herhangi bir elektrikçiden alınacak soft akkor ampul(buzlu cam) ve uv ampul " > ben şimdi bu bahsedilenleri alsam yazı çıkarır mıyım ?
haklısınız petshop sahiplerinin hiç bir şeyden anladıkları yok tek dertleri para.
bu arada hoşbuldum gerçekten çok güzel bir forum tebrik ediyorum iyiki böyle bir forum açmışsınız.
cem' Alıntı:arkadaşlar geçen gün uva ampul iptal oldu. iki ayda cortladı. bende ucuz yollu ampul arayışına girdim. bu lambayı alan arkadaşlar vardır muhakkak ama almayanlar için iyi bir alternatif. ecolite marka halosoft, uv filtreli, ısı değeri 2900 K (jbl uva lambam 2850 K idi.) anında ısı ve ışık vermeye başlıyor. 2000 saat ömür ve 10000 defa düğme ile aç kapa yapılıyormuş. fiyatı 4.75 tl.
açıklaması: yeni nesil halojen akkor ampul, normal akkorlara göre %23 tasarruf sağlıyor. 52 wattlık ampul 68 wattlık klasik ampulün verdiği ısı ve ışığı göz yormadan veriyor, rahat ortam oluşturuyor. su ile temas olan yerde kullanmayın diyor ama bu sanırım üstüne su damlama olayı yüzündendir diye düşünüyorum. zaten belli bir mesafede olacak. cıva içermez. ve şöyle bir güzellik yapmışlar. eğer beğenmezseniz satın aldıktan sonra 15 gün içinde kutusu ve kasa fişiyle iade edebilirsiniz deniyor.
*