Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

JBL 6 in 1 Su değer analizi sonuçlarım

Ek bilgileri vermeyi unutmusum. Filtre temizligi yapali 5 ay oldu. 1/2 su degisimi yapali 5,5 ay oldu.

İcindeki malzemeler ise;

1.Lav
2.Seachem de nitrate
3.Bioball
4.Seramik

Cvp: JBL 6 in 1 Su değer analizi sonuçlarım

De nitrate amonyak donusturuldukten sonra nitrit veya nitrat olarak yok eden bir urundu sanirim bu nedenle direk olarak amonyagi yok eden bir zeolit kullanman daha iyi olur ve amonyak sorununa cozum olur, cem abi jbl ammo yu oneriyordu sanirim ancak prodac urunlerinden memnunum.

Tasin tamamini yikama yarisini birak derim guzel bakteri kulturu olusmus.

Lav ve Denitrate ikisi icin de mi dedin?

Ammo ve Prodac zeolite bulamadi petshop.Bir sonrakinde yine soracagim (Prodac urunu derken zeoliti kastettin sanirim)

Hayir berrak lavda ureyen bakteriler nitriti nitrata ceviriyor yani nitritin az olmasi aubstratta bakteri kulturunun olustugunu gosterir, nitratin fazla olmasi seachem de nitrate in calismadigini gosterir bunun sebebini arastirdim forumlarda yuksek debi deniyor yani bence bunu kullanmayi birakip direk amonyaga etkisi olan bir urun almalisin, nitrat okadar olumcul degil ayrica sende ki miktarda cok fazla degil dedigine gore.

UPS in garanti belgesi faturadaymis bende bunu kaybettim yani garanti belgesi yok zaten oyuzden de iade edemiyorum, kutusu poseti hersey var ama.

Ornegin jbl ammo ex ozellikle NH4 u dusurmek icin olan bir urun yani bunu kullanabilirsin yada prodac dedigim aynen prodac zeolit.

bugün alanyaya geldim. yolda olduğum için foruma giremedim haliyle.

berrak clearmec'in iki poşetini de kullan suya tutup tozunu çıkar ama kahverengi rengi gitmesin. dikkat et yırtma torbası incedir. bunu koyacağın sepetin alt ve üstünde elyaf olsun. gerekirse yani sığmazsa bu sepetten süngeri çıkar.

ben amonyağı sarılık ortaya çıkınca anlıyorum. hepsi o. kitlerle uğraşmıyorum.

ups için garanti belgesine gerek yok. akünün ömrü bitince yeniliyorsun garanti kapsamında değil. elektrik kesildiğinde akü devreye girmiyorsa yani elektrik gittiğinde devreden çıkıyorsa akü bitmiş demektir.

İyi tatiller Cem.

Clearmec ile Silicat temizlenişi aynı o halde. Onda da 2 elyaf mıydı?

Sarılık var ama mangodan mı vs kestirebilecek tecrübem yok. Dediğin gibi,akvaristler test yapmadan çoğu şeyi anlayacak duruma geliyormuş zamanla.

Genel olarak 2. el tercih etmiyorum.Alisarp'ı tanıdığım için tercih ettim ancak garantisi devam etmiyorsa, bir sorun çıkarsa da tamir vs gerekir, bu da kötü. Malum ısıtıcı 1 sene çok
iyi gitti sonra sapıttı.Düşüneceğim o konuyu,zaten şuan hemen alamam. Alisarp sen bir ilan aç istersen, sana da engel olmayayım.

Acaba akvaryuma özel, yalnız elektrik dalgalanması değil de, aleti de uzun süreli çalıştırmaya yarayan bir ürün var mı? http://www.acdc.com.tr/tr/akvaryum-upsi.htm mesela normal ups mi yoksa farklı mı? Bir de bahsettiğin aküler ne kadar süre gidiyor ve değiştirme durumunda ücreti nedir?

Test sonuçlarımı beğendin mi Cem? 5 ay için normal sanırım : ) Bİr de şu referans kiti hakkında fikrin var mı, acaba doğru mu düşünmüşüm?

Bir de sonradan farkettim,amonyak kitinde havuz suyu diyor.Gerçi havuz da tatlı su ama bilemedim. Yalnız normal suya da yaptığım için, değerler doğru diye düşünüyorum. Normal su ilk seviye benimki 3.seviye çıktı.

evet her ikisinde de altlı üstlü elyaf olması iyi olur. 3. kata koyduğum için alttaki elyaf seramik ve onun üstündeki süngerden kurtulan kirleri de tutmuş olur. uzun süreli çalıştıranlar var ama pahalı ve parçalarını sadece o firmalardan temin edebiliyorsun. alisarpın gösterdiği ürün ve bendeki aynı model aküye sahip ve yapı marketlerde de bulunuyor. ben bauhaustan alıyorum. 40 tl'ye almıştım. şimdi fiyatı ne kadar bilmiyorum. eskisini oradaki pil dönüşüm kutusuna attım. 2 sene kullanabiliyorsun. yenisini takması kolay kablolar geçme vidalarını söküp eskisini çıkarıp yenisini takıyorsun ama pozitifve negatif kutupları karıştırma ve önce negatifi takıp sonra pozitifi takacaksın. kırmızı renk pozitif. kablo uçlarına değme voltaj var. çarpmasın.

amonyak azalıp nitrat yükseliyorsa zeolit işlevini görüyor demektir.tersine amonyak yüksek nitrat düşükse ya filtre malzemesini yeni koymuşsundur daha randıman alınmamıştır yada uzun süre kullanıyorsan zeolit işlevini tamamlamıştır değişmek gerekecektir.

Suan ikisi de yuksek ama verilen kitteki tablo degerlerini baz alirsak; nitrat max, amonyak bir onceki degerde.

şimdi sizin bu yaptığınız iş ne işe yarıyor başından beri okuyup takip ediyorum ama hiçbişi anlamadım?

=)))))))
Bi suru para bayilip dis filtre icin malzeme aliyoruz.Sudaki degerleri korumak,temizlik ve bakteri kulturu olusturmak icin.

Bunlar dogru calisiyor mu diye degerleri test ediyoruz Simdi test kiti aldim Dofgru malzemeleri bulana dek test edecegim.Sonra bir daha almam zaten.

Nitratin yuksek olmasi cok garip cunku de nitrate kullaniyordun bunu kesin degistirmelisin direk NH4 e etki eden birsey al amonyak dusecektir ozamanda nitrat yuksekse bir cagre dusunuruz, dedigim gibi lavin bir kismini yikama guzel bakteri olusmus ki nitrit nitrata cevriliyor, nitrit ve amonyak fazlaligi tehlikelidir nitrat okadar cok degil.

Aslinda garantisi devam ediyor ama belgesi yok, ben normalde satmiyorum belki bir ara kullanicak sey bulurum diye, evde bos bos duruyor.

Alanyada kale tırmanıyorum iflahım söküldü. Adamlar bir de zırhlı çıkıp inmişler.

Alisarp televizyon, buzdolabı bilgisayar ne bulursan ona tak.

O kale fena Cem.Ama biz cikisi aracla,donus belli saatte kapandigindan,yuruyerek yapmistik.Sen zor kismina girmissin isin=)

Valla daha onceden de yine nitratim coktu. Ama malzemeler ayniydi.Ozaman da bu konu basligidaki 6 in 1 test ile olcmustum. Demek ki dogruymus.

De nitrate bana yaramadi mi acaba anlamadim

Suan elimde 1,5 lav 1,5 denitrate 1 silicat 1 clearmec var. Bi de ball ve seramik. Bumlarla karisimlar yaparak testlere devam edecegim.Tabi gelirse Ammo ve Prodac zeo.yu da ekleyecegim

Berrak dedigim seachem firmasi de nitrate urununu bizim gibi yuksek debili filtrelerde onermemis ve ozelligini yiyiriyor demis hatta baska urunlere yonlendirmis yani bu sonucu makul olarak karsilamak gerek

matrix daha çok havuzlar ve büyük alanlar için kullanılıyor dolayısıyla daha uygun.

Sularinda,ellerimin buzusmesi neye dalalettir?Parmak uclarim ozellikle.

Gecen sene de, sudan elimde birsey kaliyor gibi oluyordu.Mesela tuz gibi.Yani tuz degil,hisse ornek olarak verdim.

El su içinde çok kalırsa parmaklar büzüşür. Diğer dediğini bilmiyorum.

Cok kalmadi,o yuzden tuhaf geldi.Kivircik veriyordum,degsem degsem suya toplamda 20 saniye degmemisimdir.

Cildiyeciye gidecen o zaman. Allerjin olabilir.

Geri