Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

JBL 6 in 1 Su değer analizi sonuçlarım

asliaral

Bordo Bereli
Merhabalar;

İlgili testi bir kac kez yaptim.

Oncelikle suaki degerlerim; (yanlarina tablodan durumunu yazdim)

No3 100 ( Cok fazla)
No2 0 (Normal)
GH 7-14 (Normal)
KH 3 ( Dusuk ancak dusuk ve normal deger arasinda bir renk oldu)
PH 6,4 (dusuk)
Cl2 0,8 (cok yuksek)

Filtre malzeme degisimi oncesi;No3 250 idi ve biraz dustu.Bugunku su degisimi sonrasi biraz daha dustu ancak yine de tam degerde degil.Acaba su degisimi etkisini ilerde mi gosterir?Neden tam dusmuyor?

GH filtre malzemesi degisimi oncesi 21den buyuk yani cok yuksekti. Sonra 14 ten buyuge indi ve suan su degisimi ile 7den buyuge indi..Bunu sadece gozlem olarak paylasiyorum.

KH 3 Bu filtre ve su oncesi neyse,suanda da o.Neden normale donmuyor?

PH Bu da filtre ve su oncesi neyse,suanda da o.Neden normale donmuyor?

Cl3 Bu da filtre ve su oncesi neyse,suanda da o.Neden normale donmuyor?

zamanla su dengeye gelir bu kullandığın malzemeye bağlıdır. pH değişmez. K potasyumdur. Fosfat veya silikat ex gibi malzeme kullanmıyorsan etki etmez. G'nin açılımını bilmiyorum. Klor zamanla uçar gider. Bekle biraz.

Seachen de nitrate
Eheim lav
Bilyeler
Seramik

Filtre icerigi bu. İlk ikisini full degistirdim.Kalanlari yikayip koydum.

Hayvana zararlari nedir bunlarin yani hayati midir ben bu kismi pek anlamadim.Hani aciklamada bol unlemler var falan.İnsan korkuyor.

Cvp: JBL 6 in 1 Su değer analizi sonuçlarım

bilyelerin yerine silicate ex iyi olurdu da fiyatı uçmuş. düşük pH sert asiditesi yüksek sudur. 7.0 uygundur. potasyum bitki gübresi niyetine kullanılıyor yüksek olması yosun ve algleri coşturup su kalitesini ve sudaki oksijeni azaltır. koku yapmaya başlar. bunu kumun cama bakan yüzetinde ve camlarda zerrecikler halinde yeşillenme veya kahverengileşme ile görürsün. suya kabarcık verilmesini önermemizin sebebi budur. klorda dezenfektan yoğun olması her canlıya zararlı.

Nitrat da hala yuksek. Umarim degerler normale doner.Ne kadar bekleyip tekrarlayayim?

bir kaç günü bulur. sen en temiz bir hafta sonra bak. boş yere harcama kitleri.

Suları tekrar doldur Berrak. Bir hafta sonra tekrar değişmesi gerekebilir.

Saklasaydınya. Bol Su içmeye tekrar başla sen.

Gerek olmaz dedim,yarisindan biraz fazla yenilendi. Seneye kadar da aynisi saklanmaz diye dusundum.

gölge bir yerde sakla güneş görmesin. su doldurmadan çalkalarsın tekrar kullanırsın.

Onerecegim malzeme diatomit carli kedi kumu icinde bulunuyor fiyati 8tl kadin corabi icinde kullanilabilir, su 3 saat bembeyaz oluyor sonra yosunda kalmiyor o sudaki bulaniklikta berrak bir su

Ph icin yavas yavas Ph i 7 den buyuk sularla dengelenirse degisir

Bilyelerin yerine koyabilirsin, onlar zaten bir ise yaramiyor

3 haftadan fazla gecti.Testi yineledim.Degerler tamamen ayni. Hayati midir?

pH oranı yüksek bir içme suyu ile takviye yap.

Gunaydin Cem,

Akvaryum 250 lt ama tepede denge kusaklari icin biraz boslukla 220 falan diyelim.

Tahmini ne kadar onerirsin?

5 lik petler var ya markette. Ph lar yaziyor. Onlardan kac olana bakayim? 5 lik 1.4 lira falan fabrikadan halka olan marketlerde.

pH hala 6 küsürlerde ise 8 civarı olan bir su al. Bu hayvanı rahatsız edebileceği gibi dış filtre içindeki döngü yapan bakterilere de üreme olanağı vermez. Bir defada 4'te 1'ini değişsen dengeyi sağlarsın. Ya da haftalık su eklemelerde azar azar kullan artık ne kadar ekleyeceksen. İstanbul suyu da resmen asit ya.

Haftada 5-7 litre arasi gidiyor sanirim. Bu ara tam takip edemedim

Bundan sonra 1ay yeni sudan alip koyayim o halde?

Bu degisimin;

No3 ve Cl2 ye dusurme etkisi olur degil mi?Yuksekler cunku.

KH 3 ise normalle dusuk arasi bir renk cikiyor hep.

Düşürür tabi içme suyunda klor ve nitrat düşük oranda.

1 ay deneyecegim o halde,yeni yildan itibaren.Haftalik eklemeleri yaparim 5 liklerle. Ay sonu yine olcum alirim

Tesekkurler

Geri