Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

JBL 6 in 1 Su değer analizi sonuçlarım

Cvp: JBL 6 in 1 Su değer analizi sonuçlarım

Yeni cikan veya son 1 senede deneyimlediginiz disfiltre malzemeleri var mi arkadaslar?

Bir sepetim seramik.

Diger 3 sepet icin,onerilerinizi alabilir miyim?Alisveris zamani geliyor =)

Ben bugün juenden jbl clearmec ve silicate ex'e alternatif prodac ın silicate ve fosfat önleyici bir ürünü ile jbl tormec ve lav taşı zeolite karışımı gibi bir ürün olan percell manfashi stone diye birşey aldım.

Bir kullanimlik seachem denitrate ve eheim lav kalmis elimde. 3.sepet icin jbl clear mc kullanmistim en son. Durum iyi.

Simdi 3 sepete birer yeni malzeme ve nirtat+lav oldugu icin,sadece 3.sepete birsey alacagim.

Daha once denediklerin var mi? Prodac bana iyi bir marka gibi geliyor.Bak o iri karideslerden hala cok memnunum.Kutunun yarisina geldik, ne tas ne sivri hicbir kotu sey cikmadi icinden.Karidesler de gayet yumusak,tirtiksiz.

Daha once denedigin seyler var mi peki,altenatif markalardan?

Yazdığım ürünler juende ucuz. Clearmec hariç diğer ikisini kullanmadım. Hepsi 3. Sepete konuyor.

Odontochelys' Alıntı:
1)Biyolojik filtrasyon için JBL Micromec kimyasal filtrasyon için JBL Clearmec Plus + JBL SilicatEx
2)Biyolojik filtrasyon için Eheim Substrat Pro + Eheim bioMECH kimyasal filtrasyon için Seachem HyperSorb

Odontochelys' Alıntı:
1)Biyolojik filtrasyon için JBL Micromec kimyasal filtrasyon için JBL Clearmec Plus + JBL SilicatEx
2)Biyolojik filtrasyon için Eheim Substrat Pro + Eheim bioMECH kimyasal filtrasyon için Seachem HyperSorb
[/quotee

Tesekkurler.
Bunlar icin,kacinci sepet uygun acaba?
Bir de bir sepete kimyasal ve bir sepete biyolojik malzeme koysam, bir sepet seramik ve kalani ne ole desteklemem uygun?

cem' Alıntı:
Yazdığım ürünler juende ucuz. Clearmec hariç diğer ikisini kullanmadım. Hepsi 3. Sepete konuyor.

Tesekkurler.
İlk 2 sepete aynen devam et mi diyorsun?Denitrate'a bosa mi para veiyorum acaba dedim.Sanki aciklamasi bizim suya uygun degil gibi.

Denitrate' da iyi ama kilden yapılma zeolitler daha randımanlı geldi bana. Jbl ammo piyasada yok artık. Pahalıydı zaten. Prodac veya hydor zeolite bulursan al birkaç kutu. Bunlar kilden yapılmadır.

Seramik az geliyorsa fluval veya hydor seramik alıp uygun miktarda takviye yapar boşlukları kaparsın. Bu sinterli kiri emer. Bunları sıcak su ile yıkayarak 6 ay-1 sene arası kullanıp atarsın.

Yalniz ben 6 ayda 1 aciyorum.Zeolite bozulmaz mi?

1. Sepet : Seramik
2. Sepet : Bakteri kültürünün tutunabileceği yüzey alanı geniş biyolojik filtrasyon malzemesi
3. Sepet : Amonyum,Nitrit,Nitrat ve Fosfat gibi maddeleri absorbe edebilecek kimyasal filtrasyon malzemesi
4. Sepet : Sünger ya da elyaf gibi mekanik filtrasyon malzemesi

Denitrate bozuluyor mu ? Buna olmuyorsa zeolite birşey olmaz. İkisinin işlevi aynı biri taş biri kilden yapılma.

Bozulani nasil oluyor bilemedim ki.Zeoliti zararli diye duydugum icin, eskiden hep ay gecince cikardim.

Yalniz ben lav ve denitrati hep tamamen yenileyerek kullandim.6 ayda bir tumunu degistiriyorum.

Hiçbir zararı yok sadece işlevini yitirir. 6 ayda bir değişmen sağlıklı olanı. Lavın ömrü daha kısa ama filtreyi açmadığın için 6 ay kullanmada sakınca yok.

mailto:/evcil-hayvan/fluval-zeo-carbon-karbon-zeolit-karisimi-2100gr-208466525  

Kullanan var mı? Kaçıncı sepetlere uygun?

cem' Alıntı:
Ben bugün juenden jbl clearmec ve silicate ex'e alternatif prodac ın silicate ve fosfat önleyici bir ürünü ile jbl tormec ve lav taşı zeolite karışımı gibi bir ürün olan percell manfashi stone diye birşey aldım.

Bir yazım hatası mı var acaba?Bulamadım ürünleri google.da

Cvp: RE: JBL 6 in 1 Su değer analizi sonuçlarım

cem' Alıntı:
Prodac No Phosphates 200 Ml demek istemişsin sanırım 1.ye. 2.yi  bulamadım şuan Juen'de.

Bu Prodac'ta , açıklama kısmında yazana bakılırsa [size=x-small]125 ml ürün 500 litre tatlı su akvaryumları,  diyor. Yani biz bu kutuyu 4 kez kullanabileceğiz.Doğru mu bu yoksa abartı mı?[/size]

Bu arada Fluval zeo carbon'un fiyatı,Eheim lav  ve JBL clearmec ile aynı aşağı yukarı.

Ürün bu
mailto:/Product/prodac-fosfat-ve-silikat-giderici-akvaryum-filtre-malzemesi-200-gr/JPM006533?kat=242

Cvp: RE: JBL 6 in 1 Su değer analizi sonuçlarım

cem' Alıntı:
Ürün bu
mailto:/Product/prodac-fosfat-ve-silikat-giderici-akvaryum-filtre-malzemesi-200-gr/JPM006533?kat=242

Evet, sağol.Aşağıdaki nota göre mi kullandın? Öyle ise, bu kutu 250 lt akvaryum için 4 kez yeter.

Diğerini bulamadım ama Cem JUende?

Linkini attığım Fluval zeo karbona ne diyorsun?

[size=x-small]* 125 ml ürün 500 litre tatlı su akvaryumları, 250 litre deniz akvaryumları için yeterli gelmektedir.[/size]

Fluval zeo carbonda lav substrat kullanmayacaksın. Çabuk kirlenen su için iyi ama 3 ayı geçirme. Hayvanlarda iştahsızlık yapıyor.

mailto:/evcil-hayvan/prodac-filterlav-700gr-195262065 Şunu denemiş miydin?

mailto:/evcil-hayvan/prodac-aquacil-700gr-pasifikpet-107753254

mailto:/evcil-hayvan/prodac-carbone-attivo-250gr-pasifikpet-205347835

Üçünüde kullanmadım.

Cem, Prodac zeolite 700 gr üründe 120-150 lt akvaryum diyor.Sen, 2 kutu mu koyuyorsun?Bendeki de 250 lt akvaryum? Ve 6 ay duracak içinde.

Geri