Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

JBL 6 in 1 Su değer analizi sonuçlarım

Pelagos buzmeli disfiltre torbasindan kullandin mi?Tisert ile ayni boyda mi acaba?

Cvp: JBL 6 in 1 Su değer analizi sonuçlarım

ammo'nun fiyatı ne olmuş. Zamanında iyi paraydı.

Ammo ve Prodac zeo stokta yok.Clearmec demek istediysen 33,5

Bahsettigim torba hakkinda fikrin var mi?

o torbayı kullanmadım pahalıydı diye hatırlıyorum ama. clearmec'i yeni aldım zaten.elinde denitrate fazla ise illa bu zeolitlere almana gerek yok. sonuçta hepsi aynı işi görüyor.

www.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/filtre-torbasi-buzmeli-10lu-159041364

Bize uyar mi ,sanki tisert e benziyor.Kargo ucretsiz 10 lu urun

düzelttim olmadı link.

https://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/filtre-torbasi-buzmeli-10lu-159041364

Simdi?

açık hali yok ti-serti biliyoruz sen ondan al. fiyat farkı fazla değil. buna büzgü yapsan açılabilir. ben düğüm atıp yayıyorum.

Zaten kadin corabida kullanabilirsin. Bende tuncmatik hic kullanilmamais kutusunda 650 lik UPS var istersen alabilirsin ?

Tam modeli veya linki var mi ? Fiyati nedir?

Suan hemen almayi dusunmuyordum,oncelikli masraflarim var. Ama alacagim zaman icin aklimda olsun

Internette 140 gibi fiyati, ben 100 TL ye verebilirim sana.
http://www.tuncmatik.com/?page=/tec/urunler/id/244/tuncmatik-lite-ii-650va.html

Alali 6 ay olmustur en fazla, evet ediyor olmali.

Kargom geldi.Clearmec plus nasil yikaniyor acaba,bir de 2 ayri posetle geldi.Acmadan mi yikiyorum yani filtreye bu torbayla mi koyacagim direk?
Yazilarda Tr yok. Ama İng olandan sanki herbir torba 150-300 lt arasi gibi anladim.Bir kac sitede baktim.Bazisi boyle bazisi ikisi birden 150-300 gibi yazmis

2 sachets à 0,3 l pour 150-300 l d'eau douce

Alisarp bu da senin icin =)

Cem;testlerim de geldi ama Tr klavuzlar yok,onlari buluyorum nette suan.Birsey soracagim.Akvaryumumuzda olmasi gereken amonyak seviyesi nedir,yani normal kabul edilen?İlk kez amonyak testi yapacagim.

Ayni sekilde normal kabul edilen nitrit ve nitrat ml olarak nedir?

0,3 l lik 2 torba 150-300 litre akvaryum suyu icin diyor berrak :D
Miktari testte yazmali diye dusunuyorum, zaten amonyak fazla degilse nitrit ve nitratta fazla olmamali berrak donusum sureci gecirdikleri icin.

Sanirim silicate ex gibi bir malzeme yani cok az lavabo altinda tut ama kahverengiligi gitmesin.

Suanda internetten baktim berrak amonyak 0 nitrit 0 nitrat ise en fazla 40 ppm yani 40 mg/l olmaliymis

Tesekkurler
Nitrit nitrat testinden bir de referans testi cikti ama bunu anlamadim. İngilizce kilavuzda, Yapilmasi gerekli degil,hata suphen varsa yap demis. Ama nasil yapilacagini anlamadim.To run reference test use the Nitrate reference as the sample in a nitrate test.Referans degeri de 10mg/l demis. Nitrattaki gibi yapip, skalada 10ml bulursan dogru mu demek istemis acaba?

Yada bu tupteki suya,nitrat test yapilip 10ml bulursan dogru mu dmek istemis?Ama tup boyu kisa, sivi alma cubugu kadar uzun degil

Pardon ya tup kisa da olsa doldurulabiliyormus cubuk

Iste referans testini (karsilastirma testi) yapmak icin nitrate testinde ki gibi nitrati baz, ornek, referans alin tarzi birsey diyor yani testin dogrulugundan kuskulaniyorsan diye verilmis yalniz nasil yapilir bilemiyorum.

Onun yapilisini yazmadigindan; ben de,akvaryum suyu yerine onu damlatip nitrat testi yapilacak ve degeri 10 ml olmali olarak algiladim.

O sekilde yaptim.Ayni sekilde akvaryum suyu,2 gun beklemis cesme suyunada yaptim.

Birazdan degerleri yazacagim

Kusura bakilacak birsey yok.Herkesin;1-2 tecrubesine guvendigi veya anlatim tarzini kendisine yakin buldugu kisi vardir forumda.

Testleri tamamladim.Biraz bahsedeyim.

1) Tetra Amonyak testi (nh3+nh4 ortalama deger)
Skalalar 0 - 0,25 - 1,5..
Testte yazan tehlike degeri > 0,25

Akvaryum suyuna yaptigimda 1,5 , iki gun beklemis cesme suyuna yaptigimda amonyagi 0 skalasinda buldum.

2) Seachem nitrit+nitrat testi

Skalalar: 0-25 nitrit 0-50 nitrat

Nitratta;akvaryum suyuna yaptigimda; buradaki 50(max) degerinden daha koyu bir renk elde ettim..2gun beklemia cesme suyunda 0, kusur bir renk cikti.

Nitritte;akvaryum suyuna yaptigimda 0,kusur bir renk cikri ancak 2 gunluk cesme suyunda,sifira daha yakin bir renk cikti.

Nasil kullanilacagi yazmayan nitrit nitrat referans testini ise; mantiken soyle uyguladim.Tupteki degere test yaptim.Yalniz yazida nitrat ref degeri 10 diyordu.Ben nitratta 0,2 gibi birsey buldum.Bu da nitrati az olcuyor mu demek yoksa yol mu yanlisti bilemedim.

Amonyagin fazla olmasi zeolitlerin efektif kullanilmadigina isaret esiyor daha fazla ekleyebilirsin, nitrat fazlalagindan sorun olmaz ancak nitriti nitrata ceviren substrat uzerinde olan bakteri kulturu yani sende bu oluamu anladigim kadariyla bu iyi, tek yapman gereken amonyak markani degistirmek yada yarim var bir kati tamamlamak.

Geri