Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

JBL 6 in 1 Su değer analizi sonuçlarım

İçindeki bakteriler ölecek bunlar suya salınabilir. Böyle birşey yapacaksan ya iç filtre ile suyu çevir. Yada malzemeleri komple çıkarıp elyaf sünger kullan sadece sonra elyafları atıp süngerleri iyi yıka.

Mikrobik bir durum mu var yoksa kullanma.

Zeoliti suya tutacaksın kırıntı toz gidince temizlenir. Prodac'a gelirsek onu poşete dök sudan geçir ufak tozlar gitsin ama fazla değil. Hatta maşrapaya bandırıp çıkar fazla suda bekletme fayda veren şey o kahverengilik akvaryuma geçtiğinde yosun alg oluşmasına izin vermiyor. Elyaf içinde olacağı için gözle görülür bir salınım yapmıyor.

Ikisi de Prodac

Okey, sagol.

Yanlis mi hatirliyorum,sen birisi icin kendi posetine koyma demistin?

Lav-Denitrat-Nophos-Seramik ile kapatayim diyorum.Siralama uygun mu?Ustten alta.

Zeoliti bir sonrakine deneyecegim.Bu eski lav ve denitrate bitsin artik

Zeolitin kendi poşeti kalın sepete sığmıyor ve yayvan olma imkanı yok zorlarsan sepeti kırarsın bence ben başka torbaya koyup yaydım.

Sıralama uygun. Ben percel'in manfashi filter diye bir ürününü aldım. Lavın ufak hali gibi seramik, zeolite, lav taşı üçü bir arada özelliğe sahipmiş. Ama akvaryumda 1 hafta ağır nemli kum kokusu yaptı. Yarın suyu yenileyip kokuyu azaltacağım.

Pencere açıp havalandırdım sürekli şimdi az oranda var suyu yenileyince o da gider.

Bugün prodac no phospate'ın tek poşeti ile jbl clearmec'in bir poşetini aynı sepete koydum.

Prodac'ı torbaya koyup bağladıktan sonra suya tuttum ilk koyu kahverengilikten sonra renk açılıyor. Bu yeterli. Fazla yıkamadan alıp filtreye koy.

Kagidinda 3 dk demis Ben 1 dk ancak tuttum Dedigin gibi acilmadan renk

Yine cimrilik yapmayayim dedim,2 poseti de koydum. Fazla fazla oldu ama malum 6 ay acmiyorum.3 yada 4 ayda degistirin diyordu

Yaa bu sefer hersey guzel gidiyordu Dolabi da,odayi da suyla batirmadim.Ama cikis borusunun ucu sıkıstı. Saatlerim gitti.Elim koptu artik Annem de yapamadi. En son Allah'tan uyan bi pense benzeri sey bulduk da oldu. Nedense hic sorunsuz kapatamiyorum Annem de gorunce, aman bunla ugrasilmaz diye gozu korkuyor Bana birsey olsa,hayvanlar kabi boylar valla.

Derecenin alt kisminda civa ve uzerinde kirmizi tutmak icin yeri var ya Ordan sizmis heralde,4-5 tane bilye, firfir geziyorlar Birsey olmaz degil mi?Camda cizik yok

Filtre,5'ten beri falan calisiyor Kac saatte klor ucar?240 litre falan dolu

Son olarak,bitki yapraklarimi,akvaryum silikonuyla tutturabilir miyim?Surekli kopartiyorlar

Derecenin sıvısı mı akmış. Aktıysa çıkar civa zehirlidir. Şimdilerde bazı derecelerde alkollü çözelti ileyapıyorlar ama riske gerek yok.

Su havadan akıyor ise ertesi güne birşey kalmaz.

Borulara pense ile girişme kırarsın.

O giris vanasinda birsey var Gecen sefer de oldu ama bu kadar olmadi Digeri de ayni ama kaygan Bu hep sıkısıyor Ben sonuna dek kapatmadim ki bir kere, hortumu cikardim,koydum kenara Yani tuhaf

Yaa kirmizi kizim duruyor ama 3-5 bilye obur taraflara kacmis .Civanin cam disindaki halini gordum Oyle degil Bunlar sert misket gibi Camda hicbir cizik vs yok ama

Evet yukardan verdim suyu ama gece uyumak icin asagi alirim

Yaa bi test yaptim Nitrat dustu okey. Ama amonyak azicik artti Bu nasil is?Malzemeler 2 saat falan bekledi diye mi acaba?

Bi de bitki sorum vardi

Kizim degil kisim

Su zamanla kuruyup kireç bağlarsa boruların çıkması zorlaşır.

Derece ile ilgili dediğini anlamadım. Resmi görmem lazım.

Döngü yapan bakteriler niyazi olmuş olabilir. Nitratı ise malzeme çekmiş. Ben substratı kovaya akvaryum suyu koyup iş bitene kadar içinde bekletiyorum. Ne kuru yerde bekleyecek ne de şebeke suyu ile yıkayacaksın.

Foto yolladim Incecik birsey,burdan atilmiyor

Evet bu sefer dalginlikla klorla yikadim ama akvaryumda 5 cm den fazla su var ve ordaki baktriler uremiyor mu? 1 ay sonra mi duzelmis olacak simdi? Sirf bu yuzden amonyak yuksek cikar mi ama yaa o kadar su degisti?

Ne dersin silikonla yapistirayim mi bitkiyi?Zarari olur mu?

Şebeke suyunu akvaryuma doldurduysan zaten gider hepsi.

Silikon işini boşver ben o kadar yaptım yine parçalıyorlar. Uğraştığına değmiyor. Ben de son bir bitki kaldı. Gerisini attım bu da iyi durumda değil bundan sonra bitki almayacağım bir daha.

Hayvanlar yutarsa problem olur.

Bitki streslerini aliyor ama dedigin gibi hallediyorlar.Guzel bir bitki bulursak,tavsiye edelim,ipeksi ve kopmayan.

Bir oncekinde de boyle yapmistim Akvaryuma sebeke suyu doldurdum ve bir gun hayvanlari kapta tuttum.

Ondan oncekinde pet siseler biriktirmistim ve dinlendirdim 2 gun ama deli isi oldu

Herkes boyle yapmiyor mu anlamadim

Ilk gun su berrakti ama artik beyaz renkte bulanik. Yani bulaniklik, uzaktan beysz renk gibi duruyor.

Devit , yapiyor olabilir mi?

Hayvanlari suya atmadan, epey yikiyorum ve peceteyle siliyorum ama o igrenc sey, asla tamamen cikmiyor

Su yuzeyinde hafif parlaklik var ama bulaniklik fena

Sabaha da cok az duzeliyor

Tamamen ceker mi acaba?Bir de zarari olur mu?

Devit yüzeyde kalır. Denitratı iyi yıkadın mı ? Bir de sünger yerine elyaf serdin mi ?

Bunu şebeke suyu da yapar çaresi carbondur. Ya da clearmec

Sanirim soyle yaptim, lav ve denitratli sepetlerde sunger ve bosluklara eltaf yerlestirdim.

Seramikle sunger

Ve Nophoslu kata da sunger degil yalnizca elyaf koydum diye hatirliyorum.

Ilk gun besberrakti su.Devitten eminsen, gercekten cok ilginc. Cunku, hep ayni sekilde yaptim sepetleri su ana dek..

O kadar da eselemiyorlar kumu, takip ettim

Suyla alakasi oldugunu sanmiyorum. Cunku, gunler gectikce boyle oldu.

Sence temizlenir mi?

Geri