Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

JBL 6 in 1 Su değer analizi sonuçlarım

Cvp: JBL 6 in 1 Su değer analizi sonuçlarım

boşver test kitlerini direk zeolit alıp kullan. hatta bakteri olayına girmem dersen ki elektrik yüzünden bu problemin var. benim aldığım ürünleri al. fluval zeo-carbon ile jbl clearmec. ben temizlik süresini 1 aya düşürdüğüm için bakteri işi yalan oldu artık. direk bunlarla çözüm bulacağım.

1 ayda acamam filtreyi ama ben,6 ay acmiyorum.Hem tek basima kaldirmam cok zod oluyor hem de evde kimse olmamasi lazim uzun saatler yoksa kiziyorlar mikrop bulasacak diye.Ailem yokken kuvete yayiliyorum,gelmeden de silip ortbas ediyorum =))

Demek istedigin;ic filrreye benzer olmuyor mu ayda bir aciyorsan?

Test hevesim de su yuzdendi.Bir kez alip,2-3 malzeme opsiyonuyla deneyip,dogru degeri bulup bir daha almamak testi.Yoksa surekli yapmam deli gibi.

Cem,
Line interactive ve Online UPS’ler diye 2 cesit varmis.Senin dedigin hangisi?

Bir de farkli bir konu var.Su degisimi ve filtre temizligi ayni gun olmasin diye okudum baska bir forumda.Nedeni nedir veya dogru mu?

Su değişiminin ve filtre temizliğinin yararlı bakteri kültürü miktarına etkisi yüzünden böyle söyleniyor ancak ince silis kum kullananlarda bakteriler taban malzemesi altında kültürlenemediğinden ötürü pek bir etkisi olduğu söylenemez.Şahsen ben yine de farklı günlerde yapılması taraftarıyım.

ya piyasada satılan upslerden alacaksın bir tane. 150 tl civarı al kurtar yakayı. 650 VA yeter sana

Bu iki turden hangisine giriyor dedigin fikrin var mi?Birinin digerine gore artilari varmis da oyuzden sordum.

Bir de bu nasil birsey,nasil bir sistemle calisiyor?Yada tavsiye ettifgin bir modelin link varsa ben oradan arastirayim.

bilmiyorum detayını piyasadakiler 3 aşağı 5 yukarı aynı ürünler. tunçmatik, makelsan güzel mallar. aküler standard dijital ekranlı veya düz farketmez.

Line-Interactive UPS: Line-Interactive UPS modelleri şebeke gerilimi varsa ve belli sınırlar içindeyse bu gerilimi ayarlayarak çıkışına verir. Şebeke konumunda aynı zamanda akülerini de şarj eder. Şebeke konumundayken gerilimin belirlenen sınırların dışında gelmesi durumunda girişteki enerjiyi ayarlayarak çıkışına verirler.

Online UPS: ON-Line UPS'ler giriş gerilimini sürekli olarak giriş şebekesinden doğrultarak elde ettiği için DC gerilimden üreterek sağlarlar. Şebeke gerilimi varken şarj ünitesi akü gerilimini dengeler (çıkış gerilimi sürekli inverter ünitesinden sağlandığı için inverterin güç kaybı süreklidir). Şebekedeki gerilim değişimleri, giriş gerilimini hiçbir zaman etkilemez. Şebeke izolasyonu vardır. On-Line UPS'lerin, arıza yaptığında veya aşırı yüklendiğinde kendini koruyabilmesi için Static By-Pass üniteleri vardır. Çıkış dalga şekilleri tam sinüstür. Tam sinüs çıkış her türlü yükle sorunsuz çalışmasını sağlar.

Kesintisiz Güç Kaynağı

Kullanılması gereken UPS türü Line-Interactive.

Evet,ben de akvaryuma bu dedigin tur uygun diye okudum forumlarda.

640 wa ile;

(lambalari kapatip hayvanlari suya atacagim)

Yalnizca jbl protemp 200 w ve Tetra ex 1200 filtre calisacak.Tahminen kac saat gider nasil bilebilirim?
Veya yalnizca filtre calisabilir.Cunku isi zaten o buyuk kesintide bile 2-3 derece inmisti.

akü yeni ise 15 dakika kadar gider. eskidikçe süre kısalır akü bittiğinde elektrik kesildiği gibi gider. kullanma amacımız bu değil zaten gerilimdeki dalgalanmaların cihazları bozmasını önlemesi.

Kullanılan ürüne göre değişir zira her firma kendi ürününe biçtiği çalışma süresi değişkenlik gösteriyor.Buradaki hesaplamada bir çok parametre mevcut.Tahmini olarak 10-30 dakika arasında bir çalışma süresi elde edilebilir.

JBL Protemp S 200 + Tetra Ex 1200 bağlıyken;Makelsan firmasının UPS ürünlerinin çalışma süreleri :
-Lion Serisi
650 VA - 00:08:13
850 VA - 00:10:33
1000 VA - 00:16:25
1500 VA - 00:21:07
2000 VA - 00:21:07
-Army Serisi
650 VA - 00:05:17
800 VA - 00:08:13
1000 VA - 00:10:33
1400 VA - 00:16:25
1500 VA - 00:16:25
2000 VA - 00:21:07

Hesaplama İçin UPS Çalışma Saati Hesaplayıcı

Cem,petshoptan ancak cevap geldi.Prodac zeoliti de Jbl Ammo'yu da bulamamislar. Fluval amonyak giderici veya seachem de nitrate onermisler. Bu seferlik lav +denitrate+silicatex+seramik ile kapatayim ben uygun mudur malzeme ve siralama?

Ayrica lav+denitrate+seramik birlesimi icin,silicat yerine alternatif varsa onu da sorayim. Silicati saklarim bu seferlik belki

Uygundur silicate yerine jbl clearmec kullanabilirsin. Silicate ex kadar olmasa da nitratex ile phos ex ayarıdır.

www.otuz.com/product_info.php?products_id=29261 niye kaplumbagaya carpi koymus dersin?

buarada de nitrate ve de matrix ikisi birer sepette + lav olur mu?

Tabana serilerekte kullanıldığı için hayvanın yutma ihtimaline karşı konulmuştur ibare yoksa kutusunda kaplumbağa ile ilgili bir yazı yok.

Denitratı torbada kullanıp yan boşluklar matrix ile doldurulabilir.

berrakerkin' Alıntı:
www.otuz.com/product_info.php?products_id=29261 niye kaplumbagaya carpi koymus dersin?

buarada de nitrate ve de matrix ikisi birer sepette + lav olur mu?

Daha önce de [font=Tahoma, Geneva, sans-serif]JBL OxyTabs konusunda Otuz.com'daki Red Eared Slider üzerindeki çarpı işaretine takılmıştın.[/font]
[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]Web sitesinde var olan bir hata bu.[/font][font=Tahoma, Geneva, sans-serif]Örneğin;[/font][font=Tahoma, Geneva, sans-serif]Mangrow[/font][font=Tahoma, Geneva, sans-serif] ile ilgili bir sayfada da çarpı işareti var ya da filtre sayfasında satışı bulunan bir [/font][font=Tahoma, Geneva, sans-serif]filtre[/font][font=Tahoma, Geneva, sans-serif] tıklandığında o sayfada da aynı şey çıkıyor karşına.Bazı sayfalarda da alıcıları bilgilendirmek için sunulan bu görsel hiç yok.[/font]

Onerdikleri Fluval amonyak gidericiyi kullanan var mi peki?

150-300 litre diyor Clearmec 2 poset.Sanirim tek poset koyuyorsun degil mi Cem?Bunu buldum siparis edecegim

Çift torbalı ikiside çift torba koymak iyi olur. Fluval zeocarbon aldım. Kullanmadım daha.

Tamamdir .Siparisi verdim. Kismetse en gec ay sonu; akvaryum ve filtrede tum temizligi bitirmeyi planliyorum. Jbl ammo icin notumu aldim.Diger toplu sipariste alacagim.Bu arada Jbl bio clean.i da denemek icin istedim ancak o da kalmamis. Bunlar yalnizca akvaryumcuda degil,dagitimcida da kalmamis.

Geri