Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

JBL 6 in 1 Su değer analizi sonuçlarım

Üst sepetleri komple elyaf yap. Ben sadece seramikte sünger kullanıyorum. Bundan sonra bir performans bekleme. Ben ayda bir filtreyi temizliyorum.

Tam temizlikte akvaryumda su bırakmayacaksın. Hatta en az iki kez yeni su koyup kumu karıştırıp suyu çekeceksin. Bundan sonrası eziyetli süreç. Sana üçüncüyü alma dememin sebebi buydu.

Sunger yerine neden elyaf?Sungerler baya pislik toplamisti

Sondan 5 cm e kadar almistim tamamen suyu

Süngerden daha kalın halde pislik geçer elyaftan kaçak yoksa sadece su. Ki en üst sepetteki elyafta bile tortu birikimi oluyor.

Suyu az yada çok alma sorun değil. Pislik her daim dipte kalıyor. Kumu da karıştırmak lazım. Kum içinde hapsolan su pislikle birikince asitleniyor.

İlk dip sifonu ile tabandaki pisliği alacaksın sonra kumu karıştırıp yosunlanmış kenarları suya karıştıracaksın kumun dibide yıkanmış olacak. Sonra dinlenmesini bekleyip bir tur daha kalanı sifonla çekip suyu komple alacaksın.

Kolay sanip uzerinde durmamistim ama camlar da fena kurualanda.Debelenip,devitleri bulastirdilar.Sicak sulu yumusak ve sert pecete,leke sokucu tel de ise yaramadi Tirnakla bile kazinmiyor.

Jbl bio bilmemne alsam cozer mi?

Hem tas hem cam

Yok devit yağlı. Çıkarıp deterjanla yıkayacaksın ama kuru alanı kırma riskin var.

Cok agir zaten Ayrica silikonlu taslar var Sabun gitmez vs riskli

Jbl kireci soken cozelti, buna da yarar belki dedim

Taş emdiyse yapacak birşey yok.

1 haftada 1 sise deviti bitirdik.Artik kesiyorum.Onlar da,ben de bunaldik..

Tamam bırak. Hayvanlarda bunalmıştır. Sadece yeni gelende vardı sıkıntı diye hatırlıyorum sadece ona uygulasaydın yeterdi.

Son doktugu kabukta Tonton'da ve Sansli'da da sikinti oldu.O yuzden, bunun gelmesini bekledim,bu is icin

Az once biraz yoldum cocuklari.Devit, etkisini gostermis biraz.Umarim,zamanla da gorururuz etkisini.

Diger ikisi, uvb ve gunes lambasiyla uzun zamandir, yemlemeleri de guzel.Niye duzgun kabuk atamadilar anlamadim

O hepsinde bir olmuyor. Birazda sen yardım edeceksin ben genel kontrolde açılanları çıkarıyorum.

Ben, duzenli olarak bakiyorum ve yoluyorum zaten.

Ama dogada,biri gelip yolmuyor ya.

Hani,bir eksiklikten mi oluyor diye dusundum.Ne bileyim su degeri veya lambamiz mi yeterli degil gunes taklidi konusunda vb?

Merak etme kabuk konusunda bizimkiler doğadakilerden daha iyi durumdalar

mailto:/a3Q5MQ

Maalesef Tonton bugun camlara abanip, lambalara uzanma turlarina basladi

Allah tarafindan o anda sese geldim ve elimi saniyesinde araya soktum.Cama yaslanmis dimdik dururken,geri dusuyordu.Ates gibi lambaya carpip yanacakti Ben elimi soktum ve bana geldi Ben yandim Sorun degil, hemen cektim ama cok huylandim. Lambayi en uca kadar alip vidayla sabitledim. Oncesinde, elimle simule ettim ve degme riski var Ama bu sefer de boyle abuk sabuk birsey oldu.Lamba, cama isi veriyor Ve kurualanin bi kismi karanlikta kaldi.

Bu sekilde de, genel hava yumusar mi acaba,

Yansın önemli değil. Çanağa basıp atlıyorlar. Benimkinin ayakları kızarmıştı. Yine bırakmadı. Bir aya kalmadan düzeliyor. Yumurta dalgası başlamış olabilir.

Normal konumlandırma yap. Köşelere yakın durmasın.

Allah korusun Bunun kafasi,burnu veya gozu gidecekti Massive lamba kenari fena isiniyor Ben bile yandim.

Camdan yere yansima olabilir mi?Veya genel havayi yumusatmaya yarar mi?

Tepeden inen,uygun fiyatli bir lamba var mi aklinda?

Tepeden inen derken, Horoz gibi dandik olmasin. Elimde kaldi orta kismi Kenara dayayarak kullaniyorum. Ayrica mandaldan asinca egildginden, zaten hicbir zaman mandalini kullamamadim

Boyle egilme ihtimali olmayan guclu birsey olsun Akvaryumla duvar arasi yerlestirebilirim, masa lambasi da olsa Yani sigan olcude olursa.

Artik duzgun bir lamba almam sart oldu

http://m.ikea.com.tr/urun-katalogu/aydinlatma/masa-lambalari/60370183/tertial-calisma-lambasi.aspx

Bunun ucu nasil duruyor anlamadim Mandala benzemiyor

Duy ne acaba? Elimde bir suru 27 duy ampul var

Cvp: JBL 6 in 1 Su değer analizi sonuçlarım

tekzen ve koçtaştakilere bir göz atın sanırım siz lambader tarzını kastediyorsunuz

Lambader sabit olan sanirim Ama evet, onun gibi uzun ve uclari vidayla sabitlenen Bu, yukardaki gibi ama sorduklarim konusunda netlesemedim

http://m.ikea.com.tr/urun-katalogu/aydinlatma/yer-lambalari/00215307/hektar-yer-lambasi.aspx Bu super ama pahali

Benim istedigim; ayni boyle dimdik duran ve ucu one dogru, tepeden inebilen bir lamba ancak bu kadar uzun olmamali alti Cunku yerden inip bosuna pahali olacak Onun yerine boyu 50 cm kadar olsa, 30 cm lik kurualan yuksekligimde, yuvarlak ayak kismini, duvarla kurualan arasina tikarim Tepeden de uzatirim diye dusundum. Deveboynu veya yer lambasi diyince, bu tarzlar geliyor. Masa lambasi veya mandalli diyince de, kisa olanlar geliyor Horoz benzeri. Bu ikisinin karmasi birseye ihtiyacim var Gorsel veya magaza adi paylasirsa gorenler, cok sevinirim

http://m.ikea.com.tr/urun-katalogu/aydinlatma/yer-lambalari/00110640/lersta-yer-ve-okuma-lambasi.aspx

Bunun fiyat uygun ama ayak kismini koyacak yer yok Uzun gelir bana boyu

http://www.avmdeposu.com/masa-lambalari/965-forsa-krom-akordiyon-masa-lambasi-ikea.html Sanirim tam anlatmak istedigim bu Ama ayagin cap kismi sigmayabilir,olcmem lazim

Geri