Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

JBL 6 in 1 Su değer analizi sonuçlarım

Su ana dek gordugum en kazigi Silicat sanirim. Lav ve nitrati 20-35 arasi,iki kez gidecek kadar alirken,bunun bir sepete dolmayacak kadari 40 a aldim.

Cvp: JBL 6 in 1 Su değer analizi sonuçlarım

dolar tavan yapınca fiyat uçtu önceden 32-33 tl idi. yosun önleyici ürünler diğerlerine göre pahalı zaten. unutma yıkarken fazla didikleme toz gidecek kadar yıka kahverengi suyu fazla gitmesin işe yarayan kısım o. onun sepeti altlı üstlü elyaf olacak sünger koyma. bir de torbaya lavabo üstünde boşalt tozu sağa sola uçmasın.

Su filtre elektrik kesintisi ile ilgili birsey takildi aklima.Diyelim ki (Allah korusun) filtre bozuldu. (Lambanin isi kolay,acil uvb nin ampulunu cikar,isitmayi tak, İsitici kolay,idarelik 10-15 liraya al tak,ama filtre sorun olur diye tek bunu yazdim)Ne yapacagiz yapilana dek?Ki ne kadar surede yapiyorlar ona da suphem var.Bulunduklari suda kalacaklar ve sonra full degisim herhalde.Ama o arada yosunlanma veya bakteri vb olayi ne olacak?

iç filtre ile idare edeceksin. gerekirse su değişme aralığı sıklaşacak.

Berrak şu aklına takılan olumsuz şansızlıkları düşünmeye ara vermelisin bence. Evrenin Çekim yassasını duydunmu hiç? Dikkat ettiysen ne düşünüyorsan başına geliyor. ;) ölümden başka herşeyin çaresi var rahat ol. Keyfini çıkar bu işin ;)

Hahaha =)) Biraz kontrolcu ve mukemmeliyetci yapim var,ondan kaynaklaniyor. Malesef boga burclari biraz obsesif oluyor boyle konularda =)

o zaman sana bir iyi bir kötü haberim var Berrak nereden başlamamı istersin? :)

İkisi de birbiri ile baglantili sanirsam,o yuzden farketmez,buyur sen sec =)

iyi haberim obsesiflik tedavisi olan bir durumdur :)
kötü haberim bende Boğa Burcuyum :D

Hahahah =))) O zaman senin beni anlaman lazim. Ben burclara merakli biri degilim ama ne hikmettir ki tum yakinlarim boga agirlikli ve hepsi de bana benzer,bu konularda ozellikle.Benimki is hayatina girdikten sonra artti,sorumluluklarla beraber. Ama eskiye nazaran iyiyim.Can konusu olunca,ekstra titizim Bi de bu akvaryum benim odama kuruldu.Basucumda.Uyaniyorum ilk bunlari goruyorum.Hatta telefonumun isigini gorup bana dogru kulac atiyorlar yem vermem icin. Boyle cocugum gibi birsey oldular.Aslinda cocuk seven biri de degilim.Ama kaplumbagalar,odama geldiginden beri cok yakin bir bag olustu aramizda.

ups alırsan bozulma derdi yaşamazsın.

Ups konusu aklimda Cem.Onu arastiracagim. Ben yedekleme icin sordum Yani tutup disfiltrenin yedegini alacak halim yok tabi ki.Ama o kadar elektrik konusunu konustuk,sonucta bozulsa yine bakteri dengesi bozulacak diye aklima geldi.İc filtre yok ama idarelik oluyorsa dedigin gibi yaparim zaten. Bir de temizlik icin miknatisli silecekler dikkatimi cekti.Ama akvaryum icinden ziyade kurualanda lekeler oluyor bende.Yada suyu sicrattiklarinda,dis camda.Oyzden,o da gereksiz geldi sonradan.

mıknatıslı temizlemeyi ben aldım kullanmıyorum. geneli 6 mm cam kalınlığına kadar etkili sadece bir iki markanın 10 mm üstü cama göre olanı var.

Jbl veya Sera'nin tekli testlerinden kullanan varsa;

-Kac kullanimlik oldugunu
-Skt olup olmadigini

yazabilir mi?

Bir de Sera'nin 5 li damlali testi icin gecerli.

Hic damlali test kullanan yok mu arkadaslar?Nette bilgi bulamiyorum,yukaridaki konularda.

Bizim hayvanlarin su degerleri cok onemli olmadigi icin kullanan oldugunu sanmam, balik forumlarina yazabilirsin

Onemli degilse neden test pesinde kosayim ki =)))) Onemlidir diye surekli arastiriyorum.Hayati onem tasiyan degerler var mi peki bizim icin?

berrak o kadar kafaya takma. önemli olan içme suyu takviyesi yapman şebeke suyu ağır metal içerir. en tehlikeli şey bu.

Bu dedigini belli edecek bir belirti olur mu akvaryumda?Suan 240 in en fazla 50 si damacana icme suyudur benim.

Nitratlar cok cikinca,ben de dusurmek hayati onem tasiyor diye dusunmustum.Ama basta soyledigim gibi pislik,yosun degil sadece yuksek gorunme sikintim vardi.

Geri