Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

JBL 6 in 1 Su değer analizi sonuçlarım

2 torba deme nedenin,rahat sigmasi icin mi?Tek torba olunca yaymak zor ve uclara kadar yayilmiyor.Kare kisma yuvarlak yayilmasi gibi.Buyuzden mi?Yani bu sekil olsa etki etmez mi?İkilemeli miyim?

Cvp: JBL 6 in 1 Su değer analizi sonuçlarım

o yazıyı hiç hatırlamıyorum. hangisi için söylemişim.

Lav ve nitrat icindi sanirim. Ben de gecmisi silmisim telden.Juendeki t bilmemne marka torba mi var sende de?Kare kisma uzatarak ancak yuvarlak yayiliyor.Sorun olur mu?

tri-sert torbaya malzemeyi koyup yayıyorsun. uzatabildiğin kadar, yuvarlak yayılacak zaten. kenarlarda boşluk kalıyor. hydor zeolitin kendi torbası sert mesela yayılma olmadığı gibi kalın olması sepete sığmasını önlüyor. onu trsert torbasına koyup yayıyorsun.

Bosluk kaliyorsa sorun yok.Senin yazini gorunce acaba dedim ,kalmasin diye iki torba mi yapiyor arkadaslar.

Cem acaba bu filtrenin plastik in/out cikisina uzanan plastik uzun borularini kac yilda bir yenilemeli? Yiprandigi nasil anlasilir? Buarada jbl protemp korumalinin vantuzunu buldum.Tanesi 3 lira. İsiticiyi 68 e mi ne almistim. 9 ayda 3 vantuzdan 9 lira, 6 yilda isitici parasini geciyor.Umarim Tetra'nin orjinal parcalari da bu kadar pahali degildir.

parçalar her zaman pahalıdır. parçadan kazanıyorlar. su kaçırmadığı sürece yenilemeye gerek yok.

Benim sulu alan 200 lt desek en az.Haftada 5 litre en az ilave ediyorum,ucanlar yerine.

6 ayda bir filtre temizliyorum ve suyun yarisini degistiriyorum. Yalniz artik 6ay sonunda 3/4 unu degistirecegim en az.

Bu sure sonunda yosunlanma,sararma,bulanma vs hicbirsey yoktu.Degistirmek icin degistirdim.

Kafama su takildi.Acaba 6 ay uzun bir zaman mi,arada kismi degisimlere gerek var miydi?Yani bu yuzdn mi benim degerler testte abuk subuk cikti¿

filtreyi temizlerken kir yoğunluğuna bakacaksın. çok dolmuşsa kirin bir kısmı kaçak yaparak tekrar akvaryuma gider. ona göre değişim zamanını kısaltırsın.

düzenli su eklediğinde su tazeleniyor zaten. kısmi su değişimlerini kir oldukça yaparsın.

Cem,Jbl silicate ex buldum,aldim ama ufacik birseymis. Para tuzagi gibi tam.İcindem cikan bu aparat nedir?

Bir daha dedigin diger Prodac olani alirim.

mailto:/071MzB.jpg

O filtre torbasını bağlamak için ben onun yerine düğüm atıp kullanıyorum.

Baglanmiyor ki bunla.Kesik tarafi bastirip digerinin icine sokuyorsun diye dusundum ama tam girmiyor da.Yanlis mi yapiyorum?

Çift dolama yapacaksın sağdaki soldakinin boşluğu içinden geçecek. Yani öyle birşeydi.

Aynen dedigin gibi yanlamasina sanirim.Gereksiz plastik.Atiyorum ben bunu,dugum yaparim aynen.

Prodac Zeolite
Yapim bu;
EheimLav
Seachem de nitrate
Jbl Silicatex
Seramik+Bioball

Son sorum; silicat ex yerine soyledigin Prodac Zeolite i aldigimda,bu yapida yine 3.sepette mi olacak?

Farketmez 1-2-3 herhangi birine olur. Ben substratı çıkarıp yerine koydum. 2. Sepette matriks var. O bakteri için alan yaratıyor.

tek poşetini kullandım. iki poşet sığmıyor. onun için karlı.

Geri