Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

JBL 6 in 1 Su değer analizi sonuçlarım

Prodac' 3. sepete substratı 2. Sepete lav dursun. Zeo carbonu en üste koy.

Sagol. Peki bir sonrakine elimde,

Prodac zeolit, Eheim lav, Eheim substrat kalacak(hepsi de cok adet)

Bunlara ek olarak ne alayim?

Filtre temizliği 2 ay veya az ise substrat dursun lavları harca. Eheim carbon alabilirsin.

6 ayda bir. Toplu alisveris zamanim geldi de, kargo bedeli gitsin diye, filtre malzemesi de alacagim
oyuzden erkenden sordum

Jbl silicate ex ve clearmecte alabilirsin ben zeolitin altına clearmecten bir poşet koyuyorum.

Dun itibariyle; 6 aylik buyuk filtre temizligimi tamamladim.

Bu sefer Allah'a sukurler olsun ki; ilk kez ne dolaba ne yerlere su tasırdim. Gayet guzel sekilde hallettim.

Sepetleri de, filtreyi yanlamasina yere koyup,en uca bir tane koyup sonra uzerine ekleyip, bu sekilde yani ekledikce ite ite yerlestirdim. Bir kerede oldu.

Buna ragmen, ortaliga sactigim hersey ve pislettigi yerlerle, heralde bi 8 saatimi almistir. Ama bunun icinde su bosaltma ve degistirme de var.

Tum katlari sungerleyince; uzerlerinde elyaf koyacak yer kalmadi ancak bosluklarina tiktim hep.

Fluval Zeo Karbon/Eheim Lav/Prodac Zeolite/Seramik

Zeolitleri ilk kez deneyecegim. Hemen bir su olcumu de aldim. Amonyagim ve nitratim iyi su degisiminden sonra.

Bu, yukardaki sekilde kapattigim malzemelerle, suyun nerdeyse tamamini degistirip, damlali test yapmistim.

Amonyak 2.seviyedeydi ve 1.5 ay sonra bugun yaptim, 1. seviyeye inmis.

Bu nasil oluyor?En az cikmasi gereken zaman, su degistirir degistirmez aldigim olcum degil mi?

Steril edilmemiş suda belli oranda amonyak vardır. İçtiğimiz pet şişe içme suların ana kaynaklarında da durum böyle filtreden geçti mi sıfırlanıyor.

Bir sene beykozda aqua diye bir firmanın membasına gitmiştim. Gerçi orada sıra sıra bir sürü firma var. Neyse sterilize edilmemiş kaynak suyundan içtim. Böyle kötü bir su olamaz. Coş suyu dediğimiz su. Öyle ki şebeke suyu yanında şerbet gibi gelir.

Geri