Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

JBL 6 in 1 Su değer analizi sonuçlarım

Cvp: JBL 6 in 1 Su değer analizi sonuçlarım

ben ammoyu yıkayarak 1 sene kullandım. ömrü 6 ay zaten. ammoyu yeşil kilden yaptıkları için daha uzun süre kullanılabiliyor.

substrat pahalı substrat pro daha pahalı ama pro uzun müddet yıkanarak kullanılabiliyor. bu da normal substrata göre daha ucuza gelmesi demek. ama şimdi alınamayacak kadar pahalı. sepete yarım litre kadarı yetiyor. ben iki sene kullandım diğer yarım duruyor kullanmıyorum şimdilik yedek dursun.

ben 2 litre almıştım diğer poşet açılmamış duruyor. 1.5 poşet

Ben suana dek Denitrate ve Lavi direk attim 6 ayda.Tamamini yeniledim yani.

Ammo'yu ben bir sonraki icin alayim o halde. Amonyak,Nitrit,Nitrat testlerini alip,lav li hali ile degerlere bakacagim 6 ay.Ekim sonu da lav yerine Ammo ekler denerim.

Aslinda Ekim sonu; daha once konustugumuzda onerdigin Prodac zeolite+denitrare+lav i deneyip test edecektim. Ne dersin onu da alsam mi elde bulunsun diye?

istiyorsan al. ben hepsinden alıp deniyorum.

Tamam,bilgi paylasimi yapalim yine. Fiyati uygun ve en stabil sekli bulursak rahat ederiz hem,hep o malzemelerden aliriz.

Aynen, tecrube hep en iyi ogrenme yolu oluyor. Substratta, markaya gore ancak mesela 1 yilda degisen substratsa 6. ayda yarisini atip yeni bir tane eklesen kalan yarisi kalsa ve degisimleri hep boyle yapsan daha iyi olur berrak, bakteri kolonileri tamamen degismemis olur.

Peki Cem;ne neyin alternatifi ben onu pek anlamadim

Seramik+ Silicat ex +Ammo +De nitrate
Seramik+ Silicat Veya Prodac +Zeolite +Lav

Bu,konustugumuz 2 yapi.

Sunu mu anlamaliyim; Silicat ex ve Ammo yerine Prodac zeolite ve lav koyabilir miyim yoksa bunlar farkli yapilar mi ve etksine mi bakacagiz?

Tek sefer icin silicat ex pahali geli bana ve aldigimdan daha da zamlanmis. Bu yuzden cift kullanimda ayni fiyata gelecek birsey daha tercihim

Ve temel olmasi gereken urun hangisi?

silicate'ın alternatifi tam yok. alg ve silikatı absorbede tek ürün yosun engellemesine karşı jbl phos ex ile hagen green var. ammo zeolitte bir numara prodac ile denitrate da bu grupta. ama denitrate işlevini yitirdiğinde lav gibi bakteri kolonisinde kullanılabilir. silicate ex almazsan yerine zeolite kullanabilirsin. en azından nitrat amonyağı emer.

Benim onerim suan denemekte oldugum dizilim berrak seramik halka- yari silicate ex yari diatomit- ammo (ben buraya yari normal zeolit yari micro mec koydum)- sera siporax
Sera siporaxin kullanim omru sinirsiz ve asiri gozenekli, ammoyu kullanmadim cem abi oneriyor, silicate ex buyuk akvaryumlarda baya katki sagladi kucukte yosunun onune gecemedi, diatomit ise mukemmel berraklik sagliyor.

Tamamdir arkadaslar.Tesekkurler.

Benim tereddutum neyin yerine ne koyup deneyebilecegimdi. Yani 2 sepete de gereksiz ayni isi yapan seyler koymak istemedim.

Suan elimde Eheim Lav ve Seachem Denitrate 1 er full kutu var. Silicat ex de 1 ancak o tek seferde gidecek tabi. İlk etapta bu ucunu deneyim.Sonrakinde digerlerini deneyecegim .Siparisleri de toplu veriyorum da. O yuzden bulabildigimi alip elimde tutmak icin simdiden sordum.

Lavi ben mutlaka olmali saniyordum mesela. Ama degilmis.

denitrate işlevini tamamlayınca yani beyazlığı gidince lavın etkisini gösteriyor ama daha iri taneli olan seachem matrix bu anlamda daha etkili torbasız konulduğu için tüm sepeti kaplıyor. bir taraftan bakteri kolonisi yaparken bir taraftan seramik gibi kir geçişini önlüyor. ben matrixi önce üst kata almıştım şimdi 3. kata koydum. üst iki katta zeolit var. 1. sepette prodac zeolit. 2. sepette denitrate

Yani aslinda alternatif diye birsey yok.Urunleri deniyorsunuz bir nevi.

Bu arada ammo zor bulunuyor galiba.

jbl'de böyle bir sıkıntımız var. fazla mal gelmiyor ve geldiği gibi de bitiyor hemen. juenden ammoyu 2013 te almıştım daha da gelmedi. son bir kutum kaldı.

denitrate işlevini tamamlayınca yani
beyazlığı gidince lavın etkisini gösteriyor
ama daha iri taneli olan seachem matrix bu
anlamda daha etkili torbasız konulduğu için
tüm sepeti kaplıyor.

Su cumlenle baslayan kismi dogru anladim degil mi?Lavdan bahsediyorsun yani lav yerine matrix daha etkili?

matrix denitrate ın iri tanelisi ilk kullanımda zeolit olarak kullanılıyor. zamanla bu etkisi gittiğinde hem bakteriyel koloni etkisi var hem de en alt kata alırsan boşluk olmadığı için seramik niyetine de kullanılabiliyor.

ben şimdi şu ürünleri alıp deneyeceğim.
mailto:/Product/jbl-clearmec-plus-filtre-malzemesi-600-ml
mailto:/Product/fluval-zeo-karbon-filtre-malzemesi-1200-gr
mailto:/Product/fluval-biomax-seramik-filtre-malzemesi-500-gr

Seramiginin suresi mi doldu? Tum urunler nitrat veya amonyak(ve yosun) uzerine genelde,silicat haric gordugum kadaryla.Ben de cok farklari var mi merak ettim dogrusu.

deneyeceğim. seramiğin süresi dolmaz. gerçek seramik bizdeki bunu üstüne ekstra koyacağım azar azar bazı yerlerde boşluk oluşuyor. önceden hydorunkini ekliyordum o bitti. bunlar sinterli tozdan mamul olduğu için kiri emiyor ve bir süre sonra işlevi bittiği için atılıyor.

Az once yarim saati geckin bir elektrik faciasi daha gecirdik. Tum sokak,sokak lambalariyla beraber gitti. Bu malzemelerde keske biraz profesyonel bilgiler olsa,mesela su kadar surede bakteriler kurulur,gider vs diye.

bir güç kaynağı sana şart. bakteri mesele değil. cihazlar bozulursa daha büyük sorun çıkacak.

Hem de once gitti,saniye bile gecmeden hemen gelip yine gitti.O konu aklimda da,bir iki ay icinde ancak ilgilenebilecegim.

Simdilik ancak fisi cekiyorum.

Cem dun bir kac dukkana msj gondermistim,test skt.leri ile ilgili.Ornek veiyorum sera amonyak amonyum damlali 8/18.Cok iyi degil mi?50 civari.Senelik 15 civarina gelir.

Geri