Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

JBL 6 in 1 Su değer analizi sonuçlarım

Asidik suda olabilir ama öyle bir suda senden önce hayvan haşat olur.

Bir sorunum daha var.Daha once de yazmistim.Dereceyi isiriyorlar surekli.Ardarda. Yazin cikardim en son ama simdi malum lazim,isiticiyi da kontrol edecegim hem.

Buna nasil bir koruma koyabilirim?Korkuyorum, Tonton'un kopartacak kadar buyuk ve kuvvetli gagasi var.

Plastik vb akliniza gelen bir oneri var mi?

Gorsellik sorun degil, yeter ki huzur bulayim.Sabahlari da aksamlari da karanlikta saatlerce isiriyorlar

Liya LY-301 ve Boyu 01 marka /model iki derecem var.

Boyu'ya bir yerde civali bir yerde kursunlu demis.Digerine yalnizca kursunlu gordum.Fark nasil anlasilir?

Boyu bt 01

Mango kökünü üzerine diklemesine derece üzerine yatır. Ölçüm sabit olunca dereceyi çıkarıp mangoyu kuma yatırırsın.

Cıva ağırdır. Sonuçta ikiside kırılsa zehirlidir.

Mango bizde surekli hareket halinde =))) Uzerine birsey koymak istiyorum ama aklima gelmiyor. İkisinin de ureticisine baktim,kursub diyor ama eskiler civa olabilirmis.

Kursun sanki birsey yapmaz gbi aktarmislar forumda ama bence de yapar

Ne kaplayabilirim,senin hayalgucun genis,bulursun belki birsey .Eskilerde kaset kutusu falan olurdu ama zarari olur muydu bilmem

Kargolari sardigimiz,citlayan plastik yuvarlak yuvarlak seyler var ya.Onlara sarsam,dokunur mu plaatik?

Bir de dijital termometreler varmis ama olcumu nasil bilemedim.Onlarin kalitelisi pahali bir de.

Cem aklima ne geldi.Fazla disfiltre borusunun icine koyup, alttan cikmamasi icin tipasini da ekleyip,vantuzla cama yapistirmak.

Kaydirmasalar yan da olurdu ama iki tipa yok.

Dik olursa kuma gomerim hem

Cvp: JBL 6 in 1 Su değer analizi sonuçlarım

Diger derecem biraz daha kalindi ama ben boru icinde su da gecsin diye,1-2 mm falan ince olani koydum. Boruyu sokseler bile,yukari ucunda tipa var,asagi ucundan ise cikmiyor,borularin birbirine gecme kismi daha dar. Suyun itmesiyle derece yukari dogru cikti. İlk basta boruyu,yan koyup tutmac yaptim ama aninda yamulttular. Derece de icinde donunce,gorme alanim kisitlandi. Valla boyle super oldu. Suanda isida bir sapma da gormedim.Sifir risk.Bilsem direk konu acardim =))

mailto:/e6odpj.jpg

Mangoyu dik şekilde üstüne dayadın mı ellemiyorlar. Birde derecenin alt kısmını kuma gömüp dene. Mango yerine taşta yatırabilirsin. Naylon poşet olmaz.

Benim mango hafif ve surekli altina girip,ziplata ziplata gezdiriyorlar.O dedigin mumkun degil.Ya sizin mangolar buyuk veya agir yada bicimli ve bir yere sıkıstırabiliyorsunuz

Altini kuma gommemi, kaymamasi acisindan mi dedin?

Aslinda oyle yapacaktim ama kumu da eseliyorlar,daha cok takarlar diye yapmadim.Bir nedeni de, icine su alsin,isiyi duzgun versin diye.

Tasla yapabilirim sabitlemeyi,aynen.Ama tutmac olmadiktan sonra ha dik ha yerde onemsiz dedim.Tutmac olabilseydi iyi olacakti

Kırmızı rengi görmesinler diye altını kuma sok dedim. İç filtren varsa veya ısıtıcının arkasına koy o zaman.

Kirmiziyi gormeden ben nasil gorecegim isiyi :)

İc filtre yok.İsiticiya da yapistirirsam dogru olcmez diye dusunuyorum.

Sen niye begenmedin yerini =))) Onemli olan isiramasinlar yeter.Simdi boruyu isirdilar mi,nasiplerini aliyor agizlari,uzun sure gelmiyorlar.Ama derece dislerine goreydi,agizlarina sigiyordu.Birakmiyorlardi.

Alt kısmındaki kırmızıyı dedim. Çareyi sen bulacaksın artık.

Hee pardon.Yok canim yaa bunlar tepesini de isiriyor.Hatta genelde tepeyi.Yani rengi gorup gelmiyorlar. Sinirli hayvanlar,arada takiyorlar kafaya.Ziyaretten geldik simdi mango yer degistirmis yine.Ondan almislar hirslarini =))Bazen de bitkiyi yoluyorlar ustuste.Ceken birsey yok yani tamamen zevk icin sariyorlar.

mailto:/evcil-hayvan/hagen-marina-cam-akvaryum-termometre-yuzen-tip-186275304
ben bundan kullanıyorum başta biraz uğraştı ama artık ilgilenmiyor bile.

elde olan termometreyi basit şeffaf tükenmez kalemin içi sökülüp takılabilir sığıyorsa, sığmazsa plastik diş fırçaları için tam boy kılıflar oluyor onlara koysan olmaz mı ki? vantuzla sabitlersin?

ha benim termometrenin yazıları aşırı küçük bildiğin karınca duası bu arada.

Yuzen termometre dedigi nedir?Benimki de ayni bu boy.

Fikirlerin iyi ama tukenmez kaleme ince boylar sigar,dedigin disfircasi kutulari var ama aklima boru gelince gerek kalmadi.

Tetra ex1200 dis filtrenin, fazla bir borusu vardi.Onun icine sidgi. Sadece gecen vantuzu sokmuslerdi ama bir daha olursa iki tane eklerim,sorun degil.

Derecesi kirilan cok kisi gordum google.da, kaplumbagalar buyudukce ceneleri kuvvetleniyor.Bence simdiden dikkat etmek lazim,gun icinde degil genelde karanlikta ve ozellikle gun isigi yanmadan once sariyorlardi.

Akvaryum basucumda oldugundan, birebir isiriklari duyuyordum.Feci inatcilar.

Yazilari kucuk oldugundan, 28 i gecince kartonu farkli renkte diye, ben artik uzaktan o renge yaklasmasina bakiyorum civanin. Yoksa milim milim yapmislar,dedigin gibi zor oluyor.

dşında bir kılıfı daha var o şekilde suyun üstünde duruyor altada boncuklardan ağırlık koymuşlar dik duruyor hillme eskiden buna kafa göz dalarken kabın içinde akıntıyla gezer halde buluyordum, ısırıp kırabilcegi bir malzeme değil

Kirilma riski yoksa,guzelmis. Benimkiler de hic pesini birakmazdi kesin bunun :)

:) Kendi kendilerine buluyorlar zaten surekli bir ugras.Bir gun mangoya akvaryum turu attiriyorlar,bir gun bitki yapraklarini yoluyorlar,bir gun borulara saldiriyorlar.Gercekten bunlar sinirli hayvanlar =)

5.ay sonu testleri yeniledim.Skala renginden; nitrati okumak zor.Pembelik seviyeleri var ama anlasilmiyor acikcasi skala.

Nitrit ise, skalalarda acik pembeden basliyor ancak bende siyah veya koyu gri hep.

Beni sasirtan; amonyanta dusus var.Ancak bunun icin sebep yok.

1.ay sonu azken, 3.ay sonu yukselmisti, suanda yani 5.ay sonunda yine 1.ay sonu gibi, daha dusmus.cikti. (6.ay sonlari filtreyi aciyorum)

Bozulma olabilir mi?(Damlali test)

Geri