Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

JBL 6 in 1 Su değer analizi sonuçlarım

Cvp: JBL 6 in 1 Su değer analizi sonuçlarım

kısmi su değişimlerinde camda yosun görürsen suyu almadan önce bulaşık bezi ile camlardan ve siliconların üzerinden geçer öyle alırsın. kalanı filtre çeker.

Son bir sorum var.Anladigim kadariyla;amonyaktan nitrite,nitritten nitrata donusum saglaniyor. Bundan yola cikarak;nitrat dusuk ise,diger ikisinde sorun yoktur diyebilir miyiz?

hayır o bakterilerin yoğunluğuna ve yeterli miktarda döngü yapmasına bağlı.

Ben hic icme suyu kullanmadim, istanbulun suyunun okadar sert oldugunu dusunmuyorum sadece biraz kirecli bence

İstanbul suyu sert değil ama dediğin gibi kireçli Ali Sarp. Kireç te bazı illerdeki kadar yoğun değil.

ben direk evdeki artıcının suyundan ekliyorum akvaryumu doldururkende damacana su almıştım hiç çeşme suyu kullanmadım....
sizce kullanmalı mıyım içinde ona gerekli olan mineraller vs.. var mı ?

arıtma cihazında mineral filtresi varsa arıtma sonu gerekli mineralleri o ekliyor. o filtre olmasa dahi mineral yem gerekli olanı hayvana veriyor. mineral filtrenin ömrü iki sene.

Nh3 ve Nh4 ikidi de amonyak ile ilgili geciyor.Bazi firmalarda birlestirilmis bazi firmalarsa ayri testi var.Benim bakmam gereken ikisi de mi acaba?

Nh4 ne bilmiyorumda zaten azotla 3 hidrojenin birlesmesine amonyak diyoruz

NH4 : Amonyum
NH3 : Amonyak
NO2 : Nitrit
NO3 : Nitrat

mailto:/6Z11Ml.png

NH4 de iceren test almak gerek diye dusunuyorum o halde, bu tabloya baktigimda.

Odontochelys,siz hobi olarak mi arastiriyorsunuz yoksa aldiginiz egitimle mi alakali bilginiz var cogu seyden?Genel olarak dikkatimi cekti baska konulardaki yorumlariniz.

berrakerkin' Alıntı:
NH4 de iceren test almak gerek diye dusunuyorum o halde, bu tabloya baktigimda.

Odontochelys,siz  hobi olarak mi arastiriyorsunuz yoksa aldiginiz egitimle mi alakali bilginiz var cogu seyden?Genel olarak dikkatimi cekti baska konulardaki yorumlariniz.

Kişilik olarak böyle bir yapım var diyebilirim.İlgi duyduğum konular hakkında araştırma yapıp bilgi edinmek keyif veriyor.

www.otuz.com/product_info.php?products_id=28453

Cem,sence bu urun nasil?Yoksa seachem de nitrate varken gereksiz mi?

200 lt akvaryuma 50gr demis. 3 kez cikar kutudan yani fiyat uygun

JBL NitratEx'in kullanımı 200 litre için 250 ml (1 kutu).Sık kısmi su değişimi yaparak daha az miktarda kullanmak da mümkün.
JBL NitratEx

bunu alacağına silicate ex al daha iyi. denitrate'ın beyazlığı gidip taş şekline döndüğünde işi biter sonraki hayatına bir nevi substrat olarak devam eder. zeolite konusunda en iyi marka jbl ammo'dur.

Yani ammoyu,seachem alternatifi olarak mi verdin?

sence en iyi filte dizimi ne?

evet.

seramik, silicate ex, jbl ammo, elindeki denitrate en üste. eheim substrat pro en iyisi tabi.

Ay sonu acacagim filtre icin;bu saydiklarinin 3 u hazir elimde.Sadece Ammo yerine Eheim Lav var.

ammo zeolite, lav ile bir değil.

Dizilis verdigin gibi mi?Ammo 6 ay dayanir mi?

Zaten lavin fiyatindan biraz fazlaymis.

Ama dedigin substrat yuksek fiyatli.

Geri