Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Jacob kendisini anlayacak birini arıyor!...

aFriendofJacob

Yeni Üye
Arkadaşlar Jacob kırmızı çizgili bir tatlı su kaplumbağası ve kendini anlayacak birini, yani yeni bir yuva arıyor.

Eşimin ısrarıyla eve kedi alınca onunla daha az ilgilenmek zorunda kaldık. Onun odasını hep kapalı tutmak zorunda kalıyoruz ve bu yüzden arkadaşlık anlamında ilgilenemiyoruz. Sadece suyu değiştirip yemini vermekle de olmuyor bu işler, çok üzülüyorum.

Zaten buradaki forumu görünce çok amatör kaldığımı ve artık büyüdüğü için hakettiği koşulları sağlayamadığımı da farketmiş bulunuyorum.

- İnsanlara çok alışık ve akvaryumundan çıkıp kendisini size sevdirip akvaryumuna geri dönüyor. İnanılmaz sempatik ve interaktif. Kızınca tirip atıp gidiyor, hep sevilmek istiyor, kafasını ayağıma koyup beni seyrediyor, inanılmaz...
- Karides seviyor, bazen yeşillik. Diğer yemleri pek beğenmedi.
- Boyu kabuk ucundan ucuna bir karıştan daha kısa. 15 cm civarı sanıyorum.
- Dişi olduğunu tahmin ediyorum, kuyruğa fotoğraflarda gördüklerime göre kısa çünkü.

Bahsettiğim gerekçelerle bu işi profesyönel düzeyde yapan arkadaşlara vermek istiyorum. Bir ücret talep etmiyorum. İstanbul içinde ben kendim getirebilirim.
İlgileniyorsanız [email protected] a mail atabilirsiniz.
mailto:/28k7wj9.jpg
mailto:/28k7wj9.jpg

Kusura bakmayin ama hayvan hayvanliktan cikmis resmen sahiplendirmeniz en iyisi olur. Umarim guzel bir yuva bulursunuz.

Cvp: Jacob kendisini anlayacak birini arıyor!...

sahiplendirme yapana kadar geniş bir leğene koymanız yerinde olacaktır. hayvan temiz suda dursun. o suyu içiyor. şimdiki durduğu su aşırı kirli bu da göz ve kulak enfeksiyonu olmasına neden olacaktır. suyu bir kap içinde dinlendirerek hayvanı almanız yerinde olur. ısı farkından dolayı üşümesin.

Umarım en kısa sürede sahiplenir birisi.
Lütfen Cem'in uyarısını dikkate alarak o suyu değiştirin :(

80 litrelik plastik kaplardan alinabilir suanlik
Bu hayvana iyi bir yasam vermek isterseniz kuracaginiz kaliteli bir akvaryumla kapinin acik kalmasini saglayabilirsiniz yani kedi ulasamaz birde bu yapildiktan sonra zaten sevmeniz, ilgilenmeniz gerekmez (zaten ihtiyaclarida yoktur evcil hayvan degil yabani hayvanlar bunlar) birtek yem vereceksiniz cunku filtreyede gerek kalmayacak

hepinize bilgilendirmeler ve temenniler için teşekkür ediyorum
- suyu sürekli bu şekilde değil tabi ki, ortalama 1-2 haftada bir değiştiriyorum, o gün değiştirme günüydü ancak
- sadece kedi yüzünden değil, fiziken de daha büyük bir alan sağlamam mümkün değil
- "ilgi istemez, evcil hayvan değiller" evet ama Jacob suyundan çıktığında (canı istediğinde çıkıyor giriyor) hep peşimizde, hep bana doğru bakıyor başını ayağına elime sürtüyor, ilgi istemediğine inanasım yok, yem istediğini düşünerek yem koyduğumda da suya girmiyor peşimde dolanıyor...
- bir talip çıkana kadar geçici çözüm önerilerinize uyacağım, umarım buradan bir talip çıkar, arabayla İstanbul içinde getirebilirim benim için sorun değil

Bu esnada hayvan o kaptan çıkıp evde geziyorsa hem hayvan sizler için büyük sorun. Hayvan için mikrop kapma riski var. O su dışkı, idrar ve parazit yuvası. Eve yayılıyor. Buda evde diğer yaşayanlar için riskli.

Merhabalar,

Ben,size mail gonderen kisiyim (rainbow)

Oncelikle;ben tesekkur ederim,mailim tekrar foruma girmenizle sonuclandigi icin.

Konuyu actiktan sonra giris yapmadiginiz icin,bir gariplik oldugunu tahmin etmistim. Bildirim ayarlarindan email ile bildirilmesi secenegini isaretlerseniz,mail bildirimi geliyor.Ancak ben mail kalabaligi sevmedigim icin,bunu iptal ettim ve kendim giris yapiyorum arada.

Kaplumbaganizin surati benimkine cok benziyor ve karada durma konusunda huylari da.Ancak sunu net olarak soyleyebilirim ki;bu huylar,size verdigim linkteki 60*45*23 luk plastik kaplardan alip,isitici ve tas koydugumda tamamen degisti.Sudan memnun olmadigi icin disari cikmak istedigini anladim.Bir hafta sonra yeni yere adapte oldu ve hic cikmak istemedi..

Yokaa bizimki de sizinki gibi ayaklarda,yatagin altinda,kalerufer mermerinde kisaca disarda saatler hatta gunler geciriyordu.Suya atinca cikmak istiyordu.Size de inanmak zor gelir cok iyi anliyorum ama inanin bu boyle.İlgi ister gorunmesinden ziyade yem yemek disinda suyundan memnun degildir ve size birseyler yap demek istiyordur. Sartlar degistiginde goreceksiniz ki ilginizden bile bunalacak,simarip size arkasini donecek =) Hatta odaya girdiginizde bile surat asabiliyorlar =)

Tekrar hoageldiniz foruma.İnsallah yuva bulur.Ben cok istedim ama benimkiyle anlasamazlar muhtemelen,2 kisilik alan yok diye

zuccy.comda bahsettiğiniz kabı bulamadım, linkini burdan verebilir msnz?

Tabi ki, Hobbylife Tekerlekli Multibox diye geciyor.
Benim aldigim 40 ltlik buydu. Once tasimaz diye korkup 1/2 sini doldurmustum,sonra birer santim yukselttim herseferinde.Maksimum 3/4unu doldurdum.Tasidi. Altta egilme oldu ama kap agirliga gore sekil almis oldu.Tekerlegin donmesinde hicbir sikinti olmadi.Saglamdi da.

www.zuccy.com/Hobbylife-Tekerlekli-Multi-Box-40-lt,PR-33067.html

Ama yeriniz varsa,almisken daha buyugunu alsaniz iyi. Cunku isitici,filtre,kurualan icin tas derken yine hayvanin alani daraliyor. 80 litrelik baska bir ornek mesela;

www.zuccy.com/Hobbylife-Tekerlekli-Multi-Box-80-lt,PR-33069.html

Sitede en fazla 120 litrelik vardi

O kap 60 litre gibi birsey yapar bende 80 litrelik olan var yeni minikleri biraz buyuyene kadar ona attim 65 litre falanda su koydum, pazarda falan bulursunuz rahatca en buyugunden alin gordugunuz
Kabi alinca ornek olmasi icin birkac fotograf eklerim

ben de buldum multi box diye geçiyormuş adı
şimdi...
- 40/80lt tekerlekli kap 20-30 TL
- zemine taş (sonradan asıl koku kaynağı olmasın)
- iç filtre (ne kadar etkin olur?) 15 TL
- ısıtıcı (evim daima sıcak gerek var mı bilemiyorum)
- lamba
- kuruluk üst zemin - bunu nasıl halledeceğim bu hobbylife kapta ?

40 LT 61x38x23cm
50 LT 61x38x30cm
80 LT 71x45x39cm
50 LT ideal gibi, gerizekalı kedim içine düşüp de boğulmasın sonra ya da devirmeye kalkmasın

diğer ürünlerde de link verebilirseniz bu işi sizin tavsiyelerinizle çözmek istiyorum
bilgi eksikliğim nedeniyle hangisi uygun? sorusunu cevaplarken en az 1 ay geçebilir yoksa

Oncelikle ic filtre,yemesine bagli olarak 2 hafta gidiyordu bende. 2 haftada bir su degisimi ve filtrenin sungerini yikama islemi yapiyordum.

Tekerleklerle tuvalete kadar tasiyip, basini kestigim bir plastik su sisesiyle bir kismini aliyordum,tasiyabilecegim kadar su kalinca da kaldirip dokuyordum. Buyuzden daha hacimli olanini da alabilirsiniz.Ancak kediniz zarar gormesin tabi ki.Yalniz kaplumbaga da hareket etmeye baslayacak sartlar iyilesince,kedi ona da zarar vermesin

İsitici ve filtre,alacaginiz kaba gore belirlenecek aslinda.Bu hacme yetecek model alinacak.

Kurualan icin ben Besiktas sahilden,arkadasim da Sile'den normal tas bulmustuk. Onu koyduk. Hayvanin cikmamasi icin duvar kosesine almistim. Tasi da duvar tarafna vermistim.Ki uzerine ciktiginda abansa da duvardan cikamasin diye. Hayvanin susuz kalacagi sekilde 2 tas ustuste koymustum. Benimki biraz cusseli oldugundan ilk basta taslari oynatiyordu ancak son gelen taslari daha cok sevdi ve oynatmadi bir daha

Sularinin sabit 26-27 derece olmasi gerektigi icin isitici herhalukarda gerekiyor. Yazlari az calisiyor sadece.

E27 duylu,60 w kaldirabilecek masalambaniz varsa,isitma lambasi olarak kullanabilirsiniz

Ben bunu almistim. Altina bir kutu koyuyordum kap yuksekte kaliyor diye

https://m.sahibinden.com/classifiedDetail.html?id=163034698&type=active&rnd=2728

Forumda alim satim konusu var bu arada.Maddi olarak zorlanacaksaniz ve 2.el ekipman dusunurseniz,kabinizin boyutu netlestikten sonra ve alacaginiz urun tavsiyelerine gore,buraya da goz atabilirsiniz.

zemin için silis kum alın. çakıl taşları olmaz arasında pislik tutup zararlı bakteri üremesine yol açar bu da göz ve kulak enfeksiyonuna neden olur. kapta büyük olan her zaman iyidir. filtre olarak en azından 10 W gücü olanı tercih edin. kedinin fazla uğraşmaması için kenarlarında boşluk olup çıkamayacağı ölçüde bir sehpa iyi olacaktır. tekerlerin kırılmaması ve sehpanın çizilmemesi için altındaki boşluklar halı veya bez ile desteklenirse yük tekerlere değil tabana biner.

su ısıtıcısı gerekli bu suyun sürekli sabit ısıda olması için lazım. gece gündüz yaz kış arasındaki ısı farkları hayvanın üşümesine neden olur.

Valla bir isiticim bozuk oldugu icin 1 hafta isiticisiz gittin su mevsimde 26 derece gecede sabahta yarim derece ya azaliyor ya artiyor
Bu kaplara silis olmaz hic kum almayin, 80 litre olani alani ve berrak hanimin dedigi gibi duvara koyup 65,70 litre su doldurun tastan kap egilecektir bende sorun olmuyor yanliz gozlemlerime gore cem abinin dedigi iyi olur
Filtre olarak fiyat araligi nedir
Son olarak derece alin duruma gore isitici isini degerlendiririz, bizim ev biraz sicaktir

görerek almak çok önemliymiş internetten ölçülere bakarak 50LT alma niyetindeydim
kadıkoyde multiboxları satan bi yer buldum en uygun olanın 80LT olduğuna karar verdim
bizim ev de sıcaktır o yüzden ısıtıcıyı sonraya bırakıyorum yaz da geldi
simdi zemin taşı, filtre ve kuruluk bakacagim
son halini size resimle yine göstereceğim
plastik kaba ilk geçişti uygulamam gereken bir prosedür var mı ?

kabı ve koyacağın her ürünü tam steril edeceksin. varsa kabı antibakteriyel sabun ile yıkayıp el yakmayan sıcak suda durulama yaptıktan sonra içine soğuk su doldurup bir saati geçkin bekletirsin. sıcak su salınım yapmasına neden olacaktır bu soğuk su ile kap kendine gelir. kokuyu da alır. sonra durulayıp ortam ısısındaki suyu doldurursun. ve hayvan ile diğer şeyleri koyarsın. önceden suyu, varsa bir damacana içinde bekletip ortam ısısını yakalaman yerinde olacaktır. kap pencere önüne yakın olmasın. su ısısının gece ve gündüz sabit değerlerde olması için güneşi görmemeli. hayırlı olsun.

Sevindim 80 lt.de karar kilmaniza,ne kadar buyuk olsa o kadar iyi.

Ben tekerlekli olani bulamadigim icin,netten siparis vermistim.

Aldiginiz kabin yuksekligi ne kadar?Normal tasla kurualan yapilabilir mi diye sordum.

Geri